Medimagazin logo

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin acı kaybı: Prof. Dr. Ağırdır, törenle son yolculuğuna uğurlandı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde uzun yıllardır görev yapan bilim adamı Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Veli Ağırdır, hastanede düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı
Kaynak: İHA
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin acı kaybı: Prof. Dr. Ağırdır, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir süre önce akciğer nakli olan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Veli Ağırdır (65), hayatını kaybetti.

Ağırdır, 29 Ekim 2020 tarihinde Ankara’da akciğer nakli ameliyatı oldu. Durumu ağırlaşan Ağırdır’ın, dün gece akciğer fibrosizinden dolayı hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Hastane önünde tören düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde düzenlenen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Bülent Veli Ağırdır’ın eşi Zerrin Ağırdır ve çocukları, akademik ve idari personeller, Prof. Dr. Bülent Veli Ağırdır’ın hastaları ve sevenleri katıldı.
Uzun dönemdir interstisyel akciğer hastalığı nedeniyle tedavi gören Prof. Dr. Bülent Veli Ağırdır, Ekim 2020'de akciğer nakli oldu. 1 Şubat 2021'de durumu kötüleşen Ağırdır, akşam saatlerinde vefat etti.

Prof. Dr. Bülent Veli Ağırdır için düzenlenen törende konuşan Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Tunga Derin, Akdeniz Üniversitesi ve Kulak, Burun, Boğaz Ana Bilim Dalı ailesinin çok değerli bir büyüğünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Derin, şu ifadeleri kullandı: 

 “Onun öğrencisi ve çalışma arkadaşı olarak bu acıyı derinden yaşıyorum. Kendisinden nezaketi, asaleti, şıklığı meslektaşlarına karşı hoşgörüsü, çalışkanlığı, öğrencilerine karşı eğitim seferberliğini hep beraber yaşadık yıllarca. Onunla beraber çalışmanın ayrıcalığını yaşamış biri olmaktan dolayı çok mutlu hissediyorum. Bu derin kayıp hepimiz, onun yetiştirdiği onlarca uzman, yüzlerce doktor ve hastaları için acı verici. Bu acıyı derinden paylaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet sevgili ailesine baş sağlığı diliyorum.” 

Törenin ardından Prof. Dr. Bülent Veli Ağırdır’ın cenazesi, Uncalı Mezarlığı’nda ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Andızlı Mezarlığı’na defnedildi.

prof. dr. bulent veli agirdir
akdeniz universitesi
Yorum (2)
Ömer Faruk Atay
Her ölüm gibi acı ve erken Allah rahmet eylesin.Ailesinin başı sağolsun.Merhum Hocamızın duçar olduğu hastalığın patogenex ve tedavisinin en kısa zamanda tamamen aydınlanması en içten bir dileğimizdir.
0
Cevapla
N,ç
bir ço kulak operatörü doktorun yapmak istemediği önemli bir kulak ameliyatımı yaptı ,sağlığıma kavuştum.vefat ettiğini öğrendiğimde çok üzüldüm,güler yüzlü ,kibar beyefendi bir hocamızdı allah rahmet eylesin
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir