Medimagazin logo

Annesinin kimliği ile ilaç yazdırmak isteyen ve doktoru darbeden zanlı serbest bırakıldı

Kayseri'de aile sağlığı merkezine getirmediği annesi için ilaç yazmayan doktoru darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı.
Kaynak: AA
Annesinin kimliği ile ilaç yazdırmak isteyen ve doktoru darbeden zanlı serbest bırakıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAYSERİ - Seyitgazi Mahallesi'ndeki Hayri Güldüoğlu Aile Sağlığı Merkezi'ne getirmediği annesi için ilaç yazmayı kabul etmeyen 37 yıllık doktor Ali Has'ı darbettiği ileri sürülen Mustafa G, yakalandı.

Mustafa G, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Doktor Has, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilaç yazmak için hastayı görmesi gerektiğini söyleyince saldırıya uğradığını söyledi.


Annesinin kimliği ile ilaç yazdırmak isteyen şahıs 37 yıllık hekimi darbetti... Hekim hasta bakmaya devam etti 


İlaç yazılması istenilen hastanın izne ayrılan başka bir doktorun hastası oluğunu ve tanımadığını anlatan Has, şunları kaydetti:

"Muayene için sistemden yaşlı bir kadın hastayı çağırdım ancak içeriye genç bir delikanlı girdi. Bu genç önüme 5-6 tane kupür attı ve 'bunları yaz' dedi. Ben de 'hasta kim?' diye sorunca 'annem' dedi ve evde olduğunu söyledi. Ben de annesi gelmeden bu ilaçları yazmamın hem yasal hem de doğru olmadığını, hastaya zarar verebileceğini ve bu yüzden annesini getirmesi gerektiğini söyledim. Annesini getiremeyeceğini söyleyerek 'sen nasıl doktorsun, nasıl doktor oldun, yaz ilaçları' dedi. Ben de 'terbiyesizlik etme, hakaret etme, hastanı getir' dedim. 'Ben getirmem' dedi ve çeneme vurdu. Bu esnada içeri hasta yakınları girdi. Hasta yakınları tutarken bir tekme de göğsüme attı. Daha sonra dışarı çıkınca tekrar saldırmaya çalıştı. Durumu polise bildirdiğimi duyunca 'beni şikayet mi ettin?' diye yeniden saldırmaya çalıştı. Bu olaydan sonra gelemez dediği annesi 10 yaşındaki bir çocukla çıkıp geldi. Gayet güzel muayene ettim, ilacını yazdım ve gönderdim."

sağlıkta şiddet
Yorum (9)
Murat
Suç bizde adam hakim/savcı önüne çıkmadan önce olayı medyaya yansıtsaydık şu an tutukluydu. Çünkü tutuklanma için en önemli kriter olayın medyaya yansıması. Bu gibi durumlar için bir sosyal ağ kurulmalı
74
Cevapla
Qli
İyi yapmamış. Bakmayacaktı. Davetiye çıkarmış başka kişilere. Marifetmiş gibi
22
Cevapla
dr
hasta memnun oldu.amaç hasta memnuniyetidir.sağlık çalışanı nasıl olsa kendince OY verir. önemli olan halkın 'oy' udur.
30
Cevapla
sağlıkta
Bakar mısınız şu kepazeliğe, rezalete... Sağlık magandasının kutsal (!) hasta - hekim ilişkisine verdiği zarar, yaptığı tahribat geri dönüşülemez noktaya geldi. Aslında sayısı çok da fazla olmayan bu tipleri anında içeri atacaksın. Duruma göre Kodese ya da tımarhaneye... Tımarı tamamlanıncaya kadar... Korkulduğu üzere vatandaş bu durumdan rahatsız olmaz, kimse bişey kaybetmez ; aksine bu tip psikopatlar ortalıktan temizlenince millet bi rahat nefes alır, doktor daha güvenle ve kaliteli bi şekilde hizmet verir, kanunu çıkaran yetkililer de sevaba girer, bi hayır duası alır.
15
Cevapla
aydin sinal
belkide annesi muayenehaneye yaslilik ve hastalik nedeniyle gelemiyor,bu durumda hekimin hastanin evine gitmesi lazim degilmi?yoksa Türkiyede aile doktorlari hasta ev ziyaretleri yapmazlarmi? eger yapmazlarsa nicin aile hekimi deniyor,sadece poliklinik hekimi densin,hastalarda eskiden oldugu gibi yatak yorgan hekime gelsin,benim cocuklugumda -cokca tonsillitis olurdum-hükümet tabibi eve gelir devletin hekimi olmasina ragmen gelirken tutulan paytonun parasida dahil münasip bir ücret ödenirdi.belkide bu usule dönüs olmasini istenildigi icin ev ziyaretleri yapilmiyor,not:almanyada aile hekimleri her gün 13-15 arasi ve cagrildiklari zamanlar ev ziyaretleri yaparlar,mecburdurlar,SGK munun-yani zorunlu saglik sigortalarinin- ekstra ücret olarak ödedigi para gercekten komiktir anca arabasinin harcadigi benzin parasi kadar,ama hasta özel sigortali veya kendi cebinden ödeyecekse bu miktar yüzlerce eurodur.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir