Medimagazin logo

Araştırma: Tam kandaki o bulgu, kalp hastalığı ve kanser hakkında da fikir verebilir!

Yeni bir çalışma, rutin kan testlerinden yapılan bazı okumaların, hastalık ve hastalık ile ilgili ölüm riski taşıyan kişilerin belirlenmesine yardımcı olabileceğini gösteriyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırma: Tam kandaki o bulgu, kalp hastalığı ve kanser hakkında da fikir verebilir!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Ulusal Sağlık ve Beslenme Sınavı Anketine katılan 31 bin 178 katılımcının 12 yıllık verilerinin analiz edildiği araştırmada tam kan sayımının hekimlere çok daha fazla şey söyleyebileceği tespit edildi.

Araştırmacılar düşük miktarda lenfositin,  kalp hastalığı, kanser ve pnömoni ve grip gibi solunum yolu hastalıklarından ölme ihtimalinin daha yüksek olduğunu buldu. 

Araştırmaya göre, lenfopeni ile daha yüksek hastalık ve ölüm riski arasındaki bağlantının yaşla veya diğer ortak risk faktörleriyle değişmediğini gösterdi.
Ayrıca düşük lenfosit sayısının bu öngörücü gücü, diğer  iki kan belirteciyle birleştiğinde daha da artıyor. Bu iki belirteç,  kırmızı kan hücresi dağılım genişliği (RDW) ve C-reaktif protein (CRP). Diğer bir deyişle, lenfopeninin, özellikle değişmiş eritropoez ve/veya artmış inflamasyonun eşlik ettiği durumlarda sözkonusuydu risk daha da artıyor.

 

 

Araştırmacılar ABD'deki genel yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 20'sinin yüksek bir risk profiline sahip olduğu sonucuna vardı.

Araştırma ekibi, daha fazla araştırma yapıldığında, bu belirteçlerle hastalık arasındaki ilişkinin biyolojik doğasını anlamanın yakında mümkün olabileceğini öne sürüyor. Bu bilgi uygun tedavi hedeflerinin belirlenmesine yardımcı olabilir.

Araştırma JAMA’da yayımlandı.

tam kan
belirteç
lenfopeni
ölüm riski
hastalık riski
kanser
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir