Medimagazin logo

Askerler hastaneye kaldırıldı, tüm sağlık personeli göreve çağırıldı

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeğinden sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı.
Kaynak:
Askerler hastaneye kaldırıldı, tüm sağlık personeli göreve çağırıldı
Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Güncelleme saati 1:25

Sağlık Bakanlığı: "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik, işinde uzman bir ekip, olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıkmıştır"


Güncelleme saati 1:20

Manisa Valiliği, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin tedavi altına alınan askerlerin durumlarının iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin olmadığını bildirdi.

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 20.00 civarında Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı revirine yapılan ilk müracaatların hemen sonrasında, Tugay Komutanlığında Sağlık Bakanlığı hekimiyle kurulan revir ve triyaj merkezine mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle başvuran hastaların saat 20.45 itibarıyla sevklerine başlandığı belirtildi.

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde 118, Manisa Devlet Hastanesi'nde 130, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde 103, Batı Kışla’da 220 askerin takip altında tutulduğunun bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çocukların genel durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlike taşımadıkları belirtilmiştir. Tugay Komutanlığında ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğince 2 UMKE çadırı, bir sahra çadırı ek müşahede merkezi olarak kurulmuştur. Şu anda Tugay revirine müracaatlar durmuştur. Tugay revirinden de hastanelere sevkler azalmıştır. Bu arada hastanelerde ilk tedavileri yapılan askerlerin hastanelerden taburcu işlemleri yapılmaya başlamıştır. Her geçen saat taburcu işlemlerinin artacağı değerlendirilmektedir. Durum kontrol altına alınmıştır."
 


00:32

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

17 Haziran 2017 tarihinde Manisa Batı Kışla'da askerlerimizde, bulantı ve kusma ile seyreden bir durum ortaya çıkmıştır. Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olaya gerekli müdahaleyi derhal yapmıştır. Ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı başkanlığında enfeksiyon hastalıkları, epidemiyoloji, klinik toksikoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar uzmanlarından oluşan 12 kişilik işinde uzman bir ekip olayın sağlık yönünü incelemek üzere özel uçakla yola çıkmıştır. Uzman ekip, hızlı tanı ekipmanları ile olay yerinde incelemeler yapacak olup sonuçlar ivedilikle ve sağlıklı bir şekilde değerlendirilecektir. 

Yapılacak incelemeler sonucunda elde edilecek veriler kamuoyuyla paylaşılacaktır.
 


Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Albay Arif Seyhun Batı Kışlası'nda akşam yemeğinden sonra çok sayıda askerin, bulantı ve kusma şikayetiyle Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine kaldırıldığını söyledi.

Askerlerin ambulanslarla hastanelere sevki devam ediyor.

Sağlık kuruluşlarındaki yoğunluk nedeniyle durumu ciddi olmayan bazı askerlerin Batı Kışla'da UMKE tarafından kurulan askeri çadırlarda ayakta tedavi edildiği bildirildi. Sağlık durumu iyi olan askerler de refakatçi olarak hastanelerde görevlendirildi.

Bölgedeki hastanelerde çalışan sağlık personeli acil görev başına çağırılırken, askerlerin kaldırıldığı sağlık kuruluşlarına ilaç takviyesi yapıldığı öğrenildi.

Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine sivil vatandaşların kabulü durduruldu, özel hastanelerin sivil vatandaşlara bu akşam ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu.

Öte yandan, Yunus Emre Belediyesinin ramazan etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Coşkun Sabah konserinin iptal edildiği, tüm belediye personeli ve araçların askerlere destek amacıyla görevlendirildiği belirtildi.

Manisa'da 23-27 Mayıs'ta aynı kışlada zehirlenme vakası yaşanmıştı. Zehirlenen bin 49 asker hastaneye kaldırılmış, bir asker şehit düşmüştü. Bir askerin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.


Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin, "Akşam yemeğinden sonra kusma ve bulantı şikayetiyle yaklaşık 300 Mehmetçik hastanelerde, 200 asker de komutanlık bünyesindeki revirde müşahede altına alındı." dedi.

Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışladaki zehirlenme şüphesine ilişkin net bilgi vermek için erken olduğunu söyledi.

Hastanelere yeni müracaat ve sevklerin azaldığını belirten Güvençer, "Akşam yemeğinden sonra kusma ve bulantı şikayetiyle yaklaşık 300 Mehmetçik hastanelerde, 200 asker de komutanlık bünyesindeki revirde müşahede altına alındı. Hastalığın sebebi ve teşhisi konusunda şu anda resmi açıklama yapabilecek durumda değiliz, laboratuvar sonuçlarını bekliyoruz." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Çolak'ın Manisa'ya geleceğini hatırlatan Güvençer, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanı ve beraberindeki enfeksiyon uzman ekibini de bölgeye beklediklerini ifade etti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı EDOK Komutanlığından bir ekibin de Manisa'ya intikal edeceğini hatırlatan Güvençer, hastanelerde teyakkuza geçildiği ve bütün sağlık personelinin göreve çağırıldığı bilgisini paylaştı.

Tugayda 20 hekim ve çok sayıda yardımcı sağlık elemanının ilk müşahede ve triyaj bölümünde göreve başladığını aktaran Güvençer, kışlada ayrıca UMKE'ye ait 2 çadır ve sahra çadırının kurulduğunu dile getirdi.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında bu akşam, yemekten sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırılmıştı.
 


 

manisa
asker
zehirlenme
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir