Medimagazin logo

Babası arrest olan bir doktor ne yapar?

Meslek ile özel hayatın iç içe geçtiği sayılı iş kollarından biri hekimlik. Peki hekimlik ile evlatlığın karşılaştığı bir anda hekim nasıl davranır? Nasıl hisseder? Dr. Cansen Yeni Kut DRx sahnesinde hekimlik ile evlatlığın buluştuğu o anı kendi penceresinden anlattı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Babası arrest olan bir doktor ne yapar?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN- Türkiye Klinikleri organizasyonu olan DRx, ikinci sahnesinde hekimlerin hikayelerine kulak verdi. Recordati İlaç ve Bahçeşehir Üniversitesi sponsorluğunda İstanbul Emek Sineması’nda mikrofonu eline alan hekimler “Bir Hikayem Var” dedi.

DRx sahnesinde kendi hikayesini anlatan hekimlerden biri de kök hücre araştırmacısı tıp doktoru Cansen Yeni Kut oldu.  

Annesinin kendisinin doktor olmasını dilediğini söyleyen Dr. Kut “Bu dilek bir süreden sonra benim hayalim haline geldi.” dedi ve ekledi “ İyi ki annem böyle bir şey dilemiş. Çünkü ben hayatımın bugün durduğum noktasında bu dileğin hayatımın bütün yönünü veren en güzel kararlardan bir tanesi olduğuna inanıyorum.”

Bir vazgeçişin hikayesi

Dr. Kut kendi hikayesini anlatırken “bir vazgeçişin hikayesidir” diyerek tıp fakültesinde okumanın birçok şeyden vazgeçiş olduğunu, tıbbiyelilerin başka bir şeye dönüştüğünü belirttikten sonra “iyi ki de dönüştük” dedi.

Bebeği altı aylıkken kök hücre araştırmaları ile tanışmasını anlatan Dr. Kut “Sen yaparsın” cümlesi ile kök hücre üzerinde doktora kararı verdiğini DRx izleyicisi ile paylaştı. Yeditepe Üniversitesi’ne Genetik Kök Hücre alanında doktora için başvurduğunda bölüm başkanının zor bir alan olduğunu söylemesine rağmen Dr. Kut’un yanıtı kesindi: “Ben yaparım”

“Hayır! Resüstasyona devam edeceğiz”

Cansen Yeni Kut DRx sahnesinde “Öyle bir an geliyor ki en yakınınızın hayatına dokunuyorsunuz” dedi ve babasının hastalığındaki süreci şu sözlerle paylaştı:

“Babamı dört sene önce kaybettim. Ama 12 sene önce çok ağır bir kalp krizi geçirmişti. Ciddi kalp rahatsızlığı vardı. Benim evimdeyken bir kalp krizi daha geçirdi. Üsküdar’da bir hastaneye gittik. Ben o gün anladım ki Beykoz ile Üsküdar’ın arası milyonlarca kilometreymiş. Ben o gün anladım ki bazen küçücük anlar milyonlarca dakikalar gibi geliyormuş. O gün o hastanenin aciline girdiğimizde babam ambulansta iki defa kalbi durmuş ve çalıştırılmıştı. Aden kucağımdaydı ve çok küçüktü. Sadece yirmi saniye Aden’i birine bırakmak için gidip geri döndüğümde reanimasyonun önünde doktor bey babamı kaybettiğimizi söyledi. Hangi duygu ve cesaretle “Hayır! Resüstasyona devam edeceğiz” dediğimi bilmiyorum. İçeride yirmi bir dakika boyunca doktor beyle birlikte resüstasyon yaptık. Yirmi bir dakika sonra nabız geri geldi. Ritim geri geldi. Yirmi bir dakika sonra çok mutluydum ama o an durup “Ben ne yaptım? Acaba beyni ne durumda? Doğru bir şey mi yaptım” dedim. Hayatımın en çelişkili, en zor, en mutlu, en mutsuz anlarından bir tanesiydi. Yoğun bakımdaki 24 saatin sonunda gözlerini açtı ve “Beni makineden çıkartın” dedi. Kademeli olarak makineden çıkardık. Hiçbir hasarı yoktu ben çok mutluydum. Babam bir buçuk yıl daha yaşadı. Bir buçuk yıl boyunca her gün bana teşekkür etti. Ben de “Bana değil dilediğiniz dilekler kabul olduğu için Allaha teşekkür edin. Çünkü siz bir dilek dilediniz. O dilek gerçekleşti.”

“İyi ki hayallerimi gerçekleştirmişim”

Babasının kalp krizi ve sonrasındaki sürecinde kendini çok sorguladığını belirten Dr. Kut tetkiklere baktığında kalp krizinin asıl sebebinin yanlış ilaç kullanımı olduğunu ifade etti.

DRx izleyicilerine duygusal anlar yaşatan Dr. Cansen Yeni Kut “İyi ki ben doktorum. İyi ki bir buçuk yıl daha bizimle birlikte yaşamış. İyi ki hayallerimi gerçekleştirmişim. İyi ki onların hayallerini gerçekleştirmişim ve doktor olmuşum. Bugün geldiğimiz noktada sizlere bunları anlatabiliyorsam ben bir şeyleri yapabilmişim demektir. Kimsenin hayallerinizi çalmasına izin vermeyin. Siz yaparsınız! Çünkü bu sizin hayatınız.” dedi.

hekim
doktor
drx
türkiye klinikleri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir