Medimagazin logo

Bakterilerde direnci önleyen antibiyotik bulundu

Bilim adamları bakterilerde direnci önleyen bir anbiyotik buldu.
Bakterilerde direnci önleyen antibiyotik bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Northeastern Üniversitesi'nden Kim Lewis ve ekibinin, Alman ve İngiliz meslektaşlarıyla fareler üzerinde yaptığı araştırma, "teixobactin" adlı antibiyotiğin ağır enfeksiyonları dirence yol açmadan yok edebildiğini gösterdi.

Bir toprak örneğinde bulunan antibiyotiğin, hücre duvarlarının yıkılmasını sağlayarak bakterileri öldürdüğü belirtildi.

Henüz insanlarda denenmeyen bu antibiyotiğin ilerde birçok enfeksiyonun ve veremin tedavisini sağlayabileceği vurgulandı.

Araştırmanın sonuçları "Nature" dergisinde yayımlandı.

Antibiyotik direnci bakterilerin antibiyotiğe rağmen üremesine ve hastalık yapmasına neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü, geçen yıl, antibiyotiklere karşı vücut direncinin artmasının "büyük küresel tehdit" oluşturduğu uyarısında bulunmuştu.

Örgüt, antibiyotik direnci nedeniyle insanların tedavi edilebilir basit hastalıklar yüzünden öldüğünü, acilen önlem alınmamasının yıkıcı sonuçları olacağını, yeni antibiyotikler geliştirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Dünyada her yıl 700 bin kişi antibiyotiklere direnç nedeniyle ölüyor. Bu sayının artabileceği belirtiliyor.
 

teixobactin
antibiyotik
direnç
bakteri
Yorum (6)
dr hakan kılıç
Şuna bakın ki, bu kadar önemli bir habere, bir tane dahi yorum yapılmamış. Tabi bizim millet, parayı bastırıp ithal etmeye alışkın. Yabancılar bilim yapsın, keşif yapsın, bizimkiler de parayı bastırıp alsın. Toplum olarak, tıpçılar olarak bilimle bilimsellikle aramız niye bu kadar kötü anlamıyorum.
0
Cevapla
eczacı
Hakan Bey bu çalışmaları bu ülkede de yapmak isteyen çok ama arge mi var şu ülkede
0
Cevapla
KAAN ÖZÇAKA
Mükemmel bir gelişme. Hemen hemen bütün anti biyotiklere dirençli hastane enfeksiyonla rında kullanacağımız neredeyse hiç bir ajanı mızın kalmadığı ortamda bizleri klinikte çok rahatlatacak..
1
Cevapla
Ersn
Hakan bey bilimselliğin az olmasından şikayetçisiniz ama bilime katkı sağlayacak bir pozisyon seçmemişsiniz.türk insanının bir diğer baskın özelliği de hiçbişey yapmayıp sadece şikayet etmektir.bilmem anlatabildimmi
0
Cevapla
özgür taşkın
özellik intraselüler yani hücre içine yerleşip enfeksiyon yapan mikrooragnizmalarda antibiotik drenci giderek artmakta ve öcelikle yaşam kalitesini ve kronik hastalığı olanlarda ölüme neden olmakta..bu nedenle çok önemli bi haber bence
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir