Medimagazin logo

Başasistanlar 11 ay önce ilan edilen sınavın yapılmasını bekliyor

Başasistanlık sınavına müracaat eden adaylar 11 ay önce ilanı yapılan sınav tarihinin açıklanmasını bekliyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Başasistanlar 11 ay önce ilan edilen sınavın yapılmasını bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı 16 Temmuz 2018 tarihinde eğitim araştırma hastanelerinde görev yapacak başasistan adayları için başvuru ilanı yayınlamıştı. Adaylar 900 TL başvuru ücretini ödeyerek sınava başvurdu. Ancak sınav tarihi hala belirlenmedi.

Konu ile ilgili Medimagazin’e yazılı açıklama yapan SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinden Uzm Dr. Mustafa Yenerçağ önce 31 Temmuz 2018 tarihinde kadar gönderilmesi istenilen başvuru evraklarının daha sonra 31 Aralık 2018 tarihinde kadar kabul edildiğini belirtti.

Yenerçağ Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 05 Eylül 2018 tarihinde 21. Başasistanlık Sınavı Bilimsel Danışma Komisyonu oluşturulduğunu belirterek “Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 11 ay önce ilanı yapılan Başasistanlık sınavının tarihini hala açıklamadı. Sınava başvuran yaklaşık 3000 uzman hekim mağdur. Uzman hekimler Başasistanlık sınavının bir an önce yapılmasını beklemektedir” dedi.

başasistan
sağlık bakanlığı
mustafa yenerçağ
Yorum (4)
kuzey aydın
Şeflik kaldırıldı. Şef muavinliği kaldırlıdı. Başasistanlık neden kalsın ?....
23
Cevapla
R.Yilmaz
Sınavın olup olmayacağı bile belli değil sanki.Agustos sonu başvurdum ama süreç belirsiz olunca sınav motivayonum kalmadı.... Yazık ki ne yazık..bunca insanın planları, çocuklarının eğitim durumları, ev-kira işleri vesairedeki belirsizliği umursayan yok! Bakanlığı aradım birkaç kere, her zamanki lütfedip açan yok..Siteye bakmaktan yoruldum. Ocak sonu gibi iki cumlelik açıklama yapmak çok mu zordu.. Empati yoksunu, duyarsız yetkilileri kınıyorum.
12
Cevapla
fatma gündogdu
11 aydır bekliyorum .. bir an önce neticelensin artık.. bu konuya değindiği için medimagazine teşekkür ederim
14
Cevapla
Z.K
Torpil ne zaman bitecek, çok zahmetli tezimde 1. isim yazılmadığım için bu sınava başvuramadım, hocanın tuttuğu insanlar doçent oluyor yayınlara yazılıyor vs., sınava başvuruken 1. isim yayın zorunluğu olmamalı, 2. isim yayın da varsa hele de teziyse neden 1. isim olamadığını açıklanmasına kişinin fırsat verilmeli,sonadan yayın yapmak da kolay değil veya çok kolay bazı branşlarda çalıştığın yere göre bu işler güç kimdeyse onun oluruna bırakılmış durumda, sınava girebilsem orada başarısız olsam anlayacağım ama sırf yayınım tezim bir başkasına peşkeş çekildi diye sınava başvuramamak nedir?
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir