Medimagazin logo

Başhekim yardımcısını darp eden hasta yakını 'Ölüm raporunda neden Covid-19 yazmıyor?' diyerek saldırmış!

ARDAHAN’da Kovid-19 tedavisi görürken hayatını kaybeden 72 yaşındaki hastanın yakınları, ölüm raporunda Kovid-19 yazmadığı iddiasıyla Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuzhan Tuğrul’u darp etti.
Kaynak: DHA
Başhekim yardımcısını darp eden  hasta yakını 'Ölüm raporunda neden Covid-19 yazmıyor?' diyerek saldırmış!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay Ardahan Devlet Hastanesinde meydana geldi. Kovid-19 teşhisiyle hastanede yatan ve ismi açıklanmayan 72 yaşındaki bir hasta bugün yaşamını yitirdi. Cenazeyi almak için hastaneye gelen ölen kişinin yakınları, ön ölüm raporunda, ‘bulaşıcı hastalığa bağlı doğal ölüm’ ibaresini görünce Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuzhan Tuğrul'a ölüm raporunda neden Kovid-19 yazmadığını sordu. Dr. Tuğrul'un, ön ölüm raporunda prosedür gereği Kovid-19 yazılmadığını, son raporda yazılabileceğini söylemesi üzerine ölen kişinin yakınları "Siz gerçekleri saklıyorsunuz" diyerek küfürler savurarak cep telefonu fırlattı. Kafasına cep telefonu isabet eden Dr. Tuğrul, servise alınarak tedavi edildi. Başhekim Yardımcısı Tuğrul, hasta yakınından şikâyetçi oldu.


Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanın yakını, başhekim yardımcısına saldırdı


Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Sağlık-Sen İl Temsilcisi Selçuk Recepoğlu, "Bugün öğle saatleri üzerine yoğun bakım hastalarımızdan biri hayata veda etti. Hasta yakınları Başhekim Yardımcımız Oğuzhan Tuğrul’a bulaşıcı olan doğal ölüm olan hasta raporunu görmeyip, ‘neden Kovid-19 yazmamış, siz ölümleri saklıyorsunuz’ diyerek çeşitli ithamlarda bulunarak hem sözel, hem de fiziksel şiddet uygulamıştır. Bu olay bizi derinden üzmüştür. Bu olayın takipçisi olacağız. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek için daha fazla caydırıcı cezalar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

kovid-19
saldiri
on olum raporu
bulasici hastaliga bagli dogal olum
Yorum (10)
ömer hayyam
vatandaş sansürü sevmiyır....
15
Cevapla
Memed
Yolsuzluk,faiz,adam kayırma,devlet yetkililerinin beytulmalı çıkarına kullanması,israf,medyada nesli insanlıktan çıkaran gidişat bunlar duzeltilmedikçe ,sol,sağ,Atatürk,cumhuriyet,türk,kürt,seçimlerde şarkı türkü marş el ayak sakal bıyık dahil duygular dahil hatta düşünceler bile siyasi çıkar için kullanıldıkça heryer beton oldukça ülkeyi sorunları ele alıp baştan başa sorunları çözecek olumsuz gidişatı tespit , önleme, projelendirme bakanlığı ve bağlı kurulmadikça kırsal ağaçsız kıraç bölgeler imara açılıp buralarda şehirleşme ovalara verimli topraklara doğru giden yapılaşma çözülmedikçe ülke giderek bir doğru üç yanlışla felakete yol alır.Particilik,siyasi taraf,suçu bucu olmayı millet bitirip iyiyi bilen bilinçli millet olup iyiyi yapmaya doğru siyaseti zorlayacak kendini aşmış entellektüel toplum olmadıkça kula bela gelmez HAK yazmadıkça ,HAK bela yazmaz kul azmadikça.Dr veya başka kurum çalışanı insanlar topyekun huzurlu bir hayata dar çerçevede habire çalışarak sıkışmış yaşam düzeni ile özveri ile bu işi götüremez.Herkes bu sorunlar çözülmedikçe vatandaşı siyasisi patronu medyası bürokratı çalışanı sırayla bedel ödemeye devam eder,huzura hasret gergin mutsuz şiddetin hakim olduğu millet olarak sürünerek yaşarız.
19
Cevapla
dr
Adalet mülkün temelidir.Eğer adalet içinde ceza olsa ve uygulansa bu kesinlikle caydırıcı olur.
28
Cevapla
Ön hekim
Tüm hekimlere sesleniyorum ne zaman birlik olup iş bırakacaksınız, yürüyüşler d0zenleyip dikkat çekeceksiniz, bu kadar önemli bir mesleğin temsilcileri olarak biz öğrencilere şiddet, düşük maaş, yoğun çalışma temposu, 36 saatlik nöbetler, mecburi hizmetler bıraktınız gurur duyun eserinizle yazıklar olsun size
32
Cevapla
Port
Neden covid yazmamış merak ettim.on ölüm raporu diye bişey ilk defa duyuyorum.bashekimler daha dikkatli olmalı yardımcılarına kadar şiddet ulaştı.yoneticileri pek sevmiyorum anlaşılmıştır yorumumdan.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir