Medimagazin logo

Beyaz kod sonrası hekim hedef gösterilmişti... İki polis hakkında dava açıldı

Giresun'da aile hekiminin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınmak istenen 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın çıkan arbedede fenalaşarak hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili iki polis memuru hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla dava açıldı.
Kaynak: AA
Beyaz kod sonrası hekim hedef gösterilmişti... İki polis hakkında dava açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca polis memurları H.Ş. ve T.K. hakkında hazırlanan iddianame, Giresun 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, polis memurları H.Ş. ve T.K'nin 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına 27 Haziran'da başlanacak.

 Aile hekimi için kovuşturmaya yer olmadığı kararı

Yusuf Topal'ın ölümüyle sonuçlanan olayda "beyaz kod" uygulayarak polis çağıran o dönem 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Ö.Y. hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "taksirle ölüme neden olma" suçlamalarıyla Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi.  


Beyaz kod veren doktor ilk kez konuştu 


Soruşturma tutanaklarında, Ö.Y'nin, Yusuf Topal'a karşı herhangi bir eyleminin olmadığı, bu haliyle ölüm olayına ilişkin herhangi bir kusurunun bulunmadığından "taksirle ölüme neden olma" suçundan sorumlu tutulamayacağı belirtilerek, "Şüpheli hakkında atılı suçlardan yasal unsurların oluşmadığından ve mükerrer soruşturma nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı" kaydedildi.

Ölümünden önce ters kelepçe takılıp biber gazı sıkılmıştı

İddianamede, polis memurları hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphenin oluştuğuna vurgu yapılarak bütün suçlarda olduğu gibi taksirli suçlarda da hareket ile sonuç arasında nedensellik bağının varlığının cezalandırmanın koşulu olduğu ifade edildi.


Giresun'da açığa alınan doktor göreve iade edildi 


Taksirli suçlarda nedensellik bağının varlığının kabulü için failin hareketinden bağımsız bir etkinin sonuca tek başına neden olmaması gerektiği belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Şüpheliler her ne kadar öldürme kastıyla hareket etmemiş iseler de olay tarihinde 82 yaşında olan Yusuf Topal'ı yere yatırmak, yerdeyken ters kelepçe takmak ve biber gazı sıkmak suretiyle yaptıkları müdahale neticesinde Yusuf Topal'ın ölebileceğinin objektif olarak öngörülebilir bir sonuç olmasına karşın şüphelilerin bu sonucu öngöremediği, bu kapsamda şüphelilerin olayda meydana gelen ağır neticede olan ölümden taksirle sorumlu tutulmasının gerektiği, bu nedenle şüphelilerin eyleminin 'taksirle ölüme neden olma' suçunu oluşturduğuna kanaat edinilmiş, şüpheliler hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphenin oluştuğu anlaşılmıştır." 


'Vefatın sorumlusu olarak meslektaşımızı göstermek insafsızlık' 


Olay

Yusuf Topal, 24 Temmuz 2018'de eşine ilaç yazdırmak için aile hekimine başvurmuş, Topal ile olumsuz yanıt aldığı doktor Ö.Y. arasında tartışma çıkmıştı.

Doktorun "beyaz kod" talebi üzerine gelen polislerce gözaltına alındığı sırada çıkan arbedede fenalık geçiren Topal, Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından Topal'ın yakınları, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak polisler hakkında şikayetçi olmuş, haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan polisler, Giresun Valiliğince açığa alınmıştı.

beyaz kod
giresun cumhuriyet başsavcılığı
yusuf topal
Yorum (5)
osman
yazık polis görevini yapıyor diye suçlanıyor. dr hanım ne kadar suçsuz ise polislerde o kadar suçsuz bence. umarım polis arkadaşlar popüler ama yanlış politikaların, medyanın medyanın gazı ile çalışan hukuk sisteminin kurbanı olmazlar.
35
Cevapla
Port
Savcılar taksirle suçlama yapınca sonunda suç çıkmazsa bu dünyada yaşattıkları üzüntüler ve magduriyetler için hesap soran çıkmayacak mi.ben görüntüleri seyrettim yaşlı dediginiz amcayı 2 polis zor zaptediyordu. Bıraksalar o dr ü parçalardı.
31
Cevapla
dr
Bunu gören polis artık beyaz kodu sallar mı?
24
Cevapla
tabib
SAĞLIKTA ŞİDDETTE, ÇOĞU KEZ DOKTOR EZİLMEKTEDİR.
13
Cevapla
naim ünsal
bu olaylarda böyle çirkeflik yapanların inanç değerlerinde sıkıntı vardır.birisi öldü diye ne demek doktora ,polise vs soruşturma açmak.biz müslüman olarak ecel geldiği zaman değişmiyeceğini biliriz.hatta bir hadis te ölüm konusunda azrail a.s insanların kendisini suçlayacağı nı söylediği zaman ALLAH bir sürü sebep lerle bunu perdeleyeğini söylüyor.bu millete gerekirse dianetle iş birliği yaparak bunlar güzelce anlatılmalı.doktorun vs haşa ALLAH OLMADIĞI kafalarına sokulmalıki bu şiddet işleri bitsin.ve ayrıca doktorlardan üç kuruşluk menfaat için işte şu doktor şöyle yapmış hastanız ölmüş,sakat kalmış vs gibi konuşanlar kesinlikle cezalandırılmalı.ayrıca fetal anomalilerde hastaların çoğunluğu anne karnında tedavi olacağını zannediyor.aslında kürtaj,terminasyon istemiyor .ancak başka bi doktora gittiğinde bunu nasıl görmemiş dediği zaman çarşı pazar karışıyor.bu milletin kalıbına bu elbiseler uymaz anlayın.ve iddia ediyorum bu işler çok kolay çözülür .bir ayda çözülür.yeterki doktorlar bunu istesin.ama bazıları istemiyor o kesin.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir