Medimagazin logo

Bıçak parası aldığı iddia edilen profesör 50 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor

ERZURUM'da hastalarından bıçak parası aldığı iddiasıyla 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı eski öğretim üyesi Prof. Dr. Önder T.'nin yargılanmasına başlandı. Prof. Dr. Önder T.'nin 50 yıla kadar hapsi isteniyor
Kaynak: DHA
Bıçak parası aldığı iddia edilen profesör 50 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ERZURUM- Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan R.S., 27 Nisan 2017'de Oltu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Prof. Dr. Önder T.'nin kızı E.S.'nin burun eti operasyonu için kendilerinden ameliyat parası aldığını iddia ederek, şikayetçi oldu.  Savcılık yetkisizlik kararı ile soruşturma dosyasını Erzurum'a gönderdi. Önder T. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Önder T. tarafından ameliyat edilen hastalar tek tek dinlendi. Hastalar, yasal bir ücret olduğunu düşünerek ameliyatları için 4 bin TL verdiklerini ifade etti. Yine soruşturma kapsamında E.S.'ye yapılan ameliyatının ücretsiz olan septoplasti niteliğinde olduğu, Atatürk Üniversitesi kayıtlarında bu hasta için düzenlenmiş 15,50 TL tutarında bir makbuzdan başka bir makbuz bulunmadığı belirlendi. Hastalardan N.K.'nın ameliyatının ise ücretli 'rinoplasti' niteliğinde olduğu, vezneye bin 300 TL para yatırılması gerektiği ancak doktor Önder T.'nin kodu farklı girerek, ameliyatı ücretsiz olarak gösterdiği tespit edildi. Önder T.'nin böylelikle hem haksız ameliyat parası aldığı hem de kurumu zarara uğrattığı rapor edildi.

6 AY TUTUKLU KALDI

Başka hastalardan da benzer şekilde ameliyat parası aldığı saptanan Önder T., 25 Nisan 2018 günü tutuklanarak, cezaevine konuldu. İfadesine başvurulan Bazı hastaların ameliyat paralarını verdiklerini iddia ettiği Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı tahakkuk servisinde çalışan H.D. hakkında da soruşturma başlatıldı. Önder T., 6 ay tutuklu kaldığı cezaevinden salıverilirken soruşturma sonunda Önder T. ve H.D. hakkında 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

50 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Önder T.'nin 7 mağdura karşı 'icbar ve ikna suretiyle irtikâp' suçundan toplam 23,5 yıldan 45 yıla kadar, 'mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanununun 13/1 maddesi uyarınca da 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi ve 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye kadar para cezasına çarptırılması talep edildi. H.D.'nin ise 3 hastaya karşı 'ikna suretiyle irtikâp' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

YARGILAMA BAŞLANDI

Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Önder T., duruşmaya katılmazken, diğer tutuksuz sanık H.D., avukatlar ve mağdurlar hazır bulundu. İstanbul'da özel bir hastanede çalışan Önder T.'nin ifadesinin talimat yoluyla alındığı bildirilen duruşmada H.D. suçlamaları kabul etmedi. Tahakkuk memuru olduğu için hastanın giriş ve çıkış işlemlerini yaptığını belirten H.D., hiçbir hastadan para almadığını ileri sürdü. Suçsuz olduğunu savunan H.D., kamu zararını gidermek istediğini söyledi. 

Kızı ile birlikte duruşmaya katılan R.S. ise Önder T.'den şikayetçi oldu. 2016 yılında kızı E.S.'nin ameliyat edildiğini anlatan R.S., "Doktor 4 bin lirayı odasındaki dolaba koydu. Makbuz isteyince 'veremiyoruz' dedi. Ertesi günü kızım ameliyat oldu. Kızımın ameliyattan çıkarılmasından sonra özel oda istedim. Orada çalışan kişi özel oda veremeyeceklerini söyledi. 'Dört bin lira verdik, özel oda verin bari' deyince, görevli, 'Öyle bir ücret burada alınmaz. Kimsenin böyle bir ücret almaya hakkı yok' dedi. Ameliyattan 1 ay sonra doktoru telefonla aradım. 'Parayı iade edin. Böyle bir hakkınız yok' dedim. O da 'Biz sizden para almadık' şeklinde cevap verdi, böylelikle dolandırıldığımızı anladım ve şikayetçi oldum. Zararım giderilmedi, şikayetçiyim" diye konuştu.

Yeğeninin doğuştan dudak damak yarığı hastası olduğunu, bu nedenle Önder T.'ye başvurduklarını belirten M.G. de şunları şöyledi:

"Doktor, çocuğun ameliyat olması gerektiğini ve 1500-2000 TL para gerektiğini söyledi. Biz bu parayı duyunca ödemeye karar vermiştik. Gazi olduğum için durumu dernek başkanına söyledim. Rektörle görüşüp, belki bu ücretin bir kısmı ödenmeden ameliyat yapılabilir mi diye düşündük. Bu hususu doktora söyleyince bağırıp, çağırmaya başladı. Bundan sonraki süreçlerde her seferinde çocuğun kanının istenilen seviyede olmadığı gibi bahaneler uydurup, ameliyatı yapmadı. Başka doktorlara sorunca kan seviyelerinin uygun olduğunu öğrendik. Başka bir doktora ameliyatı yaptırdık." 

Önder T.'nin avukatı ise 2016 ve 2017 yılları arasında 3582 adet ameliyat yapıldığını, bu kişilerden sadece 11 kişinin şikayetçi olduğunu, müvekkilin profesör olması nedeniyle yapmış olduğu estetik ameliyatlarda yasal olarak para alma hakkı bulunduğunu savundu. Duruşma ertelendi.

yakutiye araştırma hastanesi
plastik cerrahi
rekonstrüktif cerrahi
Yorum (14)
Dr
Adam profesöre ameliyat oluyorsa bırakın versin bıçak parasını , kolay mı yetişiyor bir profesör , oku oku bitmez meslek doktorluk ... birde hakkını almak istediğinde gördüğün muameleye bak , zaten meslekte para filan da kalmadı , para için tıp yazacaklar kesinlikle uzak dursun , hayatınızı karartmayın ...
52
Cevapla
My
Doktorumuz elbette haksız kazançtan yargılanmalı ama doktorları üç beş bin liraya temah ettiren sistemin hiç mi suçu yok!
27
Cevapla
heisenberg
trafikte ölüme neden olanın bile maksimum 1-2 yıl ceza aldığı ülkede 1-2 yıl içinde Allah'ın erzurumunda 3600 başarılı ameliyat yap , bir sürü işe yara 50 yıl istensin .Yuh.Hiçbir işe yaramayanlar tonla para kazansın.Sanki şikayet edenleri zorla ameliyat etmiş.İşinize gelmiyorsa başka doktora ameliyat olun.Her taraf doktor kaynıyor.
35
Cevapla
Ali
Cahil cahil yorum yazılmadan ben yazayım. Bıçak parası doktorun helal kazancıdır. Hakkı olan parayı, kanunsuz alıyor o ayrı. Ayrıca bir çok şey ilerde kanuni olacak. Eskiden kumar yasaya uygundu helaldi de yasaklanınca mı haram oldu veya faiz Kanuni diye helal mi?
11
Cevapla
Hakan
Kamuda ne bedava adalet bile parayla Sağlık ve dr bedava olacak ! Neden? Halk ekmek bedava mı mutfak tüpü bedavamı Adam profa ameliyat olmak istiyorsa bende o ameliyatı öğrenmek ve tecrübe biriktirmek için gece gündüz çalışıyorsam bırakın hayatını bu yolda harcayan insanlar böyle usulsüzlüklere tenezzül etmesin Bunu isteyen insan parasını ödesin kendince inandığı en iyi hizmeti satın alsın bunun yasal yolu açılsın Bizim emeğimizi bedava yapanlara hakkımız helal değil Bilinsin
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir