Medimagazin logo

Bir Kadın Doktor ile Evlenmeniz için 8 Sebep!

Bir Kadın Doktor ile Evlenmeniz için 8 Sebep!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

1. Biz CPR biliyoruz. Gerektiğinde tam anlamıyla senin hayatını kurtarabilecek birisiyle evlenmek daha iyi bir fikir değil mi?

 

 

 

2. Biz zor çalışmanın ne demek olduğunu anlıyoruz. Zorluk ne demektir biliyoruz, çünkü daha fakülte hayatından başlayıp 30 saati aşan uykusuz nöbetlerle çektiklerimiz ortadadır. Evlilik de zaman zaman yoğun iş ve çaba gerektiren, birbirinin mutluluğu için bazı zorluklara katlanmanın kaçınılmaz olduğu bir süreçtir.

 

 

 

 

3. Biz stresle başa çıkabiliriz. Bebek bağırıyor, kablo çıkmış, banyodan su geliyor vs bunlar bizim için stres kaynağı değildir, en azından kimse kanamıyor, ayrıca her kanama durdurulabilir. Banyodan gelen suyla mücadele etmek mi yoksa subklavian arterdeki kanama ile ya da kordonu boynuna dolanmış bir bebekle mücadele etmek mi daha zordur?

 

 

 

 

4. Biz mali açıdan iyi sayılırız. Birlikte birimizin yapacağı birikimden daha fazlasını yapabiliriz. Hayatta ne olacağı belli olmaz, işini kaybedersen ya da tekrar okula dönmen gerekirse ailenin masraflarını düşünmene gerek yok.

 

 

 

 

5. Biz akıllıyız. Eğer akıllı bir kadınla evlenmenin faydalarını anlayamıyorsan senin için yapabileceğim birşey de yok.

 

 

 

 

6. Biz iyi kişilikleriz. İyi bir doktor olmak iyi bir teknisyen olmak değildir. Biz hastalarımıza tecrübelerimizi sunarız. Yabancı birisinin güvenini kolayca kazanır hatta zaman zaman onların başucunda oluruz.

 

 

 

 

7.Biz çok fazla beklenti içine girmeyiz. 20’li yaşların sonunda dahi ranzada uyumuş, hastane köşelerinde uyuyakalmış, bulabildiğimiz çerez, fındık ezmesi, kraker ile öğünlerimizi geçiştirmişken dışarıya yemeğe çıktığımızda da öyle limuzin, balon seyahati gibi yüksek beklentiler içine girmeyiz.

 

 

 

 

8. Bizim hayata benzersiz bir bakış açımız vardır. Hastalarımıza en iyi şekilde hizmet ederken ölümün onları nasıl aldığına şahit olduk, geride kalanlarını da teselli ettik. Bu nedenle koridorda unuttuğun iç çamaşırın yada çorabın için senin gününü cehenneme çevirmeyiz.

 

 

İngilizceden Çeviri:  Uzm. Dr. Fatih BATI 

 

https://www.twitter.com/drfatihbati

kadın doktorla evlenmek
Yorum (28)
elif
Çevirene çok teşekkürler, bence en önemlisi ve güzeli 8. madde idi.
0
Cevapla
hasan
Ben evlilik düşünmüyordum. Tesadüfler sonucu çok sevdiğim mesleğimde yaşım ilerlemesine rağmen nöbet tutarken arkadaş olduğum bir meslektaşımla evlendim. Eşimden memnunum çünkü işten geç gelsem de sorun olmaz. Yazılanların hepsi de doğru. Ancak, doktor hanımların bir şansızlığı var, genellikle mükemmel olduklarından galiba bir teklifte bulunmak zor oluyor. Ben de eşime teklifte bulunamamıştım, hatta ziyaretime gelen bir yakınıma bu kız çok iyi bunu tanıdık iyi birisi varsa evlendirelim demiştim, bana buldum dedi, onların için otelimde yemek vereceğim dedi. Yemek verdiği de ben ve o idi. Böylece evlendik. Eşim hem öğretim üyesi hem üç cocuğumun annesi. Bana belki feministler kızacak ama, bence doktor hanımlar kariyer amacıyla kesinlikle evliliği ihmal etmemeliler, belli bir yaş limitlerini geçmeden evlenip çocuk sahibi olmaları hem toplum hem de aileleri için yararlı olacaktır.
0
Cevapla
ayse kart
Cok güzel bir yazı olmuş .Ben ellili yaşlarda iki kızıda hekim olmuş, hekimlerle evlenmiş bir doktorum.Bizim okuduğumuz yıllarda doktor erkekler hep dr kız ararlardı evlenmek için oysa ben şimdi hem kendi çevremden görüyorum hemde etraftan görüyorum doktor erkeklerde bir doktor hanım fobisi var niçin anlamıyorum( öğretmen hemşire ve diğer mesleklerle evlilik yapıyorlar. ( Bunu küçümsemek için söylemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın her mesleğe saygım büyük )bayan hekimlere yaklaşamıyorlar .Acaba yeni nesilde bir özgüven eksikliği mi var.Oysa yukarda çok güzel özetlendiği gibi doktorhanımlar her şeye yetişebilirler .Her işin başarı ile altından kalkabilirler unutmayınki doktorun dilinden dr anlar herkese mutlu günler ve evlilikler diliyorum.
0
Cevapla
erol Eşgünoğlu
Bayan doktorlar kendilerine yakisan bir eş bulamiyorlarmı? Zamani vakti gelince herbirey eşini bulur.
0
Cevapla
mustafa
Güzel bir yazı olmuş ama ne yazık ki gerçekler biraz daha farklı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir