Medimagazin logo

Dizi senaristi Birol Güven antibiyotik yazmayan doktoru hedef aldı

Senarist Birol Güven, TRT’de görevli kişinin eşinin aile hekimliğinde yaşadığı olayı twitter hesabından aktarmıştı. Güven’in “reçete yırttı, papatya çayı iç diye kovdu” iddialarına aile hekiminden yanıt geldi. Aile hekimi olayın anlatılandan farklı olduğunu ve Güven’in de tepkiler üzerine tweetini sildiğini paylaştı
Dizi senaristi Birol Güven antibiyotik yazmayan doktoru hedef aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

12 Haziran Cuma günü 13 No’lu Turgutreis Aile Sağlığı Merkezine tedavi için gelen TRT’de görevli eşinin yaşadığı olay ilk Birol Güven’in twitter paylaşımı ile duyuldu.

Güven’in, paylaşımında hekim ile ilgili “reçete yırttı, papatya çayı iç diye kovdu” iddialarına karşı konunun müsebbibi hekim whatsapp mesajında olay gününü anlattı. Hekimin twitter’da paylaşılan mesajı şu şekilde:

“12 Haziran Cuma Günü diğer günlerde olduğu gibi, 13 No’lu Turgutreis ASM’ye gelen hastalara sağlık hizmeti sunduk. İki kadın hasta beraber poliklinik odama gird. Misafir olarak geldiklerini, genç kadın hasta muayene olacağını, yaşlı olan hasta ise şeker ilaçlarını yazdıracağını söyledi. Genç kadın, boğazının ağrıdığını söyledi. Muayenesinde herhangi bir patolojiye rastlamadım.

“Ben kendimi biliyorum, antibiyotiksiz geçmez”

Allerji semptomlarını sorguladım. Allerjik reaksiyona karşı antihistaminik alabileceğini söyledim. “Ne yazdınız” diye sordu. Antihistaminik ve ev bakımı yeterli dedim. “Ben kendimi biliyorum, antibiyotiksiz geçmez, bir antibiyotik ve bir boğaz spreyi yaz” dedi. En de hastanın tedaviyi reddetme hakkına saygı duyarak “size vereceğim sağlık hizmetini beğenmiyorsanız, hastanemizde kulak burun boğaz uzmanı olduğunu ve orada beğendiği sağlık hizmetini alabileceğini belirttim. Kadın Sağlık Bakanlığına şikayet edeceğini, kocasını arayacağını söyleyerek reçete yazmamı istedi. “Bağırmanıza gerek yok, şikayet hakkınızı kullanabilirsimiz” dedim. Kadın eline telefonu aldı.

“TRT’de yüksek mevkide görevdeyim Sağlık Bakanı ile görüşeceğim”

Beraber geldiği kadına (annesine) reçetesini düzenlerken bana “Bizler de antibiyotik almadan iyileşemeyeceğimiz algısı var. Kusura bakmayın” diyerek kızı adına konuştu. Kadına “e-receteniz bankodaki tıbbi sekreterde hazır geçmiş olsun” dedim. Sıradaki hastamı aldım. Hastam şikayetini anlatırken kapı çaldı. Elinde telefonla genç kadın hasta girdi, ağlamaklı bir sesle kocasının benimle konuşmak istediğini söyledi. Nezaketen telefonu aldım. Buyurun dedim. Telefon sesi dışarıya açık şekilde ses duyulur vaziyette, hiç aralık vermeden bağırarak konuşan erkek, kendisinin TRT’de yüksek mevkide görevde olduğunu, antibiyotik yazmazsam basında, İnstagram’da, Facebook’ta ve Twitter’da beni yazacağını, Sağlık Bakanı ile görüşeceği vs konuşmaları devam edince telefonu kadına uzattım. “Kocanız tek taraflı bağırıyor” dedim. Kadın çıktı.

Burada Sayın Birol Güven, ASM işleyişini bilmeden “reçete yırttı, papatya çayı iç diye kovdu” diyerek, aslına uymayan iddialar ile şiddete davetiye çıkaran tweetlerini, siz sayın meslektaşlarımızdan gelen tepkiler üzerine silmiştir. Üstelik meslektaşlarımızdan hiçbiri benden açıklama istememiştir. “

akılcı ilaç kullanımı
antibiyotik
birol güven
Yorum (11)
Dr.Cevdett
Toplumun en bilinçli ve en entellektüeli olarak gördüğümüz kişilerin hali içler acısı olay buysa. Şan, şöhret, ün insanlara kanun dışı isteklerinin yapılacağı zannını veriyor anlaşılan.
31
Cevapla
nevin özçelik
sağlık bakanı birol güven mişşş.trt de üst düzeyde biri hımmmm.. çok korkutucu....
47
Cevapla
hüsnü mübarek
"Cahiller arasında kalmış alime acıyın" Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünün Taşrada aktif rol üstlenmesi lazım. Bakanlık Merkez Teşkilatında yıllardır en zayıf genel müdürlük hep Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü oldu. TV, Web, sosyal medya gibi her mecrada bakanlık politikalarını, stratejilerini, hedeflerini, hastaların eğitilmesi gibi kritik konuları bu Genel Müdürlük çalışmalı. Bakanlık, tüm politikalarını 2-3 dakika içinde hastaya doktorun anlatmasını beklememeli. Beklemiyordur da zaten. Gereksiz antibiyotik kullanmanın hastaların geleceğini tehlikeye atmak olduğunu burası anlatmayacakta kim anlatacak? Bakanlık ve tüm Bakanlık yapılanmalarının bu Bakanlığın varlık sebebi olan hekim-hasta ilişkisinin (2-3 dakikanın) kaliteli-verimli-objektif-cost efektif-sağlıklı olabilmesine uğraşması lazım. Buna odaklanılırsa gerçek memnuniyet artacaktır. Sözde memnuniyet oranları ile kendimizi kandırmaya devam ederiz.
43
Cevapla
antibiyotiksiz
Çivisi çıktı bu işin... Bakalım nasıl ve ne zaman yerine girecek ?
63
Cevapla
ismet
Doktorlar duymasın !!!! Yazık yaptığınız harekete ,çok yazık....hedef göstermek,kin ve nefrete sebep olmak.!!!
52
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir