Medimagazin logo

Doktora 'Karınız değil eşiniz diyeceksin' diyerek saldırdı!

Balıkesir'in Edremit ilçesi Devlet Hastanesi'nde, çocuğuna tırnak batması şikayeti nedeniyle randevu almak isteyen anne M.Ö., ayın 18’ine verilen randevu tarihini beğenmeyip iddiaya göre Op. Dr. Hüseyin Kara'ya hakaretlerde bulundu. M.Ö., bir süre sonra eşi A.Ö. ile birlikte yeniden hastaneye geldi. Dr. Hüseyin Kara’nın ‘Karınız' demesine kızan A.Ö., ‘Karınız değil, eşiniz diyeceksin’ diyerek, doktor Kara'yı tehdit edip, yüzüne yumruk atarak darbetti.
Kaynak: DHA - Abdulkadir AYDINIŞIK
Doktora 'Karınız değil eşiniz diyeceksin' diyerek saldırdı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çocuğunun tırnak batması şikayetiyle bugün saat 16.00 sıralarında Edremit Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'ne gelen anne M.Ö., en erken randevunun ayın 18’inde olduğunu öğrenince durumun acil olduğunu söyledi, Dr. Hüseyin Kara ve sekreteriyle tartışmaya başladı. İddiaya göre, Genel Cerrah Op. Dr. Hüseyin Kara’ya sözlü hakarette bulundu. Hastaneden ayrılan M.Ö., durumu eşi A.Ö.’ye anlattı. Öfkelenen A.Ö., hastaneye gelerek, Dr. Hüseyin Kara’nın poliklinik yaptığı odanın kapısını tekmelemeye başladı. A.Ö., durumu anlatmaya çalışan Op. Dr. Hüseyin Kara'nın, ‘karınız’ demesine kızarak, "‘karınız' diyemezsiniz, 'eşiniz' diyeceksiniz’" diyerek, tehditler savurup yumruk atmaya başladı. Doktor Kara'nın yüzünde darp izi oluştu.  A.Ö. özel güvenlik görevlileri tarafından hastaneden çıkarıldı. Polis tarafından gözaltına alınan A.Ö., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Darp raporu alan doktor Hüseyin Kara ise, A.Ö. ve M.Ö.'den şikayetçi olduğunu belirterek, yaşadığı dehşet anlarını şu sözlerle anlattı:

“Yanında olmayan çocuğu için tırnak batması şikayetiyle randevu istedi. Sekreterimiz bu ayın 18'ine randevu verdi. Bunu kabul etmedi, daha erkene istedi. Ben dedim ki, başka verecek randevu yok. Üstelik randevu yok, hastanda yok. Öyle olunca sözlü hakaretlerde bulunmaya başladı. ‘Aklınız yerinizde yok mu?’ gibi laflar etmeye başladı. Ben de, ‘Bu şartlarda ben size randevu veremem. Siz başka bir doktorla görüşün’ dedim. Kişi hakaret etmeye başladı. Arkasından yarım saat sonra kocasıyla geldi. Biz hasta bakarken kapıyı tekmelediler. Daha sonra hastanenin güvenlik ekibi geldi. ‘Doktor bey eşi geldi, yardımcı olalım. Efendi bir adama benziyor’ dediler. Bende ‘Çağırın’ dedim. Eşi ile konuşurken ‘Karınız’ dedim. ‘Karınız’ diyemezsiniz, ‘Eşiniz' diyeceksiniz’ dedi. ‘Siz ne diyorsunuz?’ dedim. ‘Bak. Yarın gelir, seni indirim’ dedi ve arkasından yumruk sallamaya başladı. Araya güvenlik görevlileri girdi” diye konuştu. 

Sağlık emekçileri saldırılara karşı tedbir alınmasını istedi 

Edremit Devlet Hastanesi Poliklinik girişi önünde doktorlar ve sağlık çalışanları da saldırıyı kınadı. Sağlık çalışanları adına konuşma yapan Edremit Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Ayhan Ağaoğlu, “Bugün yine tüm Türkiye’de yaşanan ve seri haline gelmiş ve önüne bir türlü geçilemeyen bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Genel Cerrahi Uzmanı doktor arkadaşımız Hüseyin Kara bir şahıs tarafından ısrarla iki kez darp ve sözlü saldırıya uğramıştır. Biz bu çalışma şartlarımızın düzeltilmesi için defalarca başvurmamıza rağmen, defalarca söylememize rağmen hiçbir düzenleme olmamıştır. Burada işler bize düşmüştür. Kendi kendimizi korumak durumu ile karşı karşıya kalacağız. Biz özveriyle çalışan, günde 70-80 civarında hasta bakan ve canını dişine takarak çalışan insanlarız. Biz sağlık emekçileriyiz. Bu emeklerimizin karşılığı bu olmaması lazım. Arkadaşlarımızın darp edilmesini istemiyoruz. Arkadaşlarımız özveri ile çalışmaktadırlar ama her gün her gün darp, her gün saldırı bizleri bu aşk ve bu şevkten uzaklaştırmaktadır. Biz hekim camiası olarak gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” dedi.

Doktoru darptan tutuklandı, 'yumruk attı' dedi

Diğer taraftan tutuklanan Adnan Ö'nün, emniyetteki ifadesinde, doktorun kendisinin sağ gözüne yumruk attığını öne sürerek darp raporu aldığını söylediği öğrenildi. 

Saldırgan koca tutuklandı, eşi serbest

Balıkesir’deki Edremit Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Kara’yı tehdit edip, darbeden Adnan Ö. (54), emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eşi M.Ö. (43) ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

balıkesir
edremit
randevu tarihi
doktor
saldırı
şiddet
Yorum (10)
Abdullah Yıldırım
Şahıs olay yerinden şahsı götüren güvenlik güçlerini de darp edip mukavemet ettiği için tutuklanmış yani sadece doktoru darp ettiği için tutuklanmamış. Zaten sırf doktoru darp etti diye tutuklanması şaşırtıcı olurdu.
47
Cevapla
dr
Gidişat iyi değil, acilen bişeyler yapılması gerekiyor.
30
Cevapla
Can K
Hastanelerde suç işlemek serbest. Bu kadın başka nerde insanlara pervasızca hakaret edebilir? Onun "kocası" başka nerede bir insana böyle saldırabilir? Devlet dairesi, özel işletme, açık alan, kapalı alan farketmez. Başka nerde bu kadar pervasız olabilirler? Bu ülkede sadece sağlık kurumlarında suç işlemek serbest. Çünkü suç işleyenlere göstermelik işlemler dışında caydırıcı bir ceza verilmiyor. Tam aksine suç işleyenlerin sırtı sıvazlanıyor. Hekimler de her defasında alttan alıyor, affedici davranıyor. Alttan almayın kardeşim ve size saldıranları asla affetmeyin. Bu arada haberde hastanenin güvenlik ekibi de üstüne düşeni fazlasıyla yapmış! Doğrusu hiç şaşırmadım. Kendi yakınlarını muayene ettirmekten başka ne işe yaradıkları pek belli olmayan bu güvenlikçiler hasta yakını efendi birine benziyor demişler. Bravo, bunlar baya insan sarrafıymış. İşte bu ne işe yaradığı belli olmayan sözde güvenlikçilerin gözü önünde, hemen onların yanında doktor darp edilmiş. Bu güvenlik görevlileri çalışmaya devam edecekler, O doktor ise istifa mı etsem, yurtdışına mı kaçsam diye planlar yapmaya başlayacak.
52
Cevapla
Dr
Nefes aldı diye saldiracaklar, az kaldi
28
Cevapla
Drokmen
2 yıl önce emekli olduğum hastanede, ayni branştan bir arkadaşın darp nedeniyle mahkemesi devam ediyordu. Ayni branştan bir diğer arkadaş yeni darp edilmiş, ilk dava gününü bekliyordu. Sıra bana gelecek derken geldi. İçeri girip hastası iyileşmezse beni öldüreceğini söyleyen bir manyak. Güvenliği çağırsın diye bilgi işleme haber verdim. Gelen cevap, güvenlikle hasta ayni köylüler dr bey neden çağırıyorsun ki oldu. O gün istifama karar verdim. Size geçmiş olsun demek dışında maalesef başka birşey yapamıyoruz.
37
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir