Medimagazin logo

Doktora küfreden hastaya 11 ay 20 gün hapis cezası verildi

İZMİR'de, diş ağrısı nedeniyle hastaneye giden Hamdullah Taş (33) gittiği hastanede görev yapan acil tıp uzmanı Dr. Güneri Kuruöz’ün, diğer hastalardan önce kendisine bakmasını istedi. Dr. Kuruöz, bu isteği reddedince doktora küfürler eden Hamdullah Taş, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Kaynak: DHA
Doktora küfreden hastaya 11 ay 20 gün hapis cezası verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR - Olay, 2018 yılının Kasım ayında, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. Diş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden, 2 çocuk babası Hamdullah Taş, o sırada bir hastasıyla ilgilenen Acil Tıp Uzmanı Dr. Güneri Kuruöz'ün yanına gidip, kendisine öncelik vermesini istedi. Bunun üzerine Kuruöz, durumu ağır olan hastaların olduğunu ve onlarla ilgilenmeden bunu yapamayacağını söyledi.


Savcılık, doktora 'mal' demeyi, hakaret değil 'kaba söz' saydı 


Hamdullah Taş konuşmaya devam edince, Kuruöz vakit kaybetmemek için cevap vermeyip, hastasıyla ilgilenmeye devam etti. Bunun üzerine sinirlenen Taş, küfürler ederek, olay yerinden uzaklaştı. Dr. Kuruöz, 'beyaz kod' uygulamasını başlatıp, hastaneye polis çağırdı ve karakola gidip, şikayetçi oldu.


Yargıtay 'Sen ne biçim doktorsun'u hakaret saymadı, açıkça sövmeden olmaz dedi! 


Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Karşıyaka 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Taş, geçen haziran ayında görülen ilk duruşmada, kendisine çok kaba davranıldığını ve küfretmediğini ileri sürdü. Önceki gün yapılan ikinci duruşmada ise karar açıklandı. Taş'a, kamu görevlisine hakaret suçundan, 1 yıl 2 ay ceza verildi. Ceza, indirimlerle birlikte 11 ay 20 güne düşürüldü.

çiğli bölge eğitim hastanesi
güneri kuruöz
sağlıkta şiddet
Yorum (2)
Prof.
Çok örnek bir davranış, Dr. Güneri Kuruöz'ü kutluyorum. Gerekeni yapmış ve hakkını almış. Tüm sağlık camiası için emsal oluşturacak bir davranış. Ameliyat ettiğim ve yıllardır takibim altında bulunan bir hastam, yine acil serviste doktora hakarette bulunduğu için hakkında soruşturma açıldığını, böyle birşeyin normal olup olmadığını bana sordu. Şaka gibi !!!! Üniversite mezunu bu hastam bile doktora bağırıp çağırmanın neredeyse normal olduğunu zannediyor. Kendisine durum hakkında lisanı münasiple bilgi verdim. Hakkımızı aramaya devam, biraz zor ve uzun olacak ama çok iyi biliyoruz ki tarih boyunca tüm kazanımlar belli mücadeleler sonucu olmuştur. Bizim mücadelemizin de mesleğimize yakışır bir şekilde hakkımızı kanuni yollardan ama bıkmadan usanmadan aramaya devam ederek kazanılacağına inanıyorum
32
Cevapla
uzmna
hasta bana yumrukla saldırdı ve şikayetçi olmama rağmen hiç bir ceza almadı.anlamadım bu haberler uzaydan mı geliyor.
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir