Medimagazin logo

Doktorlar tarafından yapılan binlerce İngiltere vize başvurusu reddedildi

Resmi rakamlara göre, İngiltere'de çalışmak isteyen doktorların 2 bin 300'den fazla vize başvurusu reddedildi. Ancak İngiltere’de yaşanan doktor eksikliği sistemi zorlamaya devam ediyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doktorlar tarafından yapılan binlerce İngiltere vize başvurusu reddedildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Doktorlardan 6 Kasım - 5 Nisan tarihleri arasında ikinci kademe vizesi için 3 bin 597 talep vardı. Bu başvurulardan yalnızca yüzde 34'ü kabul edildi.

Ulusal Sağlık Hizmeti, yoğun hasta başvurusu ile başa çıkmakta zorlandıkları için limitin personel sıkıntısını artırdığı konusunda uyardı.

The Guardian’ın haberine göre; ortalama başvuru sahipleri toplamda, beş ay boyunca 18 bin 517 başvuru yaparken, bu başvurulardan 8 bin 330'u (yüzde 45) kabul edildi. 
İngiliz Tabipler Birliği sözcüsü ise konu ile ilgili “Ulusal Sağlık Hizmeti’nin dolduramadığı sağlık hizmetlerindeki boş kadroların vize engellenmesi ile binlerce yüksek eğitimli ve deneyimli doktorun İngiltere’de hizmet vermesini önlüyor. Bu, Ulusal Sağlık Hizmetinin artan talebe, durgun bütçelere ve yaygın personel sıkıntısına karşı sürdürülemez bir baskı altında olduğu bir zamanda bizim de karşılayamadığımız bir durum” ifadelerini kullandı. 

doktor
vize başvurusu
Yorum (2)
dr
Bu iş yapay zeka ve robotlarla çözülecek. Pek yakında sinemalarda...
4
Cevapla
Hasan Akdemir
İngiliz yetkililer ince eleyip sık dokuyarak sadece kendi sistemlerine uygun doktorları almaya çalışıyor gözüküyor. Hizmet verdiği toplumun onca kişisel bilgisine sahip olacak ve onların hayatıyla ilgili kararlar verecek kişileri seçerken olması gereken de bu gibi.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir