Medimagazin logo

Doktorlardaki malpraktis korkusu gereksiz testlere mi yol açıyor?

Amerikalı doktorların yaklaşık yüzde 30’u çoğu testin gereksiz yapıldığını söylüyor, malpraktis korkusu neden olarak ilk sırada geliyor.
Doktorlardaki malpraktis korkusu gereksiz testlere mi yol açıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Johns Hopkins Üniversitesi’nin PLOS ONE’de yayımladığı “Overtreatment in the United States” adlı yeni bir çalışmada, Amerikalı doktorlarda gereksiz test istemi ve gereksiz ilaç tedavisinin durumu gösterildi. Anket yoluyla yapılan çalışmada, Amerikalı doktorların yaklaşık yüzde 30’unun gereksiz test, ilaç tedavisi ve reçeteleme yaptığı söylendi. Ankete katılan doktorların yüzde 80’i ise buna sebep olan en büyük nedenin “malpraktis korkusu” olduğu cevabını verdi.

 

Gereksiz reçeteler, testler ve prosedürler…

 

Klinik uygulamada yer alan 2 bin 327 doktorla gerçekleştirilen araştırmada, doktorlara, kendi uzmanlık alanlarında yapılan testlerin yüzde kaçının gereksiz olduğunu düşündükleri soruldu. Genel ortalamaya bakıldığında, tüm uzmanlık alanlarından doktorların yüzde 22’si reçetemelerin, yüzde 24’ü testlerin ve yüzde 11’i de prosedürlerin gereksiz olduğunu söyledi. Bunların nedenleri arasında birinci sırada yüzde 84 oranla malpraktis korkusu, ikinci sırada yüzde 59 oranla hasta baskısı, üçüncü sırada ise yüzde 38 oranla tıbbi kayıtların değerlendirilmesindeki zorluk geldi.

malpraktis
test
gereksiz test
Yorum (9)
Ali
Evet !
26
Cevapla
Hakan abi
Yoo, nereden çıkardınız?
8
Cevapla
acilde
primum non nocere * önce kendini koru * hakim ve savcıların elinden kendini koru.hasta saldırılarından kendini koru.acillerde devamlı saldırı ve hakaret var.hakim ve savcıların elinde oyuncak olduk.acil doktoru bıkmış ve bitmiştir.
57
Cevapla
UFUK ENGİN
Ha şunu bileydin..yaşasın defansif tıp !
33
Cevapla
Jin
Siz hala test asamasindamisiniz .kadin dogum kliniklerinin yarisi 3 4 yildir asistan alamiyor kadro aciyor bos kaliyor .kimse yazmiyor cok degil 4 yila kadar jin op kalmayacak olanlar baska islere isyeri hekimligo dahil yada istifa ozel yada erken emekli ozell
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir