Medimagazin logo

Dubai’de doktorluk: Ne kadar kazanırsınız?

Dubai’de nasıl doktorluk yapılır? Ne kadar kazanılır? Ne gibi kariyer fırsatları var?
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Dubai’de doktorluk: Ne kadar kazanırsınız?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri, yurtdışında denklik alarak çalışmak isteyen Türk doktorlar, diş hekimleri, fizyoterapistler, eczacılar, hemşireler ve psikologlar için son yıllarda gözde bir ülke haline geldi. Özellikle Dubai’de çalışmak isteyen Türk sağlık çalışanları, dil olarak İngilizce’nin konuşulması ve gelir vergisinden muaf yüksek aylık gelirleri cazip buluyor.

www.dubaidedoktorluk.com danışmanlık ajansından Taha Yılmaz, özellikle 2021 yılından itibaren  Türkiye’den yapılan başvurularda fark edilir bir artış olduğunu kaydediyor. Türkiye’den onlarca sağlık çalışanının denklik işlemlerini ve insan kaynakları hizmetlerini başarıyla tamamladıklarını belirten Yılmaz, son zamanlarda başvurular sırasında yapılan yanlışlara dikkatleri çekiyor. Doktorlar dahil bir çok sağlık çalışanın başvuru şartlarını yanlış ya da eksik yaptığı için reddedildiğini söyleyen Taha Yılmaz, körfez ülkelerinde şartların çok sık değiştiğine vurgu yapıyor.

 

 

Dubai’de pratisten doktorlar 7 bin USD’den, uzman doktorlar ise 9 bin USD’den başlayan aylık maaşlar kazanıyor. Günlük hasta sayısı ise neredeyse Türkiye’dekinin yüzde 10’u kadar. Günlük ortalama 7-10 hastayı tedavi eden doktorlar için Dubai, oldukça rahat bir şehir. Türkiye’den Dubai’ye gelen doktorlar için Dubai sağlık sisteminin oldukça rahatlatıcı olduğunu söyleyen dubaidedoktorluk.com’dan Taha Yılmaz, şunları söylüyor: “Dubai’ye gelen Türk doktorlarımız, Türkiye’deki günlük gelen aşırı hasta sayısından sonra Dubai’de rahat bir nefes alıyor. Çünkü günlük yaklaşık 7-10 hastayı muayene ve tedavi eden doktorlar, günün sonunda Türkiye’deki gibi bitkin düşmüyor. Hasta sayısının az olmasına rağmen aylık kazanılan kazanç da 30 bin dirhemden başlıyor. Bu gerçekten de Türk doktorlar için Dubai’nin cazibe merkezi haline gelmesine yeterli bir sebep. Bir çok Türk sağlık çalışanı için yabancı bir ülkede çalışma fikri korkutucu geliyor. Ancak Dubai’de çalışmaya başladıklarında bu korkularının yersiz olduğunun farkına varıyorlar."

Dubai’de 200’den fazla hastane ve klinik bulunuyor. Dubai’de halihazırda çalışan doktorlar ikinci bir pasaport sahibi olabilmek için bir süre sonra ABD, Kanada, Almanya, İngiltere gibi ülkelere gidiyor. Çünkü Birleşik Arap Emirlikleri, kendi vatandaşları dışındaki kişilere vatandaşlık ve pasaport vermiyor. Ancak doktorlar için tanınan altın vize sayesinde, doktorlar 10 senelik oturum ve çalışma iznine sahip oluyor. Dubai’deki gelir vergisinden muaf yüksek maaşlar sayesinde birikim yapabilen sağlık çalışanları, bir süre sonra batı ülkelerine giderek ikinci vatandaşlığa geçiyor. Batı ülkelerine göç eden sağlık çalışanları nedeniyle Dubai’de sık sık yeni iş pozisyonları açılıyor. Dubai’de açılan bir çok iş pozisyonunda Türk sağlık çalışanları da tercih ediliyor. Hastane ve klinikler, dubaidedoktorluk.com gibi bir çok danışmanlık ve insan kaynakları ajansı ile işbirliği yaparak kadrolarına yeni Türk sağlık çalışanlarını katıyor.

dubai
dubaide doktorluk
doktor kazançları
Yorum (13)
Dr Türk
Bu haber yanlış umut dağıtıyor. Arap ülkeleri,Körfez Ülkeleri Medine Fatihi Fahrettin Türkan/BAE dışişleri bakanın tweet'inde yazdığı ruh hali içindedir. Müslümanlardır ama Hristiyan İngiliz hayranıdır ve onun sistemini uygular. Bugün Dubai'den bir iş ilanı: Bakın adamlar ne diyor. İngiliz Amerikan milletinden ve oradan tıp ve uzmanlık diplomalı hekim gerekli diyorlar. Türk ve Müslüman adı geçmiyor. Bunlar Türkiyeyi ne zaman sever!! Özelleştirmede ucuza telefon sirketi almak için, üsküdarda BAE emiri sahip olduğu AVM yapmak için yani Türkiyeden para kazanmak için Türkiyeyi sever. Doktorluk için İngiliz ister.İşte kanıtı: İlan vermiş ve açık açık milliyet şartı koymuş.Diğer milletlerden Batı Diplomalı şartı. Türkiye diploması Hacettepe,İstanbul diplomasını bile istememiş. Daha ne Dubai Haberi..Arap bizi arkadan vurur mu vurmaz mı? Arap kavmi neeip mi değil mi siz tartışın. Benim için onlar "Şam'ın şekeri..." REQUIREMENTS DUBAI MEDICAL CONSULTANT POSITIONS Nationalities: American Australian/New Zealander British Canadian Other Nationalities with western Qualifications are welcomed. Education: Qualifications: A medical degree from a recognized medical school or college. American Board / Canadian Board (FRCPC) / Fellow of the Royal College of UK & Ireland (MRCPath, FRCPath with CCT/CCST), Australian/New Zealand board (FRAP) Experience: Consultants: Minimum of 5-7 years post Specialist Qualification Consultant / Specialty experience in an acute care setting. Current hospital experience. Professional Licensure/Registration: The applicant must have a valid professional license to practice, or registration (where applicable) from home country and/or country of last employment. Must have Good standing status. Language Skills: Fluent in English - Oral and Written. Required Language Skills: •English - Very good. --------------------------------------------------------------------------------------------------
36
Cevapla
aydin sinal
1984 -85 yillarinda ben de S Arabistana gitmek istedim,Bonn sehrinde S.Arabistan elciliginde mülekata cagrildik,kabul edildim, benim icin aylik net 5000 amerikan dolari+ev lojman+senede bir ay tatil ve ucak parasi teklif edildi. Anlasma bir sene yapiliyordu.Riad General Hospital da yerim hazir ve hemen ucak bileti gönderilecekti.Almanyada brüt daha fazla kazaniyordum.Mülekati yapan S.Arabistan saglik yetkilisi doktor bey Almanyada tahsil etmis Almanca konusuyordu,ben bu maasa batidan hekimlerin calismayacagini söyleyince ,"amerikan,alman,ingiliz doktorlara bu maasin 3-4 misli fazlasini verdiklerini ülkelerin katakorilerine göre maas düzenlemesi yaptiklarini" söyledi.Almanyada yasamam ve almanyada ihtisas ve tip diplomasina sahip olmam onlar icin önemli degildi, Türkiyeyi 3.dünya ülkesi olarak görüyorlardi,tabiki vaz gectim. bu ülkeler Türkiyeden cok pahali yazidaki hesaplamayla aylik alacaginiz 12 bin euro Türkiyedeki 12 bin YTL ye tekabül eder,"bir sene calisir yemem icmem tasarruf yaparim " derseniz makul bir fikir.yalniz Dubai cok iyi yetismis,özellikle Amerika,Ingilterede ihtisas yapmis Türk hekimlerini ister,müreceatinizi yaparken calisma sartlarina dikkat edin derim.
41
Cevapla
Dr Cumali Aktolun
Bu tür haberler, tek taraflı ve yanlış yönlendiren haberlerdir; Medimagazin'in bugüne kadar bende bıraktığı izlenime uymadı. Haberle ilgili: 1) Dubai, birbirinden farklı kabilelerden oluşmuş (BAE)'ye bağlı bir emirliktir (BAE'nin bir parçasıdır). Her ne kadar parayı bastırıp Amerikalı mimarlara modern binalar yaptırsalar da ''hukukun üsütünlüğünün geçerli olmadığı'' bir emirliktir. Bu gerçeği asla gözardı etmeyin; hukuk kazandığınız parayı da hürriyetinizi de etkiler. 2) BAE'de her şey ''suni'' ve ithal olduğu için pahalıdır. Giderleri yaşamsal giderleri dikkate almadan bu şekilde bir haber yapmak yanlıştır. 3) Eğer orada çalışmak için istenilen niteliklere sahipseniz (Amerika veya Avrupa eğitimli, oralarda sınavları geçmiş, vs vs), Türkiye'de çok daha fazlasını kazanırsınız. 4) Son zamanlarda Ortadoğuda olup bitenleri dikkate alınız; BAE (yani Dubai) Suudi Arabistan ve Mısır ile birlikte Ortadoğuda Amerika'nın kuklası durumundadır ve Türkiye aleyhinde cüretkar tutumları vardır, gittikçe de artacaktır. Bu tutumlarını sindirip ''ben kazandığım paraya bakarım'' derseniz sorun yok, ama eminim hepimiz bu konularda duyarlıyız. 5) Dubai'ye iş başvurusu yapanların çoğunun Amerika ve Avrupa'dan olması sizi yanıltmasın; bu kişilerin ezici çoğunluğu Amerika ve Avrupada sınavları geçmiş, ama Amerika ve Avrupada doğru düzgün iş bulamayan ve Amerika ve Avrupada yaşamak istemeyen Pakistanlı, Hindistanlı, Mısırlı, Ürdünlü vb doktorlardan oluşuyor. Yani Amerika ve Avrupada doğmuş, orada iyi bir işi olan George'un başvuru yaptığını sanmayınız; orada hastanelerde kritik noktalarda çalışan beyaz Amerikalı ve Avrupalılara verdikleri paralar ise çok çok farklı. Özetle, anlamsız ve gereksiz bir yazı, Medimagazin'e yakışmadı.
31
Cevapla
Dr Türk
Eskilerden bir adı hem de güncel Filistin'den bir yaşanmış gerçek olay. 1986-87 yılıydı. Filistin'in Yaser Arafatla, Filistin Kurtuluş Örgütü ile anıldığı sol rüzgarların estiği yıllar. O yıllarda da Türkiye'de Filistin sempatisi vardı ama Kudus üzerinden sempatinin olduğu yıllara henüz gelmemişti. Amerikan Emperyalizmine ve Siyonizme karşı sol direnişin simgesinin Filistin olduğu yıllar. İngiliz Tıp Dergisi Lancet'te bir ilan: Kudus'teki Filistin Hastanesi uzmanlık dalımdan hekim arıyordu. Sempati duyduğum Filistin için kadimkent Kudus'te çalışma hayali ufkumu sarmişti.40 yaşımın kavak yeli... Bir süre zarf geldi.Kesin kabuldür dedim: Hayal kırıklığı hem de Amerikan emparyalizmine karşı savaştığı ileri süren Filistin'den. Cevap şuydu: Hastanemize, halkımıza vemücadelemize olan sempatinize çalışma isteniğine teşekkür ederiz. Ancak biz..sıkı durun AMERİKAN diplomalı hekim arıyoruz... Filistin ve Araplar benim için o gün bitti. Rüyadan uyandım... Araplar Türkleri kıskanır. Osmanlıyı sömürgeci tanır. Kendilerini sopalayan İngilize hayrandır.Bizde "kavmi necip" deyenler vardır ama benim için bir önceki yazıdaki gibe "Şamın şekeridir".Atatürk daha 1911 de İtalyanlara karşı Libyalıların yanında savaşırken (Atatürk'ün sakalıı fotografları o savaştandır) fellahlar İtalyanlarla birlik olup Osmanlıya saldırmıştır. Daha sonra Suudi Arabistan. Teknolji ilerledi Lawrance of Arabia filmini Peter 'Toole'ı yeniden izleme zamanı.
47
Cevapla
dr.ali
ya senin zenginin, ünlüm , milletvekilin, bakanın yani parası gücü olan, hasta oldu mu Amerika Avrupa valizi toplayıp gitmiyor mu ? Şimdi sen Amerikan, İngiliz istiyor diye adamları kınıyorsun . cebindeki kullandığın cep telefon türk malı mı , evindeki izlediğin televizyon... vs vs vs. Gereksiz alınganlık ve egoyu bırak.
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir