Medimagazin logo

'Eşek gibi yazacaksın reçetemizi' diyen kadın 7 bin 580 TL adli para cezasına çarptırıldı

Çocuğunu getirdiği acil servisteki nöbetçi doktora "Eşek gibi gelip yazacaksın reçetemizi" diyen kadın, "Hakaret" ve "Basit tehdit" suçlamalarıyla yargılandığı davada 7 bin 580 TL adli para cezasına çarptırıldı
Kaynak: İHA
'Eşek gibi yazacaksın reçetemizi' diyen kadın 7 bin 580 TL adli para cezasına çarptırıldı
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

28 Ağustos 2018'de meydana gelen olayda, Y.Ç. (33) isimli kadın iddialara göre, gece saat 02.00 sıralarında vücudunun bazı yerlerinde döküntüler oluşan ve ateşlenen 2 yaşındaki kızını 9 Eylül Üniversite Hastanesi acil servisine götürdü. Küçük çocuğun muayenesini gerçekleştiren E.T. (26) isimli doktor ise durumun aciliyeti olmadığını belirterek, gündüz saatlerinde dermatoloji bölümüne başvurmaları gerektiğini söyledi. Bunun üzerine doktor E.T.'ye hitaben "Bunun gibilerinin ağzını burnunu kıracaksın" diyen Y.Ç. isimli kadın, "Eşek gibi gelip yazacaksın reçetemizi" dedikten sonra reçetesini de alıp hastaneyi terk etti. Bunun üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan E.T., kendisini tehdit eden ve hakarette bulunan kadından şikayetçi oldu.

İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Hakaret" ve Basit tehdit" suçlarından hakkında kamu davası açılan Y.Ç. isimli kadın, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Çocuğunun aniden ateşlenip, vücudundan döküntüler çıktığını ve bunun için telaşlandığını söyleyen Y.Ç., "Acil servis tenhaydı. Sadece E.T. isimli doktor vardı. Teşhis koyamadığı için başka bir doktor çağırdı. Suçiçeği veya el ayak hastalığı olabileceğini söylediler. Daha önce çocuğumum vücudunda kabartılar çıktığını ve uzman doktorun teşhis koyduğunu söyleyip bizi uzman doktora yönlendirmelerini istedim. Uzman doktora sevk etmeyince ısrarcı oldum" dedi.

Doktorların çocuğuna doğru düzgün teşhis koymadan ilaç verip göndermek istediklerini savunan Y.Ç., "E.T. isimli doktor gülmeye başladı. Erkek olan doktor ise 'Beğenmiyorsanız başka hastaneye gidin' dedi. E.T.'ye 'Bana öyle sırıtamazsınız' dedim. Ben böyle deyince ilacı yazmayacağını söyledi. Ben de 'Ne demek yazmıyorum? Benim verdiğim vergilerle senin maaşın ödeniyor' dedim. Bana 'Maaşımı sen mi ödüyorsun?' diyerek güldü ve çekip gitti. Sonra diğer doktor reçeteyi yazıp verdi. Hastaneden çıkarken 'Bu nasıl düzen, bu nasıl işleyiş?' diye kendi kendime söylendim" diye konuştu.

"Benim paramla maaş alıyorsun"

9 Eylül Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde doktor olan E.T. de çocuğun vücudunda viral bir döküntü olduğunu ve tedaviyle iyileşeceğini söylediğini ifade ederek, "Benden kıdemli olan başka bir doktor arkadaşıma da gösterdim. Ancak aile tatmin olmadı. Uzman doktora sevk etmemiz konusunda ısrarcı oldular. Y.Ç. isimli şahıs bana karşı 'Benim paramla maaş alıyorsun. Stajyer doktor eşek gibi yazacaksın reçetemizi' diye bağırdı. Bunun gibilerinin ağzını burnunu kıracaksın" diyerek gitti" ifadelerini kullandı.

Doktor E.T.'nin avukatı Gizem Ayey ise müvekkilinin tartışmadan uzak durmak adına oradan ayrıldığını ve bu olayın ardından çok sevdiği işinden istifa ettiğini söyleyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Y.Ç.'nin suçu işlediğini kanaat getiren hakim, sanığa "Görevli memura hakaret" suçundan 7 bin 80 TL adli para cezası verirken, "Tehdit" suçundan da 500 TL adli para cezası kesti.

sağlıkta şiddet
psikolojik şiddet
stajyer doktor
Yorum (8)
ACİL
aciller perişan halde .hakaret eden edene.hastanın kölesi olduk.rapor isteyene yazmazsan bile saldırıyor.
69
Cevapla
Eşek
Bu algoritmanın yokedilmesi gerekiyor. Hangi algoritma mı ? Buyrun dikkatle okuyun , düşünün ve karar verin saygıdeğer yetkili ve yetkisiz beyefendiler, hanımefendiler : Hasta-hasta yakını kapasitesi,sosyokültürel seviyesi,kişilik yapısı ve en önemlisi fiziki ,toplumsal ve politik gücüne göre doktoru yargılıyor, cezasını kesiyor, ve infaz ediyor. Bu mekanizma artık vakayı adiyeden oldu, rutine bindi. Bu infaz güçle orantılı olarak , burada olduğu gibi hakaret, tehdit, ya da dayak hatta cinayet olabiliyor. Yokedilmesi gereken bu algoritma... Nasıl mı ? Bu da başka bir yazının konusu değerli okurlar...
69
Cevapla
Hasan Akdemir
Ben eşek gibi reçeteyi yazarım da onlar ilaçları domuz gibi kullandığı sürece bir faydası olmaz. Olay hayvanlar alemi, ortam ormana döndü. Sebep; bu zamana kadar olan VURUN SAĞLIKÇIYA propagandasının toplumda yer bulması ve adli sistemin de kendisine iş çıkartmama gayreti.
96
Cevapla
belkan
ACİL (pratisyen) rumuzlu yorum yapan meslektaşım. Seni çok iyi anlıyorum. Uzun süredir serzenişlerini ufak kısa yazılarla bildirdiğini görüyorum. Acil Servisi ancak orda yaşayan anlar. Tamamen hemfikirim. Selamlarımla..
66
Cevapla
dr
ACİL (pratisyen) ve belkan (uzun) meslektaşlarımı anlıyor ve destekliyorum. Maalesef tepkiler artacağına azalıyor. Tifo ateşindeki "ölüm haçı" gibi. Hasta ölüme yaklaşırken ateşin düşmesi gibi. Hayra alamet değil yani. Sağlıkçıya şiddet hız kesmeden devam ediyor, vatandaşta "döveceksin bunları" algısı yerleşmiş, veee doktorlardan tık yok. Medimagazine bu konuda yazılan yorumların azalmasından çıkarıyorum bu düşünceyi. Haaa bizden tık yok ta bu belayı çözecek mekanizmadan tık var mı ? "Bunlar dayağı, ölümü hakediyorlar" kalıbını zihinlerden kazıyıncaya kadar durmak yok...
36
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir