Medimagazin logo

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan özel hastanelerde 'fark' eleştirisi

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Hani özel hastaneye gidince fark ödeme meselesi var ya... Ben onun belli bir orandan fazla olmasına karşıyım. Şu anda bu noktada aşırılığa gitmeye doğru bir eğilim var ama gidilmemeli" dedi.
Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan özel hastanelerde  'fark' eleştirisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GAZİANTEP-Akdağ, Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen "Sağlıkta Dönüşüm Programları" konulu konferansta yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde Türkiye'de sağlığın halkın kanayan en büyük yaralarından birisi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 15 yıl önce halk arasında yapılan anketlerde sağlığın en problemli ilk 3 alandan birisi olarak dikkat çektiğini hatırlatan Akdağ, şimdilerde ise sağlık ile ilgili sorunların ilk 20'lere bile girmediğini vurguladı.

Bu rakamların ''Sağlıkta Dönüşüm Programları'' sayesinde halkın sorularına çözüm bulunduğu anlamına geldiğini dile getiren Akdağ, "Her şey bitti mükemmel anlamında söylemiyorum. Daha yapılması gereken elbetteki adımlar vardır" diye konuştu.

 



Akdağ, devlet ve özel hastane ayrımı ile ilgili öğrencilerden gelen bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Tabi ki devlet hastanelerinin güçlendirilmesi lazım. Sizinle aynı kanaatteyim ama doktoru istihdam etmemeyi bir kenara bırakın zorunlu hizmet süresi gibi bir kavramımız var. Devlette çalışmadan bırakmıyoruz, hatta buna doktorlar da itiraz ediyor. Gaziantep gibi hızlı büyüyen kentlerde kamu hastanelerinin yapılma hızı yetişmediği için özel sektör çok hızlı gelişebiliyor. Özel hastane yapımıyla ilgili 2008 yılından başlayarak bakanlığımız bir sınırlandırma getirmişti.

Aslında benim kanaatime göre özel hastaneler toplam hizmetin yüzde 25'inden fazlasını karşılaması vatandaşın hizmeti alması konusunda bazı riskler oluşturuyor. Burada sosyal güvenliğin uygulamaları da önemli. Hani özel hastaneye gidince fark ödeme meselesi var ya... Ben onun belli bir orandan fazla olmasına karşıyım. Şu anda bu noktada aşırılığa gitmeye doğru bir eğilim var ama gidilmemeli. Vatandaş özel hastaneden de hizmet alsa ödeyeceği miktar çok kısıtlı olmalı."

eski
sağlık
bakanı
recep
akdağ'dan
özel
hastanelerde
'fark'
eleştirisi
Yorum (15)
dr.umut
Özel Hastanelerde 2008 yılına kadar fark alınmıyordu. 2008 yılında, “yüzde 30 fark ücreti” geldi. Sonra bu fark ücreti 8.12.2009’da “yüzde 70’e” ardından da 17.3.2012’de “yüzde 90’a” yükseltildi. Son olarak da özel hastanelerin “yüzde 200’e kadar” fark ücreti alması kararlaştırıldı. Bununla ilgili kararname de 12 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Ama burda bu farkın alınmasını sağlayan yasaları çıkaranlar doktorlar olduğu için yazıklar olsun doktorlara!!
0
Cevapla
ece gül
aaaaaa eski sağlık bakanımız!daha dün aklımıza geldiniz eşimle hayırla yaad ettik sizi....!
0
Cevapla
i.d
ESKİ bakan, Sağlığı çok iyi bilen PROF. 2006 da paket fiyat 28TL Asgari ücret 320 TL idi. Şİmdi paket fiyat düştü asgari ücret 1000 TL oldu.Her yıl SUT ücretlerine TEFE+TÜFE/2 ORANININDA ZAM YAP BAKALIM FARK İSTEYEN OLACAKMI.
0
Cevapla
tıp doktoru
o zaman SGK ödemeleri arttırsın, 50 tl'ye ameliyat yaptıracak neredeyse
0
Cevapla
kevser sert
Hekimlerin serbest çalışma imkanını yok eden sayın bakan Türk tıp tarihindeki yerini almıştır.Bahsettiği konular teferruattır.Bu gün hekimler dışındaki tüm meslekler mesleklerini serbest ve özgür bir ortamda icra ederken,sayın Akdağın sayesinde hekimlerin bu hakları elinden alınmıştı ve tarih herhalde bunu unutmayacaktır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir