Medimagazin logo

Fas asıllı doktor tıp eğitimi için Türkiye'yi seçti... Şu an Türkiye'de başhekim yardımcısı

Özel bir hastanede başhekim yardımcılığı yapan Fas asıllı doktor Abdüllatif Faslı, tıp eğitimi için farklı seçenekleri olmasına rağmen kendisine yakın hissettiği Türkiye'yi seçti
Kaynak: AA
Fas asıllı doktor tıp eğitimi için Türkiye'yi seçti... Şu an Türkiye'de başhekim yardımcısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıp eğitimi almak için geldiği Türkiye'de 22 yıldır yaşayan Fas asıllı Abdüllatif Faslı, evlenip yeni bir hayat kurduğu Anadolu topraklarını kendisine yakın hissettiği için seçtiğini ve bundan pişmanlık duymadığını belirtti.

Faslı, ülkesinde liseyi bitirdikten sonra tıp eğitimi için yurt dışındaki alternatifler arasından Türkiye'yi seçti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 2005'te bitiren Faslı, 2007 yılında Erzurumlu bir Türk ile evlendi. Bu evlilikten üç çocuk sahibi olan, 2008 yılında Türk vatandaşlığına geçen Faslı, 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahiliye Bölümünden uzmanlığını aldı.

Faslı, 2013'ten itibaren kamuda ve özel hastanelerde idareci olarak çalıştı.

Halen özel bir hastanede başhekim yardımcılığı görevini yürüten Faslı, daha önce Afyonkarahisar Sinanpaşa Devlet Hastanesinde başhekimlik, Ankara Onkoloji Hastanesinde de başhekim yardımcılığı yaptı.

AA muhabirine konuşan Faslı, liseyi bitirdikten sonra tıp okumak istediğini ve yurt dışında bir arayışa girdiğini belirterek Türkiye'yi seçme hikayesini şöyle anlattı:

"Önümde iki tane seçenek vardı; Belçika ve Türkiye. Avrupa bana sıcak gelmedi. Türkiye bana daha yakın geldiği için Türkiye'yi tercih ettim. Pişman değilim açıkçası. İyi ki gelmişim diyorum. Belki Avrupa'da olsam kaybolurdum, çok şey kaybederdim. Burada çok şey öğrendim. "

"Kendimi hiç yabancı hissetmedim"
Türkiye'ye geldiği 1997 yılında yaşadıklarını unutmadığını dile getiren Faslı, "Sağa sola baktım burası yabancı değil diye yoluma devam ettim. Kendimi hiç yabancı hissetmedim. Türk milleti sıcak insan olduğu için yabancı hissetmek çok zor yani. Yabancı kelimesi zor geliyor. Biz kendimizi misafir olarak adlandırıyoruz. Zaten yabancı değiliz. Geçmişimizden bu yana hep ortak şeylerimiz var." diye konuştu.

Faslı, o dönem kendisinin Fas'tan Türkiye'ye gelen üçüncü öğrenci olduğunu, şimdi ise iki bin beş yüze yakın Faslı öğrencinin Türkiye'de bulunduğunu belirtti.

Son on beş yılda Türkiye'nin büyük değişim geçirdiğine işaret eden Faslı, Türkiye'den habersiz olanların, şimdi siyasetten spora ülkeye dair birçok bilgiye sahip olduğunu vurguladı.

"Hanımı alana kadar canım çıktı"
Fas'tan gelen bir milletvekilinin tercümanlığını yapan eşiyle uluslararası bir toplantıda tanıştığını belirten Faslı, yurt dışından gelerek Türkiye'den "kız alma"nın zor olduğunu söyledi.

Faslı, eşi ile evlenme hikayesini şu sözlerle anlattı:

"Bir köyden başka bir köye bile kız vermeyen bir insanın yurt dışına kız vermek istememesi de doğal bir şey. Haklılar. 'Ta nereye götüreceksin kızımı?' diyorlar. Haklı mı haklı. Anne olarak haklı, zorlandım mı zorlandım. Yani hanımı alana kadar canım çıktı ama sonunda oldu yani."

Faslı, sadece Erzurum'un değil Türkiye'nin de damadı olduğunu belirterek, "Nerelisin deyince 'Dadaşım' diyorum ama genelde 'milli damat' olarak kendimi adlandırıyorum." dedi.

abdüllatif faslı
sinanpaşa devlet hastanesi
özel hastane
Yorum (12)
Hasan Akdemir
Bu kardeşimizin kesin Medimagazin'de bir emmoğlusu var diye düşünmeye başladım. 13 Kasım 2013 de de haber olmuştu. https://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-devlet-hastanesine-fasli-bashekim-2-12-54606.html
47
Cevapla
ithal ülke
Yurdum 20 yıl önce her türlü elektroniği ve taşıt ithal ederdi.şimdi maaşallahı var nohuttan mercimege envai çeşit meyve sebze bakliyatı ithal eder oldu. yetmedi saman,hayvan,et ve çoban ithal etti o da yetmedi iş gücü ithal etti. sorsanız çalıştıracak adam bulamıyoruz derler işverenler. ancak kölelik sistemidir bu beyler kurulan. emk sömürüsüdür ülkeye köle ithal ederken kendi vatandaşını köle etme beceriksizliğidir bu. bizim fastan gelen idareceyi afgan çobana da ihtiyacımız yoktur. tek ihtiyacımız aidiyet duygusu güçlendirilmiş türkiye cumhuriyeti vatandaşlığıdır. osmanlıyı örnek alanlara tek sorum olacak ki osmanlı benim içinde idoldür. bunca yıl yönettiği topraklar içinde afrika kıtası da olmasına ragmen istanbulda siyahi insan yüzdesi bu kadar fazla varmıydı? aydınlık bir günde gözünüzü kapatınca güneş ortadan kaybolmuyor biraz aklımızı kullanalım.
16
Cevapla
Ali m.
Bir sen eksiktin...!
23
Cevapla
Birlikte çalışmaktan onur duyduğum güzel insan iyi ki Türkiye'yi seçmişsin.
5
Cevapla
Ebubekir Farisi
Anca Fas gelir. İsveç İsviçre vs. gelmez
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir