Medimagazin logo

FETÖ, akademisyenleri için, 10 hakemli dergi kurmuş! İşte o 10 dergi!

FETÖ GATA'da elemanlarının akademik olarak yükselmesi için hakemli dergiler kurdu. Örgüt elemanlarına 'bilimsel yazılar' yazdırılarak hızlı yükselmeleri sağlandı
FETÖ, akademisyenleri için, 10 hakemli dergi kurmuş! İşte o 10 dergi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GATA'daki FETÖ yapılanmasına dair hazırlanan iddianamede FETÖ'cülerin kendi örgüt elemanlarını yerleştirmek ve akademik kariyerlerini devam ettirebilmek amacıyla, adaya önemli avantaj sağlayan akademik yayınlar kurduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü Orhan Yücel tarafından kurulan JCAM (Journal of Clinical and Analitical Medicine) iddianamede, "GATA'nın Zaman gazetesi" olarak tarif edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün GATA (Gülhane Askeri Tıp Akademisi)'daki yapılanmasına ilişkin 104 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt mensuplarının, amaçlarına ulaşmak için GATA'da uyguladıkları yöntemler gözler önüne serildi.

FETÖ KURDURDU

GATA terfi yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler ile yardımcı doçent ve doçentlik kadrolarının sınavlarında, yayın sayısının avantaj sağlayacağı bir düzenlemeye gidilmişti. Bu düzenleme sonrasında, Doç. Tbp. Albay O.Y. ve beraberindeki FETÖ şüphelisi ekibin girişimleriyle JCAM adlı yayın organı kuruldu. Bu yayın organlarından yapılan akademik yayınlarla GATA içerisindeki FETÖ'cülerin birbirlerini destekleyerek, FETÖ grubuna mensubiyeti olmayan adayların önüne geçilmesi sağlandı. Böylelikle örgüt üyesi öğretim üyeleri hızlı bir şekilde yükselirken bazı öğretim üyelerinin akademik kariyerleri ve yükselişleri engellendi. İddianamede O. Y.'in maddi gücü ile mümkün olmadığından bu dergiyi Y.'e FETÖ'nün kurdurtulmuş olabileceği de belirtildi.

TANIK BEYANLARI DESTEKLİYOR

İddianamede, Yücel tarafından kurulan JCAM dergisi şöyle anlatıldı: "Oluşturulan yayın ağında birlikte çok sayıda yayın yapan kişilerin GATA içinde FETÖ mensubiyetleri olan kişiler olduğu tanık beyanlarında dile getirilmiştir. Yayın sayılarında çok kısa sürede tüm hayatı boyunca yaptığı yayından daha fazla yayın yapan şüpheliler bulunduğu anlaşılmıştır. Orhan Yücel'in girişimleriyle kurulan dergi adeta GATA içerisinde 'Zaman gazetesi' işlevini yerine getirmiştir."

FETÖ'NÜN TIP DERGİLERİ

FETÖ şüphesi taşıyan doktorlarca kontrol edilen 10 adet elektronik tıp dergisi iddianamede şöyle sıralandı:

1) Journal of Experimental and Integreative Medicine (JCAM)

2) Journal of Investigational Biochemistry,

3) Progress in Orthopedic Science,

4) Archives of Clinical and Experimental Surgery,

5) Journal of Contemporary Medical Education,

6) Journal of Environmental and Occupational Science,

7) Journal of Intercultural Ethnopharmacology,

8) Journal of Behavioral Health,

9) Journal of Molecular Pathophysiology,

10) Annals of Paediatric Rheumatology.

Bu dergilerin GESDAV (Gülhaneliler Eğitim Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) adlı vakıfın çatısı altında toplandığı ve vakfın o dönemdeki yöneticilerinin bazılarının da FETÖ nedeniyle 15 Temmuz sonrası hukuki işlem gördüğü yine iddianamede yer alan bilgiler arasında bulunuyor.

BURSLA PENSİLVANYA'YA GİTMİŞ

İddianamede Orhan Y.hakkındaki bir diğer detay ise eğitim için bursla Pensilvanya'ya gitmesi ve orada FETÖ liderleriyle görüşmesi oldu. Tanık/mağdur ifadelerinde yer alan beyanlara göre; Orhan Y., 2010 Eylül'ünde Fetullah Gülen'in yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletine akciğer nakli amaçlı 1 yıllığına eğitim iznine gönderiliyor. Pensilvanya'ya giderken TÜBİTAK'tan eğitim bursu alan Y., FETÖ lideriyle de görüşüyor ve vaktinin büyük bir kısmını bu kişilerle birlikte geçiriyor.

 

 

TURAN SALCI-Aydınlık gazetesi


TEKZİP

“TURAN SALCI/ 06.09.2017 FETÖ, akademisyenleri için, 10 hakemli dergi kurmuş! İşte o 10 dergi!” başlıklı haberin tekzibidir.

Medimagazin Gazetesi’nin "06.09.2017 FETÖ, akademisyenleri için, 10 hakemli dergi kurmuş! İşte o 10 dergi!" başlıklı yayınlanan haberde, şahsımla ilgili olarak doğru olmayan bilgilere yer verilmiştir. Türk milletinin bir ferdi olarak, FETÖ kısa adı ile verilen terör örgütü kınıyor, lanetliyor ve ülkemizin en büyük düşmanı olarak görüyorum. Hayatımın hiçbir döneminde bu tip terör örgütü ve mensuplarıyla hiçbir ilişkim olmamıştır ve olamazda. 

Uluslararası yayın yapan Medimagazin Gazetesinin hiçbir mahkeme kararı olmadan beni terör örgütü üyesi ilan etmiştir. Olağanüstü hallerin yaşandığı ülkemizde özgürlük ve güvenlik hakkım ihlal edilmiştir (AİHS Madde 5). Ayrıca AİHS Madde 8 yer alan “Özel ve aile hayatına saygı hakkı” tamamen göz ardı edilmiş. Gazetenin sorumlu editörüne konuyla ilgili tarafımla hiçbir şekilde irtibata geçmemiş, işin aslını ortaya çıkarmak için çalışmamıştır. AİHS’nin  Madde 6/2 de “bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar masum sayılır.” Denmesine rağmen suçlu ilan edildim.  Madde 6/3 de şahsıma karşı yöneltilen suçlamanın niteliği ve sebebinden haberdar edilmem ve savunma hakkı vurgulanırken burada gazete yasal olmayan bir şekilde iftira atmıştır. Oysa kısa bir araştırmayla somut gerçekler; şahsımın 104 kişilik iddianame verilen kişiler arasında yer almadığı, İddianamede geçtiği iddia edilen Journal of Experimental and Integreative Medicine dergisinin benim ile ilgisi olmadığı, bu derginin kısaltmasının jcam olmadığı, hayatımın hiçbir döneminde GESDAV (Gülhaneliler Eğitim Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) adlı vakıfla irtibatım olmadığı, yurt dışı eğitimimim çalıştığım kurum tarafından planlandığı, yurt dışı eğitimimde kurumumun ihtiyacı ön planda tutulduğu, yurt dışı eğitip planlamamın şahsi bir konu olmadığı benim dışımda bir kişinin daha Amerikaya aynı konuda gönderildiği, Çalışmak istediğimiz merkez için onlarca amerkezle yazıştığımız ancak sadece Clivelent ve Pittsburgdan kabul mektubu aldığım, İleri yazışmada clivelenten epostalarıma dönüş yapmadığı, amerikada eğitim için müracaat ettiğim onlarca merkezden sadece UPMC nin davetime cevap verdiği, yurt dışı eğitime kabul için klinik hocaları tarafından çalışacağım merkeze referans mektupları gönderildiği, referans mektubunda şahsımın özellikleri ve konunun hastanemiz için öneminin vurgulandığı, akciğer nakli için seçilen bu merkez vaka sayısının çok olmasıyla ve GATA’dan birçok bilim adamının eğitim aldığı merkez olduğu,  burada bulunduğum sürece yayın yaptığım ve operasyona girdiğim ortaya çıkacaktı. 

Pensilvanya Amerikanın en köklü ve en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu eyalet içerisinde ben tıp alanında uluslararası ciddi katkı sağlayan ve Türkiye’den de eğitim almış doktorlarında bulunduğu bir kurumda çalıştım. Bir ucundan bir ucuna binlerce kilometre olan en köklü tıp fakülteleri barındıran bir eyalettin şehirlerinde bugüne kadar kimlerin yaşadığını hiç düşünmedim, merak dahi etmedim. Mesleğimin dışında hiç kimse ile görüşmedim. Pittsburgh ilinde vaktimin hepsini ameliyatlara girerek, araştırma yaparak, akciğer nakil toplantılarına katılarak ve dil kurslarına katılarak geçirdim.   Son olarak GATA dan ayrılmak zorunda kalmadan önce, bilimsel kıskançlık yapmış çıkar ilişkimin olduğu kişiler tarafından, akciğer nakil merkezi müdürlüğümün iptal edildiği, kurumumda onlarca hasta nakil için sıra beklerken merkezin benim tayinim çıkararak kapatıldığı, kadroma atanmam engel olunduğu ve etik kurullarda süründürüldüğüm öz geçmişime bakılırsa açıkça görülecekti. Birçok mağduriyet yaşayan şahsım hiçbir terör örgütüyle irtibatlandırılamaz. Daha önce editörü olduğum dergide dergiye gelen tüm makaleler arasında %1 altında birkaç insanın makaleleri gösterilerek şahsım yıpratılmaya çalışılmaktadır. Bu çıkarım yapılırken GATA’da çalışan ve terör örgütünden mağdur olduğunu ifade eden insanların bu dergide basılmış makalelerinin göz ardı edilmesi son derece düşündürücüdür. Bu haberin hazırlanmasının hiçbir aşamasında benimle irtibata geçilmemiş ve doğruya ulaşma konusunda en ufak gayret sarf edilmemiştir. Gerçeklere ulaşma kasten göz ardı edilmiş, şahsım ve kurumum karalanmıştır.

Ben kurumumuzda birçok ilkleri gerçekleştirmiş saygın bir bilim adamıyım. Öz geçmişim incelendiğinde (www.drorhanyucel.com) Patentler, TUBİTAK Projeleri, Akciğer Nakil Cerrahı Sertifikası ve Robotik Cerrahi Sertifikası vb birçok bilimsel faaliyetim açıkça görülecektir.   

Bu haberden dolayı maddi manevi zarara uğratılmaktayım. Sosyal medyayı aracılığıyla 20.000 üzerinde meslektaşımla irtibatım bulunmaktadır. Şahsım ve çalıştığım kurumu karalama amacına matuf, hiçbir dayanağı olmayan tamamen gerçek dışı bu haber açıklamasını, ilgili kanun gereği aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımın saklı kalması suretiyle rica ediyorum. 

Doç. Dr. Orhan YÜCEL

feto
gata
akademik
tıp dergileri
Yorum (2)
recep
Atılan baş doktorlar belli, kaçanlarda belli.. adamların yazılarına bakılırsa ekipleri çok kolay anlaşılır bence.. Bu ne arkadas yıllarca hakkedenlerin kadrolarını böyle haksız dergilerle yayınlarla kaptılar.. Bu adamların yaptığı çalışmlarla halen doçentliğe başvuran var mıdır???? derhal bu kişiler tespit edilmeli ve akademik yükselmede bu adamlarla yapılan çalışmalar iptal edilmelidir....
51
Cevapla
Ali
Ülkeye hiç fayda sağlamayan ,özgün bir buluş ya da çalışması olmayan tüm akademisyenler kovulup,yangel yat osmanlara barindirilnamalidir. Konuşma özürlü sözde akademisyenler var bu ülkede.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir