Medimagazin logo

Gastroenteroloji uzmanı hekim, meslektaşına malpraktis davası açtı

Gastroenteroloji doktoru, özel bir hastanede Profesör meslektaşı tarafından ameliyat edildi. Ameliyatı gerçekleştiren profesör, hastalığa sebep olan sol göz yerine sağ gözü ameliyat etti. Aynaya baktığında sağ gözündeki dikişi fark eden doktor, meslektaşına dava açtı
Kaynak: Sabah - Dilek Yaman
Gastroenteroloji uzmanı hekim, meslektaşına malpraktis davası açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gastroenteroloji Doktoru F. T., İstanbul'da bulunan özel bir hastanede görev yapıyordu. Görev yaptığı dönemde burun tıkanıklığı yaşayan Dr. T., aynı hastanede görevli başka bir doktora muayene oldu. Doktoru, T.'ü muayene ettikten sonra sol gözünde göz yüzeyinin kuruması sonucu salgı bezinin alınması gerektiğine karar verdi. Dr. T., karar sonrası geçtiğimiz yıl haziranda hastanede görevli Prof. Dr. B. Ç. tarafından ameliyat edildi. Ameliyat sonrası aynaya bakan Dr. T., sağ gözündeki dikişi görünce yanlış gözünün ameliyat edildiğini anladı.


Doktordan meslektaşına dava: Yanlış gözü ameliyat ettiği iddiası 


SAĞLAM GÖZÜ AMELİYAT ETTİ

Özel hastane tarafından tutanak altına alındı. Sağlam gözünün ameliyat sonrası zedelenerek görme kaybı ve başka sorunlara yol açtığı için savcılığa başvuran T., ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ç.'den şikayetçi oldu. Şikayet edilen doktor, ameliyata girerken sol gözünü ameliyat edeceğini bildiğini fakat sağ gözünde bir sıkıntı gördüğü için bu gözü de ameliyat etmek zorunda kaldığını anlattı.

DAVA AÇILDI

Adli Tıp ise savcılığa T.'ün sol gözünün ameliyat edilmediğini belirten rapor sundu. Rapor sonrası dosya uzlaştırma bürosuna gönderildi. T., yanlışlıkla sağlam gözünü ameliyat eden meslektaşını affetmedi. Savcılık, doktor hakkında , 'Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan dava açtı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorun üç aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

malpraktis
doktor
hekim
özel hastane
Yorum (2)
Hasan Dermesin
En basit temel kaideyi yerine getirmemiş.:TARAF İŞARETLEMESİ.bir cerrah çift organ veya ekstremite cerrahisi yapıyorsa mutlaka preop.ameliyat edeceği tarafa işaret koymalıdır.
38
Cevapla
Ali
ESKİ HABER
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir