Medimagazin logo

Genç hekime 'sen öleceksin' dediler... İlk gününde istifa ettirdiler!

Pratisyen Hekim Gökhan Arkan mesleğinin zorluklarını ilk günden yaşamış genç bir doktor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Gökhan Arkan’ın hekimliğin ilk günü neden istifa ettiğini anlattığı yazısı sosyal medyada geniş yankı buldu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Genç hekime 'sen öleceksin' dediler... İlk gününde istifa ettirdiler!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Pratisyen hekim Gökhan Arkan'ın Ardahan Devlet Hastanesinde, ilk iş gününde yaşadığı ve istifa etmesine sebep olan olay, sosyal medyada 'sağlıkta şiddet son bulsun' dedirtti. 

"İlk günümde neden istifa kararı aldım?

4 Ekim Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Pratisyen Hekim olarak ilk iş günümdü. Çok mutlu çok heyecanlıydım. Sonunda uğruna olabilmek için nice emekler verdiğim kişiydim, doktordum. Memleketin en uzak köşesinde acil serviste insanımıza dokunacak, belki de hayatlar kurtaracaktım. Bu nedenle 30’da 30 acil tıp uzmanlığı yazmıştım. Sonuçların açıklanmasını bekliyordum.
İlk hastamdan sonra Hastanede tomografinin önünde  yardım isteyen bir gruba rastladım, koştuk arkadaşımla beraber. Bilmediğim bir çocuk hasta, kan kustu dediler. Etrafta kan lekeleri vardı. Nabızlar iyi. Bilinç durumunun iyi olmadığına anlık olarak karar verdim boyunluğu olduğu için travma hastası olarak değerlendirip kırmızı alana götürelim diye personelimize talimat verdim. O sırada neden olduğuna anlam veremediğim bir şekilde “seni öldüreceğiz” diyerek agresif davranışlara girişildi. Orada tahminen sekiz kişilerdi. Çocuğu tanımıyorum.  Doktoru değilim, değerlendireceğiz acil kırmızı alanda, izin verin çocuğu çıkartalım dedim. Tamam ama sen öleceksin dediler.

Çocuğu kapalıya çektikten sonra çok daha kalabalık oldular güvenliklere saldırdılar biz çocuğa müdahale etmeye çalışırken. ( daha doğrusu uzmanlar geldiler. ) Orada saldırılar bitmedi ve polise haber verildi. Polis ekipleri gelmeden güvenlik arkadaşlarımızdan birinin de burnu kırılmış. Hala içeri girip beni ve bir uzmanı işaret ederek öldüreceklerini söylediler. Bu olaylar hayli uzun surdu. Öfkeleri dinmedi. Öfkenin nedeni Tomografide içerideki hastanın çekimi varken onu çıkartıp kendi hastaları içeri alınmadığı içinmiş. Hatta kendi çocuklarının tomografi çekimini saldırarak yarıda kestirmişler. Başhekimimiz konuştu, başhekim yardımcılarımız konuştu yine de saldırganlardı.  Ölüm tehditlerinden geri adım atmıyorlardı. Ben 155 aracılığıyla polis aracına binerek öğretmenevine oradan da havalimanına geçtim. İstifamı bir arkadaşıma teslim ettim, Evime, memleketime döndüm. 1300 km’yi bunun için gelmişim. En çok da umudumu heyecanımı kırdıkları için üzgünüm. "

Gökhan Arkan 

gazi üniversitesi
tıp fakültesi
gökhan arkan
Yorum (31)
Ahmet gümüş
Genç arkadaşım iyi bir karar vermişsin, yolun başında hatadan döndün tebrik ederim.
24
Cevapla
DRZEN
BOŞ VER ARKADAŞIM HERKES İSTEDİĞİ GİBİ YÖNETİLİR VE HİZMET ALIR. DEMEK Kİ SENİ HAK ETMİYORLAR.OTUR TUS ÇALIŞ BİYOKİMYA MİKROBİYOLOJİ GİBİ HASTA GÖRMEYECEĞİN BRANŞ YAZ. BAK Bİ ABLA TAVSİYESİ. İLERDE DUA EDERSİN BİZE....BU ARADA CERRAH OLARAK 2019 DAN İTİBAREN AMELİYAT YAPMAMA KARARI ALDIM. DAHA YOLUN BAŞINDA 13 YILLIK HEKİMİM.SİZ DÜŞÜNÜN GARİ.....
36
Cevapla
Ahmet Taha
Suça cezanın olmadığı yerde medeniyet olmaz. Hayat boşluk kabul etmez. Kanunun olmadığı uygulanmadığı yerde orman kanunu devreye girer. Sonra yavaş yavaş insanlığımızı kaybetmeye başlarız.
31
Cevapla
se
Geçmiş olsun, genç meslektaşımız en doğru kararı vermiş. Güvenli olmayan yerlerde sağlık hizmeti verilmemeli.
24
Cevapla
neonatolog
bu işler toplumun bilinçlendirilmesiyle falan çözülmez, kimse hayal görmesin. bizim gibi halkının büyük çoğunluğunun eğitimsiz olduğu toplumlarda düzeni sağlamanın tek yolu çok sert disiplindir. kanunlar sağlam ve caydırıcı, cezalar da ibretlik olacak. en önemlisi ise bu kanunlar lafta kalmayacak, istisnasız ve kararlılıkla uygulanacak. örneğin kışlada neden düzen vardır? herkes çok eğitimli olduğu için mi? hayır, çok sert disiplin olduğu için. duyguya, sevgi pıtırcıklığına falan yer yoktur orduda, disiplin vardır. okuma yazma bilmeyen adam sabahın köründe kalkıp yatağını toplar, isterse toplamasın. tarihe bakmak yeterli; gevşek toplumlar kaybetmeye ve kaosa mahkumdur. yaptıklarının hepsini tasvip ettiğimden söylemiyorum ama 4. murat mesela o sert disipliniyle çöküşe giden osmanlıyı tekrar yükselişe geçirmeyi başarmıştır. sevgiyle mi yapmış bunu? machiavelli der ki: “..ve insanlar, kendini sevdiren birinden çok, kendinden korkutan birinden çekinirler; çünkü sevgi bir gönül borcu bağına dayanır ve insanlar kötü oldukları için, kişisel çıkar söz konusu olduğunda bu bağ kopuverir; oysa çekinme, insanı hiç terk etmeyen ceza korkusuna dayanır.” isviçre değil burası, eldeki materyale göre yöneteceksin toplumu..
49
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir