Medimagazin logo

Görev başında öldürülen doktor anıldı: 'Bu ülkenin yetiştirdiği nadir insanlardan birini kaybettik'

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün dördüncü yılında anıldı.
Kaynak: AA
Görev başında öldürülen doktor anıldı: 'Bu ülkenin yetiştirdiği nadir insanlardan birini kaybettik'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalıştığı ve daha sonra adının verildiği hastanede meslektaşlarınca görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan anma programı, Kamil Furtun'un öz geçmişinin okunmasıyla devam etti.  

Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, burada yaptığı konuşmada, Kamil Furtun'u rahmetle andıklarını söyledi.

 


Samsun'da öldürülen doktorla ilgili flaş gelişme: 11 hastane personeline dava açıldı 


Dört yıl önce bugün sağlık camiası olarak şiddet ortamının en vahim olaylarından birini yaşadıklarını hatırlatan Erkan, "Bir meslektaşımızı, bir eşi, bir babayı, bu ülkenin yetiştirdiği nadir insanlardan birini, doktor Kamil Furtun'u görevi başında hain saldırıya kurban verdik." dedi.

Furtun'un ölümüyle ilgili sorumlulara karşı başlatılan adli sürecin sürdüğüne işaret eden Erkan, bu sürecin biran önce sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti. Erkan, "Aklımızda kalan soruların yanıtlarının verildiği ve sorumlularla ilgili gereği yapıldığında vicdanlardaki ateş bir nebze de olsa azalacaktır." ifadelerini kullandı. 


Görev başında öldürülen doktor mezarı başında anıldı 


Konuşmanın ardından Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun ve meslektaşları, Furtun'un hastane bahçesindeki büstüne çiçek bırakarak dua etti.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görevli göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtun, 29 Mayıs 2015'te hastanede İsmail Koyun tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, aynı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Gözaltına alınan Koyun, hakkında açılan dava sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 

sağlıkta şiddet
kamil fürtun
samsun göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi hastanesi
Yorum (3)
acilde
SAVCI KRAL GİBİ.DOKTOR İSE ŞAMAR OĞLANI OLMUŞ.Acilde devamlı hakaretlere ve saldırılara uğruyoruz.acil çalışanı perişan halde.sağlık bakanlığı kesinlikle ilgilenmiyor.güvenlik çok yetersiz.polis olay yerine çok geç geliyor ve mahkemeye giden dosya doktoru perişan ediyor.yazıklaaar olsuun.
60
Cevapla
Dr.Cevdett
Ölen öldüğüyle kalıyor maalesef. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Halen vatandaşın saldırısını önleyecek yeterince etkili önlemler alınmıyor. Allah eşine ve çocuklarına sabırlar versin. Arkadaşımız görev şehididir, şehitlikle ilgili ne ayrıcalıklar tanınıyorsa umarım Kamil Furtun'un aileside onlardan yararlandırılıyordur.
18
Cevapla
Dr
Dört yılda tek yapılan, hastalara sırıtın kitapçığı oldu.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir