Medimagazin logo

Hacettepe Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Kurucusu Prof. Dr. Yüksel Bozer vefat etti

Hacettepe Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Yüksel Bozer vefat etti.
Kaynak: AA
Hacettepe Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Kurucusu Prof. Dr. Yüksel Bozer vefat etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hacettepe Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Kurucusu ve Başkanı, eski Ankara Tabip Odası ve Türkiye Kızılay Derneği Başkanı, eski rektör Prof. Dr. Yüksel Bozer yaşamını yitirdi. 

Bozer'in cenazesi, yarın saat 10.30'da Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi M Salonu'nda düzenlenecek törenden sonra Kocatepe Camii'nde öğlen kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Başarılarla dolu bir ömür

Yüksel Bozer, 1928 yılında Eskişehir'de doğdu. 1946'da Ankara Koleji'ni, 1952'de de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1957'de genel cerrahi uzmanı olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesine cerrahi şef olarak atanan Bozer, 1964 yılında doçent ve 1969'da profesör oldu. Yüksel Bozer, 1969'dan, emekli olduğu 1 Kasım 1995'e kadar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toraks ve Kalp Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanlığını sürdürdü. 

Prof. Dr. Bozer, 1965-1969'da Ankara Tabip Odası Başkanlığı, 1970-1973'te Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 1973-1976'da ODTÜ Mütevelli Heyet Başkanlığı ile YÖK Üniversiteler Arası Kurul ve Yüksek Sağlık Şurası üyeliği görevlerini yürüttü. 

Bozer, 1982'den, emekli olduğu 1 Kasım 1995'e kadar üç dönem Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürdü, 1989-1990 döneminde Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı ile Kızılay Genel Başkanlığı da yaptı. 

hacettepe üniversitesi
yüksel bozer
Yorum (3)
aydin sinal
Allah rahmet eylesin,ruhu huzur bulsun .asistanligim sirasinda hocayla beraber calistim,ameliyatina narkoz verdim,Gercek bir Ankaraliydi,baba tek parti devrinde yargitay baskaniydi,kardes Ali Bozer turgut özal hükümetinde disisleri bakaniydi.Prof.Ihsan Dogramaci nin ilk günden beri en yakin yardimcisiydi,tekrar rahmet dilerim
15
Cevapla
Tekin YÜRÜR
İyiliğini ve yardımlarını yaşadığım, değerli bir insandı, Allah'ın rahmeti üzerine olsun.
5
Cevapla
Safiye Mintaş Doğan
Sadece babamın kalbine değil bizlerin geleceğine dokunan koca bir çınar. Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde uyusun. 1965'li yıllarda 17 yaşlarında olan babama, Yüksel Bozer ve ekibi, yaptığı açık kalp ameliyatının başarılı olması sayesinde, babamın ömrü 30 yıl daha uzadı. Aynı ekip 1982 de babamın bu sefer diğer kalp kapakçığına açık kalp ameliyatı yaptığında ben ortaokul sıralarındaydım. Açık kalp ameliyatlarında ilk başarılı sonuçlardan biriydi babam.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir