Medimagazin logo

Hangi burçlar hangi tıbbi uzmanlık alanını seçmeli?

Hangi uzmanlık alanı seçmeniz gerektiği konusunda kafanız mı karışık? Ya da seçtiğiniz branşın size göre olmadığını düşünüyor, pişmanlık mı yaşıyorsunuz? O halde burçlarınızın güçlü ve zayıf yanlarına göre, kendiniz için en uygun tıbbi branşı belirleyebilirsiniz.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hangi burçlar hangi tıbbi uzmanlık alanını seçmeli?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Tıp öğrencileri bir uzmanlık alanı seçmeden önce birçok kriteri değerlendiriyor, ancak bazen kişiliklerini geri planda bırakabiliyorlar. Uzman hekimler de, bugün hem yan dal tercihlerinde kafa karışıklığı yaşıyor hem de “acaba başka bir alan mı seçseydim” diye şüpheye düşebiliyor. Peki, bir tıbbi uzmanlık alanı seçerken hangi kriterleri dikkate almak gerekir? AllPhysicianJobs, burçların doğasını ve hangi burca hangi tıbbi uzmanlık alanının uygun olduğunu tıp öğrencileri ve hekimlerle paylaşıyor.  

 

 

 

Kova (Ocak 21 – Şubat 19)

 

Pozitif yanları: Hazırcevap, zeki, cana yakın, yaratıcı, arkadaş canlısı, kültürlü

Negatif yanları: İnatçı, duygusuz, öngörülemez, isyankar

Bütün kova burçları, vizyoner burçlardır. İnsanlara karşı cana yakın davranırlar ancak iş duygusal meselelere gelince nasıl hareket edeceklerini bilemezler. Yine de bu kovalar için avantaja da dönüştürülebilir. Zor durumlarla karşılaştıklarında duygularına yenik düşmemeleri ve durumu soğukkanlılıkla yönetmeleri sayesinde başarılı sonuçlar elde edebilirler. Her zaman mantığa dayalı hareket ederler, gerçekler onlar için her şeyden önce gelir.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Nöroloji, Travma cerrahisi, Oftalmoloji

 

Balık (Şubat 20 – Mart 20)

 

Pozitif yanları: Hayalperest, kabulcü, tutkulu, uyumlu

Negatif yanları: Aşırı hassas, gerçekçilikten uzak, kararsız, tembel

Balık burcu diğer 12 burcun nerdeyse tüm özelliklerini içinde barındırır. Aşırı hassaslıkları ve kararsızlıkları da bundan kaynaklanır. Kararlarını çoğunlukla hislerine göre verirler ve başka insanların bu kararlardan nasıl etkileneceğini de dikkate alırlar. Kararsızlık ve hayalgücü birlikte iyi çalışır, balıkların harika bir planlamacı olmalarına yardım eder. Bu özellikleri ile hastalarla ilgili programlamalarda fazla zorluk çekmezler.  Eğer iş yoğunluğunun altında ezilirlerse kaçmadan önce, ne kadar uyumlu olduklarını kendilerine hatırlatmaları ve bütün görevlerin üstesinden gelebileceklerine ciddiyetle inanmaları gerekir.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Pratisyen Hekimlik, Aile hekimliği, Enfeksiyon hastalıkları uzmanlığı, Acil Tıp hekimliği

 

Koç (Mart 21 – Nisan 20)

 

Pozitif yanları: Cesur, bağımsız, özgüvenli, iyimser

Negatif yanları: Huysuz, hemen parlayan, bencil, fevri

Koçlar, en açık sözlü ve bağımsız düşünen burçtur. Kendilerine olan özgüvenleri ve güçlü istekleri sayesinde hastalar için hem tedavide hem genel sistemde mükemmel stratejiler geliştirebilirler. Neyin işe yarayıp neyin yaramayacağını zaten bildiklerinden anlık düşüncesiz hareketleriyle çevrelerindekileri kırmamaya özen göstermelidirler. Diğer çalışanlarla nasıl konuştuklarına, özellikle de hastalarına karşı daha iyimser cümleler kurmaya dikkat etmeleri gerekir.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Ortopedik Cerrahi, Acil Tıp uzmanlığı, Travma hekimliği, Araştırma

 

Boğa (Nisan 21 – Mayıs 21)

 

Pozitif yanları: Vefakar, güvenilir, sabırlı, ısrarcı

Negatif yanları: Sabit fikirli, inatçı, sahiplenici, materyalist

Bu özel burç en istikrarlı burçlardan biridir. Boğaların isabetli karar alma ve o kararı uygulamadaki yetenekleri, diğer insanların da onlara bel bağlamasını, güven duymasını sağlar. Ancak değişikliklere açık olmamaları, planları istedikleri gibi gitmediğinde duygusal kırılmalar yaşamalarına sebebp olabilir. Bu yüzden diğer çalışanlarla da her zaman iletişimde olmalarında fayda vardır. Sabırlı karakterleriyle hastalarla ilişkilerinde oldukça başarılı olabilirler.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Kadın doğum uzmanlığı, Pediatri

 

İkizler ( Mayıs 22 – Haziran 21)

 

Pozitif yanları: Hayalci, iletişim yetenekleri kuvvetli, hayat dolu, hazırcevap

Negatif yanları: Umursamaz, gergin, tutarsız, anlık tepkileri olan, sığ düşünceli

Müthiş iletişim becerileri ve uyumlu kişilikleriyle hastaneyi güzel bir iş ortamına çevirebilirler. Yengeçlerle benzer şekilde, uyumlu kişilikleri ve hayal etme becerileri sayesinde hastaları için en uygun tedaviyi seçerler. İkizler olmak, hikayelere pek çok açıdan yaklaşabilmelerini de sağlar. Ancak, tutarsız ve anlık doğaları bazen iyice araştırmadan hemen sonuca atlamalarına sebep olur, bu konuya dikkat etmelerinde yarar vardır.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Psikiyatri, Plastik ve Kozmetik Cerrahi, Anestezi

 

Yengeç(Haziran 22 – Temmuz 22)

 

Pozitif yanları: Vefakar, ilgili, duygusal, sorumluluk sahibi, sezgileri kuvvetli

Negatif yanları: İlgi meraklısı, kendine değer vermeyen, değişken

Yengeçler kendi uzmanlık alanlarında oldukça bilgili olurlar. Eğer değillerse, kendilerini stres altında hissederler. Yengecin kişilere ve şeylere olan duygusal bağlılıkları, bazen zorlu durumlarla başetmelerinde sıkıntı yaşamalarına yol açabilir. Özellikle kötü durumda olan hastalar söz konusu olursa, yengeçlerin oldukça zorlanacaklarını söylemek gerekir. Bu yüzden yengeçler, duygusal anlamda fazla yıpranmayacakları bir branş seçmeliler.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Pratisyen Hekimlik, Jinekoloji, Aile hekimliği

 

Aslan (Temmuz 23 – Ağustos 21)

 

Pozitif yanları: Hırslı, özgüvenli, açık fikirli, kibar, zeki

Negatif yanları: Gösterişçi, patronluk taslayabilen, melodrama bağlayabilen, kibirli

Aynı doğadaki aslanlar gibi, aslan burcu olan insanlar da kendi alanında ağırlığı olan kişilerdir. Hırslı ve kendine özgüvenli doğaları sayesinde hedeflerine ulaşmak için herkesten daha çok çaba ve vakit harcayabilirler. Ancak egolarına karşı dikkatli olmaları gerekir. Çalıştıkları kliniğin en zeki insanı olduklarını düşünseler bile, bunu herkesin bilmesine gerek olmadığını da akıllarında tutmalarında fayda vardır. Herkese emirler yağdırmadan da insanlara sorumlu kişinin onlar olduğunu hissettirebilirler.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Ortopedi, Cerrahi, Kardiyoloji, Nöroloji

 

Başak (Ağustos 22 – Eylül 23)

 

Pozitif yanları: Gözlemci, titiz, güvenilir, mütevazı, mükemmelliyetçi

Negatif yanları: Şüpheci, soğuk, aşırı eleştirel, tutucu

Başaklar onlara ne görev verilirse verilsin, üstesinden gelmeyi başarırlar. Dikkatlice dinleme ve gözlemleme yetenekleri sayesinde daha göreve atılmadan doğru değerlendirmeyi yapar ve en zorlu durumların bile üstesinden gelirler. Bir şeyi başardıklarında parlamaktan çekinmezler ancak aslanların aksine daha mütevazı bir kişilikleri olduğu için kendini beğenmiş tavırları yoktur. Ancak başaklar diğer çalışanlarıyla iletişiminde dikkatli olmalıdır, sadece yardım etmeye çalışıyor olsalar bile doğalarındaki aşırı eleştirellik, başka insanlarda “bilgiçlik taslıyormuş” düşüncesini uyandırabilir.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Plastik cerrahi, Nefroloji, Dermatoloji, Endokrinoloji

 

Terazi (Eylül 24 – Ekim 23)

 

Pozitif yanları: Diplomatik, İdealist, Uyumlu, Romantik, Misafirperver

Negatif yanları: Güvenilmez, Kıskanç, Obsesif, Kibirli

Teraziler nzaketleri ve diplomatik yaklaşımları sayesinde zorlu durumların üstesinden kolaylıkla gelirler. Hastalarıyla her zaman uyumlu olur ve onlar için de en iyi tedaviyi seçer. Etkileyici ve uyumlu kişiliği ile çok kolay arkadaşlar edinebilir. Ancak biraz dikakt etmezsen, farketmeden seni ele geçiren kıskançlık iş yerinde kendinle birlikte birçok kişinin yorulmasına yol açabilir.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Radyoloji, Onkoloji cerrahisi, Dermatoloji

 

Akrep (Ekim 24 – Kasım 22)

 

Pozitif yanları: Tutkulu, vefakar, kararlı, her konuda becerikli

Negatif yanları: Şüpheci, gergin, çıkarcı, kıskanç

Akrepler ne seçim yaparlarsa yapsınlar bulundukları alanı seveceklerdir. İnsanlara yardım etme arzuları sayesinde tıbbın her alanında parlayabilirler ve elbette minnettar olan çokça hastaları olacaktır. Her zaman en mükemmel tedavi seçeneğine ulaşmak adına bir karar alır ve sonuna kadar o yolda giderler. Gergin ve şüpheci kişilikleri bazen etraflarındaki insanlar tarafından yargılanmalarına yol açabilir. Biraz rahatlamaları etraflarındaki olumsuzlukları da ortadan kaldıracaktır. Ne olursa olsun, gerçekten de iyi bir iş çıkardıklarından emin olabilirler!

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Ortopedi cerrahisi, Geriatri, Pediatri

 

Yay (Kasım 23 – Aralık 22)

 

Pozitif yanları: Bağımsız, dürüst, doğrucu, iyimser

Negatif yanları: Duygusuz, ilgisiz, umursamaz, patavatsız

Yayların kararlı ve bağımsız doğaları, üstlenecekleri görevlerin çoğunda başarılı olmalarını sağlar. Hayata karşı iyimser bakış açıları sayesinde adeta her gün yeniden doğar ve yaptıkları hataları, yaşadıkları olumsuzlukları da geride bırakırlar. Dürüstlükleri ölçülü olduğu sürece, kendileri ve insanlarla ilişkileri açısından oldukça tazeleyicidir. Ancak hastalarına ve diğer çalışanlara karşı patavatsız olmamaya dikkat etmelidirler. Bir şeyler deşerken, başkalarının derisinin kendileri kadar kalın olmayabileceğini akıllarında bulundurmalıdırlar. Yoksa kötü niyetleri olmasa bile, başkalarının canını acıtabilirler.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Radyoloji, Patoloji, Yoğun Bakım, Estetik cerrahi

 

Oğlak (Aralık 23 – Ocak 20)

 

Pozitif yanları: Sorumluluk sahibi, sabırlı, hırslı, esprili

Negatif yanları: Kötümser, çevresindekilere  karşı güvensiz, hayal gücü kısıtlı

Oğlaklar, en iyi hasta-hekim ilişkisine sahip olacak burçtur. Espri yetenekleri ve sabırlı kişilikleri sayesinde etrafındaki herkesle kolaylıkla iletişim kurabilirler. Uyumlu doğaları iş yerinde huzurlu bir ortam yaratmalarına yardımcı olur. Ancak çalışanlarına güven duymamaları, iş yerinde sıkıntı yaşamalarına yol açabilir. Oğlaklar bu yüzden açık fikirli olmaya ve takım halinde çalışmaya da özen göstermelidir. Bütün dünyanın yükünü omuzlarında tek başına taşımak zorunda olmadıklarını unutmamaları gerekir.

Seçebileceği tıbbi uzmanlık alanı: Pediatri, Aile Hekimliği, Pratisyen Hekim

 

 

burçlar
branş seçimi
Yorum (11)
A
Deli saçması
8
Cevapla
Dr
Hangi burc hangi mesleği bilmem ancak, tüm burçlara tavsiyem tıbbı seçmemeleri.
28
Cevapla
DR.
ben ikna oldum :)
6
Cevapla
O M
36 YILLIK HEKİMİM, BURÇLARLA İLGİLİ BİR SAÇMALIĞIN BU PLATFORMDA YAYINLANMASI UTANÇ VERİCİ HEKİMLER HALEN BU ÜLKENİN EN YÜKSEK ENTELEKTÜEL DÜZEY ORTALAMASINA SAHİP GRUBUDUR VE SİZ BU GRUBA HİTAP ETMEKTESİNİZ
29
Cevapla
Hasan Yanbasan
Ben koç burcuyum.Beni de acil servise yazdınız ya..Burçlara biraz inanır gibiydim,hiç inanmaz oldumm...
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir