Medimagazin logo

Hastası tarafından bıçaklanan cerrah: Meslek hayatım bitebilir

Ankara’da hastası Bayram Nargüner’in bıçaklı saldırısına uğrayan Dr. Ertan İskender, hastane odasında Hürriyet’e konuştu: “Ayağı kesilecekti, üç parmağını feda edip ayağını kurtardık. Hastanede psikolojik kriz geçirdi, pencereden atlamaya kalkıştı, engelledik. Ben onun hayatını kurtardım, o beni öldürmek istedi.”
Hastası tarafından bıçaklanan cerrah: Meslek hayatım bitebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik bölümünde 2 gün önce hasta Bayram Nargüner, ortopedi asistanı doktor Ertan İskender’e bıçakla saldırdı. Doktor İskender, saldırıda sırtının sağ bölümünden ve sağ elinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Ertan Yıldırım, saldırıyla biten süreci hasta yatağında Hürriyet’ten Fatma Aksu'ya şöyle anlattı:

HALİNE ACIYORDUM

“6 aydır takip ettiğimiz hastaydı. Ayağının üzerinden araç geçmişti. Takip ettiğimiz süreçte hastanın psikolojik rahatsızlığını gördük. Kriz geçirip camdan atlayacaktı, biz engelledik. Ailesiyle duygusal bağımız oldu. Durumlarına acıyor, üzülüyorduk. O dönem yatan hastalardan en çok ilgi gösterdiğimiz, en özendiğimiz Bayram’dı. Onu özellikle ben sakinleştiriyordum. Ayağının yarısı kesilecekti. Uyguladığımız tedaviyle sadece 3 parmağını kesip ayağını kurtardık. Bu hastanede psikiyatri servisi olmadığı için, 3 ay bizim takibimizde kaldı. Ameliyatını yaptık, iyileşti, taburcu ettik. Arada kontrole geliyordu.

20 DAKİKA KONUŞTUK

 

O gün ameliyathaneden sonra polikliniğe uğramak için inmiştim. O da polikliniğe gelmişti ve kendisiyle bir arkadaşım ilgileniyordu. Yarasının iyi olduğunu, artık gelmesi gerekmediğini söyledik. O da bize iyi olmadığını anlatmaya çalışıyor ancak agresif şekilde arkadaşıma yükleniyordu. Tecrübelerimle, onunla iletişimde daha etkili olduğum için, beni dinler diye hastanın yanına gittim ve ilgilendim. Bir bilek ve diz ağrısından şikayet ediyordu. 20 dakika boyunca defalarca anlattım. Bizimle ilgili kısmın çözüldüğünü, ağrılarının hareketsiz kaldığından olduğunu, ilaçla geçebileceğini, geçmezse fizik tedavi göreceğini anlattım. Ama hasta her seferinde daha çok tepki vermeye başladı. Saldırganlaşan hastaları, böyle durumda bırakıp gidiyoruz. Orada da, ‘Bayram Bey, artık gelmeniz gerekmiyor’ deyip odadan çıktık.

3 SANİYEDE OLDU

Arkamızdan hakaretler etti. Diğer hekim arkadaşımdan güvenlik çağırmasını istedim ve oradan ayrıldık. Poliklinik çıkışına doğru yürüdük. Tam kapıya yaklaşmıştım ki, bir arkadaşım bana seslendi. O anda bel bölgesinden bıçak darbesi aldım. Elimle o bölgeyi tutunca bir daha vurdu. Elimden de darbe aldım Her şey 3 saniye içinde olup bitti.”

MESLEK HAYATIM BİTEBİLİR

Saldırganın bıçağı, Dr. Ertan İskender’in bir anlamda geleceğini de kesip attı: “Üçüncü ve dördüncü parmağım kesildi... Yüzük ve orta parmak. Biri uç kısmından kopuktu, diğerinde de tendon dediğimiz, parmağı hareket ettiren sinir ve damar kesilmişti. Ameliyat 4.5 saat sürdü. Kesilen parmağı tekrar yerine dikmeye çalıştı cerrah arkadaşlar. Parmağın durumu 3-4 gün içinde belli olacak. Belimdeki bıçak darbesiyle ilgili, başta bir şey yok dediler ama aynı bacakta uyuşukluk şikayetlerim oldu. 5 saat önce tekrar ameliyata aldılar. Toplam 2 kere ameliyat geçirdim ve ne olacağı belli değil. Cerrahlık yapıp yapamayacağım, tekrar dikilen parçanın tutup tutmayacağını bilmiyorum.”

Haberin devamı

ertan iskender
sağlıkta şiddet
Yorum (1)
Hasan Akdemir
30 yıla yakın mesleki tecrübem : " HİÇ BİR İYİLİK CEZASIZ KALMAZ"
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir