Medimagazin logo

Hastası tarafından şehit edilen doktorun oğlu: Tıp fakültesini neden bıraktım?

14 Mart Tıp Bayramı Türkiye’de farklı etkinliklerle kutlandı. Birçok hekim 14 Mart nezdinde doktorlara yönelik temenni mesajlarını yayımladı. Benzerlerinden farklı olarak; şehit edilen doktorun oğlu da bir Tıp Bayramı mesajı yayımlandı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Ali Menekşe’nin oğlu Furkan Menekşe'nin Tıp Fakültesini “Neden Bıraktım?” konuşması YouTube’da binlerce kişi tarafından izlendi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hastası tarafından şehit edilen doktorun oğlu: Tıp fakültesini neden bıraktım?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görevli Dr. Ali Menekşe 2008 yılında hastası tarafından vurularak ağır yaralanmış ve sonrasında hayatını kaybetmişti. Dr. Menekşe’nin vasiyeti dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı da gözyaşlarına boğmuştu. Dr. Ali Menekşe’nin oğlu Furkan Menekşe Tıp Fakültesini neden bıraktığını anlattığı videosu YouTube’da binlerce kez izlendi.


DOKTORUN AĞLATAN VASİYETİ 


Furkan Menekşe’nin videosundaki ifadeleri :

“Sağlık alanında bir meslek seçecek kişinin öncelikle insanlara faydalı olmayı gönülden istiyor olması gerekiyor. Sırf çevresi tarafından saygı görmek veya garanti maaş elde edebilmek için bu alanı seçmemesi gerekiyor. Ben bu mesleği sevememiştim. Ve bırakıp başka bir yola girmeyi tercih ettim. Fakat biliyorum ki, bu mesleği severek ve hakkıyla yapan çok iyi doktorlar var. Hepsine başarılar diliyor ve tıp bayramlarını kutluyorum.”


Dr. Ali Menekşe hayatını kaybetti 


 

tıp bayramı
furkan menekşe
Yorum (10)
m. murat
Ben insan sevmem, bu yüzden ben de bıraktım.
54
Cevapla
uzman
hayati tehlikesi en fazla olan meslek haline geldik.sağlık bakanlığı ve siyasetçiler hastaları üstümüze kışkırtıyor.
102
Cevapla
Ediz tutar
Patolojide doktorlar kanser tanısı vermekten korkar oldu. Tüm yük üniversitelere biniyor..
45
Cevapla
Krizantem
Ben insan sevmediğimi sanıyordum. İngiltere’ye gelip de, 6 saat bekledikten sonra bile o yaşlı,artritli zor yürüyen hali ile “ çok çalışıyorsunuz değil mi? Bütün gece nöbetçisiniz değil mi? “ diyerek empati yapan saygıdeğer , eğitimli, temiz giyimli, el sıkan, hatır soran, tuğla gibi kitabını okuyarak poliklinik sırasının gelmesini bekleyen halkı görünce anladım ki sevmediğim insan değilmiş. Ben 15 yılda metamorfoza uğrayarak cahil, menfaatçi, saldırgan olan halkımızdan şikayetçiymişim..
170
Cevapla
YETER
Branşımda iki erkek arkadaşım nedensiz darp edildi Biri emekli odu. Diğeri yan dal a gitti Sıra bana geldiğini düşünerek ücretsiz izin alarak emekliliğimi hak ettiğm ilk hafta içinde verdim Şu an çok rahatım Allah mecbur etmesin bir daha hasta görmek istemiyorum
98
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir