Medimagazin logo

Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan Dr. İskender: Umarım caydırıcı bir ceza verilir

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan hekim Ertan İskender'i (30) bıçaklayarak yaralayan hastası Bayram Nargüler, tutuklu yargılandığı davada, "Bir anlık sinirle cebimdeki bıçağı çıkartarak doktora sadece bir kez vurdum. Ertan İskender'den özür diliyorum" dedi. Ertan İskender ise, "Umarım caydırıcı bir ceza verilir. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti bir nebze durduracak bir ceza umuyorum" dedi.
Kaynak: DHA - Haluk KARAASLAN
Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan Dr. İskender: Umarım caydırıcı bir ceza verilir
Dr. Ertan İskender
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü'nde görevli asistan doktor Ertan İskender, 27 Mayıs'ta hastası Bayram Nargüler'in bıçaklı saldırısına uğradı. İskender, sırtının sağ kısmı ve sağ elinden yaralandı. Ameliyat edilen İskender, yaklaşık 1 hafta süren tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Olayın ardından gözaltına alınan Bayram Nargüler, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bayram Nargüler hakkında 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'hakaret' suçlarından 13 yıldan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açtı. 


Doktor Ertan İskender'e bıçaklı saldırıda bulunan hastaya 22 yıla kadar hapis talebiyle iddianame


'Öldürme kastım yoktu'

Tutuklu sanık Bayram Nargüler'in, Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Duruşmada sanık Bayram Nargüler, Doktor Ertan İskender ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Nargüler, olay günü randevulu bir şekilde hastaneye gittiğini söyleyerek, "Muayene sıramı bekledim. Biraz uzun sürünce Ertan Hocayla konuşmak istedim, Ertan Hoca beni azarladı. Biraz daha bekledikten sonra tekrardan Ertan Hocanın odasına gittim. Tartıştık, bir anlık sinirle cebimdeki bıçağı çıkartarak doktora sadece bir kez vurdum. Ertan İskender'den özür diliyorum. Öldürme kastım yoktu" dedi.

Mahkeme heyeti, avukatların savunma yapmasının ardında sanığın tutukluluk halinin devamına karara vererek duruşmayı erteledi.

'Sağlık çalışanları adına bir ceza bekliyorum'

Ertan İskender ve Avukatı Özge Kalyoncu Yılmaz, duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Avukat Yılmaz, "Sanık tamamıyla savcılıkta vermiş olduğu ifadenin tam tersi bir ifade vererek, o gün bıçağı kendisinin getirdiğini itiraf etti. Hatta bir tık ileri giderek, kendisinin her zaman randevulu olarak hastaneye geldiğini iddia etti. Mahkeme kararıyla hastane kayıtlarına bakılacak, randevusuz gelip doktorları taciz boyutu tespit edilecek" dedi.

'Sanığı görünce çok kötü hissettim'

Ertan İskender ise sağlığının bir nebze yerine geldiğini ama psikiyatrik tedavisinin devam ettiğini ifade ederek, "Sanığı görünce çok kötü hissettim ve bundan sonraki mahkeme aşamasında devam etmek istemiyorum. Umarım caydırıcı bir ceza verilir. Bu ceza sırf benim için değil, sağlık camiası adına da caydırıcı bir ceza olur. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetleri bir nebze durduracak bir ceza umuyorum. Bu arada biraz kısıtlılık ve uyuşma söz konusu ama elimi kullanabiliyorum, çalışmamı engelleyecek bir durum yok" diye konuştu. 


Sağlıkta şiddet değil vahşet! Ankara'da doktora bıçaklı saldırı


ertan i̇skender
dava
mahkeme
sağlık çalışanları
Yorum (7)
A
Emin ol; gerçekten çok caydırıcı bir ceza verilir !!!
24
Cevapla
sağlıkta
Umarız verilir ! Bu rezalet durum olmadan önlem almak şart. Hiç olmazsa bir X ray cihazı. Bıçağın hastanın cebinde işi ne ??
32
Cevapla
Abdullah
Bu davadan çıksa çıksa saglik çalışanlarını caydırıcı bir ceza cikar
34
Cevapla
Gökhan Kaya
Poliklinikte randevusuz gelen bir hastanın bıçaklı saldırısına uğradım şahsın bıçak darbeleri kapıya geldi. Bıçak kırıldı. Dava iki yıl sonra görüldü. Bende hakime caydırıcı ceza verilmesini istiyorum dediğimde mahkeme savcısı bu olaylar basına yansıdığı için sadece sizin başınıza geliyor sanıyorsunuz tüm memurların başına geliyor, sizin güvenliğinizi idare sağlayacak vs sözler söyledi ben birşey daha söyleyecekken mahkeme hakimi daha uzatmayalım diyerek sözümü kesti. Yorum saygı değer meslektaşlarım.
11
Cevapla
osman
yaz kızım gereği düşünüldü, saldırganın bir daha ki sefere işi yarım bırakmadan cinayet işleyerek geleceği sözü verdiği için beraatine ....sevsinler adaletini
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir