Medimagazin logo

Hastayı görmeden ilaç yazmayan doktoru 10 kişi darp etti!

İzmir'in Bornova ilçesindeki Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde, hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ile onu korumak isteyen, mesai arkadaşı Doktor Elif Çağlayan Türk'ün eşi sosyal bilgiler öğretmeni Ali Türk, yaklaşık 10 kişi tarafından dövüldü. Doktor Yoğurtçuoğlu'nun burnu kırılırken, öğretmen Ali Türk'ün de kafatasında zedelenme meydana geldi.
Kaynak: YENİ ASIR
Hastayı görmeden ilaç yazmayan doktoru 10 kişi darp etti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, dün saat 16.00 sıralarında, Mevlana Mahallesi 29 No'lu Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu'na gelen B.K. isimli kadın, hasta kocasına ilaç yazdırmak istedi. Ancak Yoğurtçuoğlu, hastayı görmeden ilaç yazmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi.

Bunun üzerine kadın hakaretler yağdırarak, odadan çıktı. Bir süre sonra sağlık merkezine gelen B.K.'nın kocası, doktora saldırarak vurmaya başladı. Araya girenlerin ayırmasıyla sağlık merkezinden ayrılan M.K. daha sonra beraberinde 9-10 kişilik grupla gelerek Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu'na yeniden saldırdı. Yoğurtçuoğlu'nun burnu kırılırken bu sırada, doktor eşi Elif Çağlayan Türk'ün yanında bulunan sosyal bilgiler öğretmeni Ali Türk, kavgayı ayırmak istedi. Ancak öfkeli grup Türk'e de saldırdı.

Başına darbe alan Türk'ün kafatasında zedelenme meydana geldi. Bu esnada çevredeki esnaf sağlık ocağına gelerek saldırgan grubu dağıttı.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Olayın ardından, Yoğurtçuoğlu ve Türk, polis merkezine giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan polis ekipleri, 4 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıda yaralanan Yoğurtçuoğlu ve Türk'ün tedavileri ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapıldı.

'HEPİMİZİ DARP ETTİLER'
Yaşadıkları durumla ilgili konuşan Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu, "Olay, kocası için ilaç yazdırmak isteyen bir hastaya bunun usulsüz olduğunu söylememle başladı. Daha sonra kocası geldi ve ileri geri konuşmaya başladı. Sonra da saldırdı. Kendisini gönderdik ve ama sonra daha kalabalık şekilde geri geldiler. Beni, mesai arkadaşlarımı, kavgayı ayırmak isteyenleri, hepimizi darp ettiler" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

DHA

izmir
sağlıkta şiddet
doktora şiddet
Yorum (19)
Hakan
Polislerin sırtına taktığı biber gazı pompalarından takacaksın. Üzerlerine boca edeceksin.
0
Cevapla
mehmet akdoğan
Olayın en acı tarafı sanki dağ başındaymış gibi darp sırasında polis gelemiyor ve mağdurlar polis merkezine gidiyor, yazıklar olsun. Daha 3-4 gün önce Sn.Yargıtay başkanımız açıklama yapmıştı, umarım savcı ve hakimler biraz insaflı davranırlar da bu Vandallar serbest bırakılmazlar. Günümüzde hayvana şiddetin cezası bile hekime, sağlıkçıya şiddetten daha ağır oldu. Hayvan taklidi mi yapsak?
0
Cevapla
Nizameddin Koca
Bu darp olaylarının sebebi hekimin sigorta kurumunun memuru olarak görülmesidir. Amaç doktorun bilgisinden faydalanmak değil de sigorta kurumunun imkanlarını kullanmak olunca kendilerinde istedikleri tetkiki yaptırma, istediği ilacı yazdırma hakkını görebiliyorlar. Bu işlemlerin gerekliliği hususunda SGK memurluğunu yapmak zorunda bırakılan hekimlerin varlığını kendilerince gerekli gördükleri işlem, tetkik ve tedavilerin sağlanmasının önünde engel olarak gören bu yaklaşım, ilgili sigorta kurumlarının çabaları ile düzeltilmelidir. Hekime karşı şiddetin sebepleri içerisinde azımsanmayacak orana sahip olan bu durumun Hekimi arada bırakmayacak şekilde düzenlenmesi elzemdir. Hekim hekimliğini yapmalıdır, sigorta memuru değildir. Mevcut sistemde en geniş sigorta şemsiyesi SGK’nın elinde olduğundan doktorun yazacağı ilaca kadar müdahale etme hakkını kendinde görür olmuştur. Poliklinik şartlarında gerçekten bir hekime ihtiyaç duymayan tamamen ücretsiz olduğu için bu imkanları hunharca kullananların oranı %70 düzeyindedir. Bu %70 sağlıktaki şiddetin büyük çoğunluğundan sorumlu olmanın yanında gerçekten hekime ihtiyaç duyan %30’un hakkını da gasp etmektedir. Kontrolsüz güç güç değildir. Devletin elindeki çok değerli ve sınırsız olmayan teknik ve insan kaynaklarının ivedilikle vatandaşın şahsi kararına bırakılmadan basamak Sistemi içerisinde işin profesyonellerinin yönetimine verilmesi gerçek hastaların daha kaliteli hizmet almalarını sağlayacaktır. Ancak bu düzenlemeyi yapmayı göze alabilecek, siyasi sonuçlarına katlayabilecek bir babayiğit var mıdır? Bilmiyorum. Mevcut durum benden hoşlansın diye sağlıksız olduğunu, ona zarar vereceğini bile bile çocuğun tehlikeler hususunda disipline edilmemesine benziyor. Bu siyasi hesapların olumsuz yansımasını da maalesef biz Hekimler kompanze etmek zorunda bırakılıyoruz.
0
Cevapla
Ahmet Taha
Suça hak ettiği cezayı vermezseniz suçun giderek artışına asla engel olamazsınız. Bu tip suça eğilimli zorba insanlara eğitimle, tatlı dille, konuşarak izah ederek bir şeyler öğretemezsiniz. Zorba insanları ancak ceza ile korkutabilir ve yapacaklarından vazgeçirebilirsiniz. Kimse de ahmak değil saldırırken zaten neler olabileceğini hesaplayarak saldırıyorlar.
0
Cevapla
Port
Savcıları boşuna dövmüyorlar lafını niye hiç duymuyoruz da dr ları boşuna dövmüyorlar lafını herzaman duyuyoruz.bi düşünün bakalim.savcinin istemiyerek açtığı tüm haksiz davalar için savcılara acılan tazminatları devlet hazinesi ödüyor.dr hata yaptığı zaman kendi ödüyor.nasil oluyor bu işler.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir