Medimagazin logo

Hekimi darbeden şahsın 'kemiklerin kırılmasına sebebiyet' suçundan 9 yıla kadar hapsi isteniyor

Zeytinburnu tramvay durağında, babasının tedavisini yapan doktoru darbeden bir kişi hakkında "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlandı.
Kaynak: AA
Hekimi darbeden şahsın 'kemiklerin kırılmasına sebebiyet' suçundan 9 yıla kadar hapsi isteniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Hasan Cabbar’ın bir hastanede doktor olarak görev yaptığı, babasını ameliyat etmesinden dolayı tanıdığı şüpheli M.A’nın kendisini tehdit etmeye başladığı anlatıldı.

İddianamede, müşteki Cabbar’ın olay günü olan 26 Şubat 2019’da Zeytinburnu’nda yürüdüğü sırada şüpheli M.A’nın yanına geldiğini, şüphelinin müştekiye ‘sen doktorsun, sende para çoktur, bana para vereceksin’ dediği, daha sonrasında şüphelinin müştekiye çelme takarak yere düşürdüğü ve tekme, yumruk atarak müştekiyi yaraladığı belirtildi.


Doktor hasta yakını tarafından darbedildi: 'Elim ve burnumda kırıklar tespit edildi' 


Şüpheli M.A’nın beyanında müştekinin babasının tedavisini yaptığını, sonrasında babasının rahatsızlığının olması sebebiyle müştekiyi arayarak ilgilenmesini istediğini, müştekinin de başka hastaları olduğunu söyleyerek ilgilenmediği, olay günü de tramvay durağında müştekiyi gördüğü, yeniden müştekinin kendisine babasıyla ilgilenmeyeceğini söylediği, babasının durumu aklına gelince müştekiyle aralarında arbede olduğu, kavga çıktığı ve müştekiye birkaç yumruk attığını söylediği iddianamede yer aldı.


'Doktora dayağa ihmal savunması' haberi için suç duyurusunda bulunuldu 


Alınan rapora da yer verilen iddianamede, müştekinin basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde, kişinin yaşamını tehlikeye sokacak nitelikte kemik kırıklarının oluştuğu kaydedildi.

İddianamede, şüpheli M.A. hakkında ‘’kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama’’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


Doktora şiddet uygulayan şahıs 'yağmaya teşebbüs' suçundan tutuklandı 


İddianamenin kabul edilmesi halinde davanın duruşması Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

doktora şiddet
Yorum (2)
Hamza bayar
Artık yorum dahi yazılmamış Yazılamıyor Yazıklar olsun
21
Cevapla
A
Hamza bayar çok doğru bir noktaya temas etmiş. Evet bu habere bir yorum bile yapılmamış. Çünkü artık şiddete devletin etkin caydırıcı bir yaptırım getireceğine inancımız kalmadı
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir