Medimagazin logo

'Hekimi doktor yaptık… İçindeki değerleri boşalttık!'

DRx sahnesinde doktor mu olmak önemli hekim mi diye soran Dr. İsmail Yormaz “Daha iyi bir Türkiye için hekimim konuş lütfen. Sadece hekimlik alanına değil her alanda” dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
'Hekimi doktor yaptık… İçindeki değerleri boşalttık!'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türkiye Klinikleri TV organizasyonu olan DRx birbirinden renkli konuşmacıları İstanbul Emek Sinemasında izleyici ile buluşturdu. Recordati İlaç ve Bahçeşehir Üniversitesi sponsorluğunda hazırlanan DRx programında, kendini gülümseyen yüz olarak tanımlayan Recordati İlaç Türkiye’nin Genel Müdürü Dr. İsmail Yormaz sahneye çıktı.

Doktorların, hekimlik kimliğinin yanında birçok kimlik taşıdığını ve “önce insan” olduğunu vurgulayan DRx, Emek Sineması’nda doktorların hikayelerine sahne oldu. Dr. İsmail Yormaz farklı olarak “Ben masal anlatmak istiyorum. Burası Türkiye masal anlatan daha kıymetlidir.” diyerek kendi masalını DRx izleyicisi ile paylaştı.

17 yaşında genç bir çocukken doktor olmaya karar verdiğini ifade eden Dr. Yormaz, o dönem doktorluk ile ilgili bildiği şeyleri Doc Hollywood filmine atıf yaparak şu sözlerle paylaştı:

“Doktorluklar ilgili bildiklerim: afili güneş gözlüğü takacağım, üstü açık otomobillerde gezeceğim, arabanın önünde arkasında güzel güzel kadınlar uzanacak. Daha 17 yaşındayım büyük hayal gücü beklemeyin benden. Burada çok büyük bir hata yaptığımı anladım. Çünkü doktorluğu çok daha derin düşünmem gerekiyordu.”

Hekimi doktor yaptık… İçindeki değerleri boşalttık!

Yormaz doktorluğu anlamak için konu edinen filmlere baktığını söyleyerek sordu: “Nedir doktorluk mesleğini farklı kılan? Ki benim gırtlağıma kadar içine girdiğim mesleğim.”

DRx sahnesinde “Doktor mu olmak önemli hekim mi?” diye soran Yormaz, sözlük tanımlarında hekimin “insanlardaki hastalıkları teşhis ve onları ilaçlarla veya bazı araçlarla tedavi eden kimse” olarak geçtiğini belirterek doktorluğun bir bilim dalında uzmanlaşmak olduğunu belirtti. Hkm kökünden gelen hekim kelimesinin Arapça’da hikmet sahibi, bilge, filozof anlamına gelmektedir. Hekimin doktor olarak anılmasına itirazı olduğunu ifade eden Yormaz şunları kaydetti:

“Burada itirazım var. Çünkü biz hakimi yargıç yaptık. Hekimi doktor yaptık. Hakemi de VAR yaptık. Yani kısacası içindeki değerleri boşalttık. Halbuki bizim Japonya’daki Sensei kelimesi ile aynı kökten harika bir sözcüğümüz var. Ama bunun için zoru yapmak zorundayız. Hakim gibi karar vermek, hakem gibi tarafsız olmak, hekim gibi tedavi edici olmak ve konulara hakim ve hükmeden durumuna gelmemiz gerekiyor. Bunu sadece bize emanet eden beden ve ruh sağlığı için değil! Hayatın her alanında yapmak için harekete geçmek zorundayız. İşte benim hikayemin güzel noktası burada başladı. Bu sebepten dolayı biz firma olarak bu konuşma serisine sponsor olduk. Çünkü firma misyonu: Bilimin ışığında yaşama sağlık katar. Biz diyoruz ki: Hekim bilendir, teşhis edendir, tedavi edendir. O zaman daha iyi bir Türkiye için hekimim konuş lütfen. Sadece hekimlik alanına değil her alanda.”

hekim
doktor
drx
Yorum (8)
dr benzingen
dr arkadaşlarıdan halen kendini hekim gibi hisseden varsa; bir fotoğraf çekirebilirmiyim acaba...?? tatlı bir anı olsun..:)
51
Cevapla
Diş
Doktoru da yarış atı yaptnız.. Hergün puan hesaplayan.. Her geçen yıl maaşı eriyen
53
Cevapla
Ahmet
Ne hekimi ? Hiç bir ülkede zabıta ile aynı maaşı alan hekim gördünüz mü? Bizimki hekimlik değil başka bir şey..
57
Cevapla
ömer hayyam
eksiklik var. CEBİDE BOŞALTILDI. İNSANIN CEBİ BOŞ OLUNCA HEKİMLİĞİNDE, DOKTORLUĞUNDA ANLAMI YOK
47
Cevapla
Caner
4 senedir çalışmama rağmen öğrenim kredisini ödeyemeyen birisi olarak kendimi hekim gibi hissetmıyorum.. Kafam başka yerlerde
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir