Medimagazin logo

Hekimler haykıracak! Korkularla hekimlik olmaz!

Sağlık Bakanlığı hazırladığı Torba Yasada hekime şiddet için bazı tedbirler alırken, uzmanlık dernekleri tarafından hekimlere yönelik şiddetin azaltılması için önemli bir proje başlatıldı: Korkularla hekimlik olmaz!
Hekimler haykıracak! Korkularla hekimlik olmaz!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekimlere şiddetin bir terör haline gelmesiyle birlikte uzmmanlık dernekleri de hareket geçti. 

Türkiye Jinekoloji ve Obstetrik Derneği önderliğinde tıpta uzmanlık derneklerinin temsilcilerinin katılımı ile  9 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’de Wyndham Grand İstanbul Levent Otel’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile bir basın toplantısı yapılacak.

"Korkularla Hekimlik Olmaz” temalı toplantıda toplumda giderek artan ve hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin topluma, kamu sağlığına, tıbbın gelişimine ve toplumsal kültüre yansımaları ele alınacak ve çözüm önerileri paylaşılacak.

Uzmanlık derneklerinin büyük ilgi gösterdiği projeyle hekimler ilgililere seslerini duyurmayı hedefliyor. Torba Yasanın TBMM'de görüşüleceği bu günlerde uzmanlık derneklerinin bu girişiminin önemli olduğu kaydediliyor.
 

hekime şiddet
uzmanlık dernekleri
korkularla hekimlik olmaz
Yorum (12)
Sergei Bubka
Korkuyla Sadece hekimlik değil hiçbir şey olunmaz... En Başta insan olunmaz...
52
Cevapla
hemşire
LAF,LAF,LAF,VIR,VIR,VIR İCRAAT SIFIR SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 15 YILDIR YETKİLİ SENDİKA OLARAK ELLE TUTULUR HİÇBİRSEY YAPMADINIZ OLANI ,DA ELİMİZDEN GİTTİ AYLIK DÖNER SERMAYE 30 TL OLUR MU.KAMUDA EN DÜŞÜK MAAŞ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ,EMEKLİ OLANCA AÇ KALAN BİZLERİZ,YILLARDIR YIPRANMA YI ÇIKARAMADINIZ, İŞ BAŞINDA DAYAK YİYEN KAMU ÇALIŞANLARI BİZLERİZ, DAHA SAYALIM MI.SİZLER BÖYLE SUSTUKÇA EN AZINNDAN UFAK BİR İŞ YAVAŞLAT MA,OTURMA EYLEMİ,YÜRÜYÜŞ VB EYLEMLERE NEDEN YAPMIYORSUNUZ YOKSA BAŞKA HESAPLAR İÇİNDEMİSİNİZ ÜYENİZ OLMAKTAN UTANIYORUZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL SİZLERSİNİZ.
49
Cevapla
Rabia baser acikgoz
Siddetin azaltilmasi degil de hic edilmesi, olmamasi amaclanmali. Umarim agir yaptirimlari olur da huzurlu ortamlarimiz olur. Simdiden tesekkurler.
45
Cevapla
m. murat
Vatandaşın insafına mı bıraktınız kendinizi eyy hekimler? Ben olsam bu "dikkat çekme" eylemlerinden utanırım be, acizliğin itirafı...
62
Cevapla
acilde
ACİLLERDE ŞİDDET HER GEÇEN GÜN BİZİ PERİŞAN EDİYOR.SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK SESİMİZİ DUYURMALIYIZ.
69
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir