Medimagazin logo

Hekimlere 5 yılda bir yeterlilik sınavı gelecek, başarılı olanlara döner sermayeden avantaj sağlanacak!

Sağlık Bakanlığı ve uzmanlık derneklerince, gönüllük esasına dayalı ve 5 yılda bir yapılacak yeterlilik (board) sınavı için çalışma başlatıldı
Hekimlere 5 yılda bir yeterlilik sınavı gelecek, başarılı olanlara döner sermayeden avantaj sağlanacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı ve uzmanlık dernekleri tarafından, gönüllük esasına dayalı ve her 5 yılda bir yapılacak yeterlilik (board) sınavı için çalışma başlatıldı.

Uygulamanın hayata geçmesi halinde, uzmanlık derneklerince hazırlanacak yeterlilik sınavında, bilgilerini güncelleme fırsatı bulacak hekimlerden başarılı olanlara, döner sermayeden de çeşitli avantajlar sağlanması gündeme gelecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığınca, sağlık hizmet sunumunda kalitenin artırılması için yürütülen çalışmalar doğrultusunda ilgili uzmanlık derneklerinin görüşleri alındı.

Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, bünyesinde yaklaşık 60 bin uzman hekimi barındıran 150 uzmanlık derneği temsilcisi ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, sağlık hizmet sunumunda kalitenin daha da artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

ABD'de 1936'da başlatılan ve daha sonra dünyanın değişik ülkelerinde de uygulanan yeterlilik (board) sınavları üzerindeki uzmanlık derneklerinin çalışmaları masaya yatırıldı.

Hekimlerin gönüllülük esasıyla girdiği ve bilgilerini güncelleme fırsatı bulduğu yeterlilik sınavının, Bakanlık tarafından da uygulanması fikri toplantıda gündeme geldi.

- Avantajlara ilişkin çalışmalar de derneklerle yapılacak

Çalışmanın hayata geçirilmesi halinde, gönüllülük merkezli olmak üzere, hekimlerin belli aralıklarla uzmanlık derneklerince hazırlanan board (yeterlilik) sınavına girmesi, beş yılda bir yapılması planlanan sınavda başarılı olan hekimlere, Sağlık Bakanlığınca bazı avantajlar sağlanması konuları toplantıda ele alındı.

Başarılı hekimlerin döner sermayeden ek katkı alması ve buna ilişkin çalışmanın da uzman dernekleriyle birlikte yürütülmesi konusu toplantıda görüşüldü.

- "Bir bakıma hizmet içi eğitim niteliği taşıyacak"

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, tıbbın sürekli geliştiğini ve yeniliklerin takip edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu nedenle kendisini yenilemek, geliştirmek isteyen hekimleri her zaman desteklediklerini dile getiren Demircan, "Bir bakıma hizmet içi eğitim niteliği taşıyacak. Biz de sağlıkta yeni dönemde 'kalite' diyoruz. Hem hizmette hem de hizmeti verenlerde kaliteyi artırmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

yeterlilik sınavı
board sınavı
Yorum (36)
yener
Amuda kalkıp hasta bakanlara benden 5 i bir yerde tam 5x40;200 puanı benden.:)))
5
Cevapla
aydın şanlı
Uygulamayı sonuna kadar destekliyorum. lakin; hakim ve savcılara, öğretmenlere aynı uygulamanın gelmesini haklı olarak bekliyorum.
8
Cevapla
Habip işlek
Dernek temsilcileri sorunları tartışmak değil de sorun çıkarmak için bir araya gelmiş İyice Tabip Odalarına benzemişsiniz. Kutlarım Klavuz Tabip Odaları olunca
7
Cevapla
Hasan Akdemir
Bu sistemin uzmanlık derneklerinin değil de, üniversitelerin desteğiyle ( soru bankası oluşturulması, sınav süresi, yeri, gözetmenler gibi) ve her kademesinin sıkı devlet kontrolünde yapılması daha güzel olur. Diğer yönden, bazı dernekler ortak alanlarda birbiriyle şu anda bile çatışma halindeyken, kendi üyelerinin lehinde girişimlerde bulunmaları, üye olmayanların ikincil plana itilmesi, daha önceden bol şaibeli sınavlardan oluşan mazimizden dolayı, hakkaniyet endişelerini iyice gündeme getirecektir.
3
Cevapla
Şifai demirel
Ortaya bir kemik. Doktorlar bu kemik için boğuşurken biz biraz daha bu haksız düzeni devam ettirelim mantığı
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir