Medimagazin logo

İki derneğin Sağlık Bakanlığına dava açtığı genelge yeniden düzenlendi

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ve Türk Yoğun Bakım Derneğinin dava açtığı Sağlık Bakanlığına Sağlık Hizmet Sunucularının Basamaklandırılması Hakkında Genelge’sinde düzenleme yapıldı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İki derneğin Sağlık Bakanlığına dava açtığı genelge yeniden düzenlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ve Türk Yoğun Bakım Derneğinin dava açtığı Sağlık Bakanlığına Sağlık Hizmet Sunucularının Basamaklandırılması Hakkında Genelge’sinde düzenleme yapıldı 

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Kurtipek Medimagazin’e yaptığı açıklamada; Sağlık Bakanlığının yoğun bakım uzmanlarını sadece İç Hastalıkları kökenli olarak tarif ettiği genelgede düzenleme yaptığını belirterek mağduriyetin giderildiğini kaydetti.

 


Anestezistlerden Sağlık Bakanlığı Genelgesine dava: Açıkça usul ve yasalara aykırı 


Sağlık Bakanlığının 2019/10 nolu Sağlık Hizmeti Sunucularının Basamaklandırılması Hakkında Genelgesinin EK-1/A kısmında Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarının Alt Grup Koşul ve Standartları, İzleme ve Değerlendirme kriterleri başlığı altındaki 7.maddesinde yer alan “İç hastalıkları yan dal uzmanlarından; nefroloji, endokrinoloji ve metabolizma, gastroenteroloji, tıbbi onkoloji, hematoloji, yoğun bakım yan dal uzmanlık alanlarında” ifadesi kullanılmıştı.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, bu ifadenin yoğun bakım yan dalına uzmanlık öğrencisi veren Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Genel Cerrahi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji kökenli yoğun bakım uzmanlarını yok saydığını belirterek Danıştay’a yürütmeyi durdurma davası açmıştı.

Hukuki süreç devam ederken Sağlık Bakanlığı bu haksızlığı gidermek için 11.11.2019 gün ve 2019/18 no’lu genelge ile 7.1 maddesini “İç hastalıkları yan dal uzmanlıklarından; nefroloji, endokrinoloji ve metabolizma, gastroenteroloji, tıbbi onkoloji, hematoloji ile yoğun bakım yan dal (Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Nöroloji) uzmanlık dallarında” şeklinde yeniden düzenledi.

Prof. Dr. Kurtipek yaşanan gelişme ilgili yaptığı açıklamada” Böylece İç Hastalıkları kökenli yoğun bakım uzmanlarının dışında kalan diğer beş ana dal kökenli yoğun bakım uzmanlarının maddi ve manevi hak kayıpları önlenmiş ve mağduriyet giderilmiş olmuştur.” dedi.

anestezi uzmanlığı
ömer kurtipek
gazi üniversitesi
sağlık bakanlığı
Yorum (1)
Mgecoe
Sayın dernek başkanı şu anda birçok yerde yoğun bakımlara anestezistler baktığı halde derneklerimizin yetersiz çalışması sonucu rutin yaptığımız iş bizlere yan dal oldu. Şu andada ameliyathane de özellikli işlemlerde aynı mağduriyeti yaşıyoruz ör bir karaciğer naklinde vakaya giren cerrah hatırı sayılır performans puanı yanında döner sermaye bununla birlikte ek ödemesini alıyor hatta 3 cerrah alıyor. Aynı nakile giren anestezist için bunlar söz konusu değil. Mevcut sistem içinde lütfen haklarımızı koruyun ve ciddi faaliyetlerde bulunun.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir