Medimagazin logo

İki profesör 'yapılmayan ameliyattan para aldıkları' iddiasıyla yargılanıyor: İddianamede 6 yıla kadar hapis cezası istendi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapmadıkları ameliyatların parasını aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan profesör doktor çiftin, 18 aydan 6 yıla kadar hapsi isteniyor. İlk duruşmada C.E.T. ve D.T. haklarındaki iddiaları reddederken, C.E.T. asistanlara verdiği borç parayı geri aldığını ileri sürdü.
Kaynak: İHA
İki profesör 'yapılmayan ameliyattan para aldıkları' iddiasıyla yargılanıyor: İddianamede 6 yıla kadar hapis cezası istendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığınca, yanlış kanser tedavisi uyguladıkları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 2017 yılında haklarında soruşturma açılan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli profesör doktor C.E.T. (49) ve karısı D.T. (49) hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı.

Uzmanlık ve yan dal uzmanlık öğrencilerini 2. cerrah olarak ameliyatlara girmiş gibi göstererek, öğrencilere ödenen asistan ücretlerini de almakla suçlanan çiftin, bu ücretleri ödemek istemeyen öğrencileri ameliyata almama veya görev paylaşımında ayrımcılık yapma gibi baskı yöntemlerini uyguladıkları iddianamede yerini aldı. Çiftin gerçekte uygulanmayan işlemlere ait ameliyat kodlarını bazı ameliyatlarda kullanarak haksız kazanç sağladıklarının yer aldığı iddianamede, hastaneyi ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattıkları ortaya çıktı. 3 kez 'iştirak halinde görevi kötüye kullanma' suçundan 18 aydan 6 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddianame, Mersin 6. Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Suçlamaları reddettiler

Profesörlerin ilk duruşması yapıldı. İlk duruşmada C.E.T. ve D.T. haklarındaki iddiaları reddederken, C.E.T. asistanlara verdiği borç parayı geri aldığını iddia etti.
Tanık olarak dinlenen Y.İ. de kendisine yollanan asistanlık paralarını, banka yoluyla D.T.'ye gönderdiğini, uygulamaya tepki gösteren bazı çalışanların da ameliyata alınmadığını ileri sürdü.
Mahkeme başkanı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

2017 yılının Aralık ayında MEÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’na şikayet başvurusuyla ortaya atılan iddialar, Mersin’de yankı uyandırmıştı. İddiaya göre, hastanın, kendisine yanlış tedavi uygulandığı şikayetiyle yaptığı başvuru üzerine Dekanlık tarafından idare soruşturma başlatıldı. Bilirkişi olarak görevlendirilen bir profesör, Prof. Dr. C.E.T. ve eşi Prof. Dr. D.T.’nin yaptığı tüm ameliyatları inceledi. İnceleme sonucunda, elde edilen bilgiler, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Savcılığın, profesör çiftin soruşturma izninin bağlı bulundukları üniversiteye ait olduğunu bildirmesi üzerine de MEÜ tarafından soruşturma başlatıldı.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, konuyla ilgili 18 Aralık 2017 tarihinde yaptığı açıklamada Prof. E.T.’nin, ‘maddi çıkar sağlama’ suçundan meslekten ihraç edildiğini, eşi Prof. D.T. ile ilgili yargı sürecinin ise devam ettiğini bildirmişti.

mersin üniversitesi
tıp fakültesi
Yorum (5)
Port
Bunları üniversiteye alan rektör dekan vs kim araştırılsın.
4
Cevapla
Ömer Hayyam
Şimdi asistanların asistans ücretini istemek ne doğru nede yanlış.... Devlet eğitmenin, hocanın hakkını fazlasıyla ödemişse ( TC standartlarına göre değil, dünya srandartlarına göre) , eğitmen buna rağmen aç gözlülük yapmış, asistanın hakkını almış ise haksızdır, yazıktır, günahtır, yanlıştır...ceza verilmeli... Devlet eğitmenin, hocanın hakkını ( ki ödemediğini düşünüyorum, onun akıl teri, emek teri, hocalık teri, hekimlik hakkını) ödemiyorsa, vicdansızca işine gelirse bu ! , sen gider başkası gelir yapar mantığındaysa ( ki aynen öyle) , ORJİNAL hipokrat yemininde olduğu gibi öğrenci kesesini hocasıyla PAYLAŞMALIDIR !!! örfü devreye girer. Anladığım kadarıyla durum bu....Şimdi herkes hipokrat yemininin içeriğini sürekli değiştirir, tek değişneyen HİPOKRATTIR, hah ! , o hipokrat bu yapılanı uygun görüyor....
6
Cevapla
ömer hayyam
Amerikada çöp kamyonu sürücüleri yılda MİNİMUM 40 bin dolar kazanıyor, 1 milyon dolar kazananlar bile var ! 40000x5.75= 230000 / 12 = 19100 TL/Ay bundan dolayı amerikalı çöp kamyonu sürücüleri hiç suç işlemezler.... Amerikan devleti eğer bu çöp kamyonu sürücüsüne yıllık 4 bin dolar verir ise, çöpler yeterince toplanmaz, çöplükler patlar, denizlere, içme sularına çöp karışır, sokaklar çöp kokar, evin börtü böçek dolar, hepatit a,b,c,d,e hortlar, anne bebek ölümleri fırlar, ortalama yaşam süresi eksponsiyonel düşer, ülke CDS puanları artar, turizm gelirleri zankkk düşer.... çöpçü stratejik personeldir, KESİNLİKLE ! HOCAYA YILLIK 10000 DOLAR YETER !
3
Cevapla
M.Ali y.
ünvanlarıda ele ayağa düşürenlere yazıklar olsun.
7
Cevapla
Ken. Dek
Ulke iyice raydan çıktı.eskiden en becerikli insanlar seçilirdi öğretim üyeliği için şimdi adami olan oluyor, liyakat kalmadı.maaslar için hep Amerika örnek gösteriliyor ,neremiz Amerika gibide maaşa gelince Amerika diyor herkes!
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir