Medimagazin logo

İnönü Üniversitesinin Guinness hedefi bugün gerçekleşecek: 5 canlı verici, 100'ün üzerinde personel

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi, karaciğer naklinde gösterdiği başarılı çalışmalar sayesinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor
Kaynak: AA
İnönü Üniversitesinin Guinness hedefi bugün gerçekleşecek: 5 canlı verici, 100'ün üzerinde personel
KAYNAK: İHA
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, başlayacak operasyonlar öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı anda gelen ve acil olan 5 karaciğer hastasına nakil yapabileceklerini kamuoyu ile paylaşmak istediklerini belirtti.

Enstitüde aynı anda 10 operasyonu yapabilecek teçhizata ve ameliyat ekibine sahip olduklarını aktaran Yılmaz, "Bunları bir kez daha Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurmak istedik. Bundan da ülkemiz adına son derece onur duyuyoruz." dedi.


İnönü Üniversitesi 'karaciğer nakliyle' Guinness yolunda 


Yılmaz, 8-9 hasta arasından 5'ini seçebildiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"5 hastamız ve 5 de canlı vericileri var. Bunlardan bir tanesi sadece akraba değil diğerleri akraba. O da biliyorsunuz ülkemiz koşullarında etik kurulundan onay aldıktan sonra kabul edilen hastalar. Hastaları ameliyata girerken de görürsünüz. Hakikaten karaciğer nakline acil olarak ihtiyaç duyan hastalar. Hepsi son dönem karaciğer hastası. Bir tanesi çocuk hasta, 2,5 3 yaşlarında. Ümit ediyorum akşam da bu ameliyatların bittiğine yönelik güzel haberler veririz diye düşünüyorum."

Bir gazetecinin kaç kişilik bir ekibin ameliyatlarda yer alacağını sorması üzerine Yılmaz, "Sadece cerrahi ekip 36 kişi. Öğretim üyesi kadromuz 21. Anestezi, hemşire, yardımcı personel ve diğer branşlarla burada 100'ün üzerinde bir ekiple çalışacağız." diye konuştu.

Yılmaz, ameliyat sürelerine ilişkin soruya ise ameliyatlarda saat öngörmenin çok doğru olmadığını ancak akşam 18.00-19.00 gibi bitmesini beklediğini kaydetti.

i̇nönü üniversitesi
sezai yılmaz
turgut özal tıp merkezi
Yorum (3)
Erhan altunöz
Malatya nakil merkezi türkiyede mortalitesi en yüksek merkez. Sebebi tüm vakaları kabul ediyor olmaları yani endikasyonu geniş tutmaları. Ama bu bence yanlış bir şey değil hatta kahramanlık çünkü inop vaka zaten ölecek. Hiç olmazsa ameliyatla bir şans verilmiş oluyor. Diğer taraftan bakanlık yüzde 30 üstünde mortalite oranları olan merkezleri kapatacağı için artık malatya gibi yerler de her vakayı kabul etmeyecek gibi duruyor.
12
Cevapla
Dr
1 i ölür rezil olursunuz sırayla yapın.
2
Cevapla
Dr.muratti
Insan canınım mevzubahis olduğu kritik olaylarda rekor kırmak için çaba ne kadar etik...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir