Medimagazin logo

İstanbul sokakları hekim merceğinde: 'İstanbul fotoğrafçılar için bir cennet'

İstanbul'da Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel tarafından açılan ve hastaların anne ve babalarının gönüllü olarak çalıştığı Göğüs Deformiteleri ve Pektus Derneği, farkındalık oluşturmak için her ay bir program düzenliyor
Kaynak: Sabah - Furkan Kara
İstanbul sokakları hekim merceğinde: 'İstanbul fotoğrafçılar için bir cennet'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Derneğin bu ayki konuğu ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Arseven oldu.

Sabah Gazetesinde yer alan Furkan Kara'nın haberine göre; yaklaşık 60 yıldır İstanbul'da yaşayan doktor Arseven, aynı zaman da amatör bir fotoğrafçı. Kadıköy'de oturan ve Çapa Tıp Fakültesi'de doktorluk yapan Arseven, araba kullanmıyor; işine toplu taşımayla gidiyor. Ve çantasında da her zaman bir fotoğraf makinesi bulunduruyor. Amatör ruhunu hiç kaybetmeyen Arseven 30 yıldır İstanbul'u fotoğraflıyor. Arseven, önceki gün dernekte, dernek üyeleri ve hasta yakınlarıyla bir araya gelerek çektiği fotoğrafları sergiledi.

Arseven, "Tarihi yakalama şansı her geçen gün azalsa da, burası kültür ve medeniyet mozaiği bir şehir. Son dönemde tarihi yapılar ve özellikle camiler restore edildi. Bu anlamda tarihimize sahip çıkmalıyız. İstanbul fotoğrafçılar için bir cennet. Ben de bunun için İstanbul'u çok seviyorum" dedi. Prof. Dr. Mustafa Yüksel ise pektus hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Ayda bir bu şekilde etkinlikler düzenliyoruz. Bu hastalık 300 doğumda bir gözüküyor" diye konuştu.

pektus hastalığı
mustafa yüksel
orhan arseven
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir