Medimagazin logo

Kadın doktoru darbeden sanıklara haksız tahrik indirimi: '1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası'

Edirne'de kadın doktoru darbettikleri iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan 2'sine darp, birini de iftira suçundan hapis cezası verildi.
Kaynak: AA
Kadın doktoru darbeden sanıklara haksız tahrik indirimi: '1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edirne 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar S.Ü, A.Ü, E.Ü. ve F.K. ile avukatları katıldı. Sanık Z.Ü. duruşmaya katılmadı.

Dr. Tuba Çıkmaz ile Sağlık Bakanlığının avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. 

Sanıklardan E.Ü, savunmasında, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek mağdur olduklarını savundu.

Diğer sanık S.Ü. olaydan dolayı pişman olduğunu fakat doktorun da babaları hakkında "Babanız 75 yaşında ölürse ölsün" dediğini ileri sürdü.

"Pişman değiliz"

Mahkemeye getirilen sanıkların kameralara yansıyan görüntülerinde "Hiç ön yargılı davranmasınlar. Doktorları korumasınlar. Doktorlar mağdur değil şu anda. Yaptığımızdan pişman değiliz. Herkesin annesi babası var. O bize 'babanız ölsün 75 yaşında' diyemez. Biz saldırdık. Geçmiş olsun. O bize başsağlığı dilemedi. Ama biz bugün ona geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." dedikleri ortaya çıktı. 


Dr. Tuba Çıkmaz'ın darbedilmesine ilişkin 2 kişi tutuklandı 


Sanık avukatları ise dosyada tehdit ve direnme suçları yönünden bir delil olmadığını belirterek sanıkların beraatlerini talep etti. 

Dr. Tuba Çıkmaz'ın avukatı da olayın olumsuz sonuçlarının halen müvekkili üzerinde devam ettiğini söyleyerek sanıkların alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını istedi.

İki sanığa kasten yaralamadan hapis cezası

Mahkeme, sanıklar S.Ü. ve Z.Ü'nün doktor Tuba Çıkmaz'a karşı işlediği "kasten yaralama" suçundan alt sınırdan uzaklaşılarak 2 yıl hapis, eylemin kamu görevlisine karşı işlenilmesi nedeniyle cezanın yarı oranında arttırılarak 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi.

Sanıkların eylemi ağır tahrik sonucu gerçekleştirdikleri gerekçesiyle sanıklar hakkında "haksız tahrik" indirimi ve "takdiri indirim nedenleri" uygulayan mahkeme, sanıkların cezasını 1 yıl 10 ay 15 gün olarak kararlaştırdı.

Mahkeme, Z.Ü'ye verilen hapis cezasının ertelenmesine karar verirken, S.Ü'nün cezasının ertelenmesinin yer olmadığına karar verdi.

Ayrıca heyet A.Ü, E.Ü ve F.K'nin "tehdit" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından beraatlerine, "iftira" suçundan ise F.K'nin 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve F.K. hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. 


Sağlık Bakanı şiddete uğrayan hekimi aradı: Konunun takipçisi olacağız 


Olay 

Yaklaşık 1,5 yıl önce Edirne'de Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Çıkmaz'ı darbettikleri iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerden 4'ü tutuklanmıştı.

Tutuklu şüpheliler ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

sağlıkta şiddet
tuba çıkmaz
Yorum (5)
drovuz
Yaptığından pişman olmayana şıracıya, bozacının tanıklığıyla ağır tahrikten indirim veren mahkeme........ (Anladınız siz yazamadıklarımı)
37
Cevapla
dr
doktor dövmek moda oldu.
10
Cevapla
tayfun genç
döğmeyeni dövüyorlar hay masallah
7
Cevapla
sağlıkta
Her tahrik olan kafasına göre cezayı kendi keserse yandık, memleket yaşanmaz hale gelir. Bu iş sağlıkta başladı, bu gidişle, ki pek düzelme emareleri görülmüyor, tüm sektörlere yayılır, eline sopayı alan dalar... Bu zihniyetin kökünü hemen kazımak lazım, indirim mindirim olmaz. Önce yangını bi söndür, sonra nedenini, altta üstte yatan faktörleri araştır...
25
Cevapla
dr who
Acaba biz de canımızı sıkan siyasilere elde sopayla saldırsak bize de beraat verirler mi? Ne de olsa görev başında dayak yiyen memura doktora yapılanlar mahkemede beraat ettiriliyor. belki bu sayede görev başındaki memura dayak atanlara hapis yolu görünebilir :)
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir