Medimagazin logo

Kadın hekimler toplumsal sorumluluk bilinci ile bir araya geldi: 400 bursiyer, kütüphane, resim atölyesi…

Kadın hekimler toplumda ve sağlıkta yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına eğitime destek ile cevap veriyor. Sosyal medyada bir araya gelen kadın hekimler maddi zorluk çeken öğrencilere burs verirken; bir yandan da kütüphane, müzik atölyesi, resim atölyesi kurulmasına öncülük ediyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kadın hekimler toplumsal sorumluluk bilinci ile bir araya geldi: 400 bursiyer, kütüphane, resim atölyesi…
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2017 yılında sosyal medyada bir araya gelen kadın hekimler Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı olarak eğitim ve sosyal faaliyetler anlamından bir çok öğrenciye destek veriyor. İki yıldır 570 öğrenciye burs desteği sağlayan vakfın aktif olarak 400 bursiyeri var.

KAHEV sadece öğrencilere burs desteği vermiyor, öğrencilerin topluca eğitim aldığı devlet okullarına da kütüphane, tadilat, robotik laboratuvar, resim ve müzik atölyeleri kuruyor.

Bugüne kadar vakfın desteği ile 53 okula kütüphane, 3 müzik atölyesi, 2 resim atölyesi, 3 robotik laboratuvar kuruldu. 2 okul boyama projesi, 3 okulda sosyokültürel etkinlik ve eğitim yine KAHEV üyesi kadın hekimlerimiz tarafından düzenlendi.

KAHEV üyeleri farklı renkleri ile vakfa destek oluyor. Kimi hekim el emekleri ile yaptığı ürünlerin satış gelirini kimisi de müzik albümlerinin satışından elde edilen gelir ile vakfa destek oluyor. 

Yine bir kadın hekimin referans olduğu, eğitimini sürdürmek için maddi imkansızlığı olan ve eğitim alırsa kendisi,  çevresi hem de ülkesi için fark yaratabilecek gençlere burs veriyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki tüm devlet okullarında ya da özel okulda yüzde 100 burslu okuyan öğrencilere burs desteği veriliyor.

Maddi şartlara dayanan  bursiyer olma şartları ; özellikle ailenin aylık gelir belgesi, mal varlığı belgesi, eğitim gören kardeş sayısı gibi kriterleri barındırıyor. Anne veya babasının hayatta olmaması, kız öğrenci olması, başarılı olması adayların öne çıkmasında etkili. Yaz boyunca KAHEV yönetim kurulu tarafından bursiyer başvuruları değerlendirilmeye devam edecek. Ayrıntılar için www.kahev.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

kahev
kadın hekimler eğitime destek vakfı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir