Medimagazin logo

Kapalı grup kurdular, yorum yapan doktoru gruptan attılar!

Sağlık Bakanlığı verilerine göre aşıyı reddeden ailelerin sayısı 2017 yılında 23 bini geçti. Aşıyı reddeden aileler ise sosyal medyada bir araya geliyor. Üye sayısı 45 bini aşan ve içinde doktorların da olduğu 'Aşı Tıbbi ve Hukuki Bir Zorunluluk Değildir' grubunda aileler hastalık anında çocukları doktora götürmek yerine üyelerden akıl almayı tercih ediyor. Yorum yapan doktoru ise gruptan attılar
Kapalı grup kurdular, yorum yapan doktoru gruptan attılar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İşte 'Aşı Tıbbi ve Hukuki Bir Zorunluluk Değildir' grubunda paylaşılan o ifadeler:

AŞI YERİNE HACAMAT

Vatan gazetesinden Esra Can Sınav'ın haberine göre Nazlı E. isimli bir üye, 6 aylık bebeğine 2’nci aydan sonra hiç aşı yaptırmadığını, kustuğu için hastaneye götürdüğünde karaciğer enzimlerin yüksek olduğunu paylaşıyor. Anne tekrar doktora gideceğini söylese de hacamat için grup üyelerinden öneri istiyor. Bunun üzerine Ayşegül K. isimli bir anne, 7 günlükken bebeğine hacamat yaptırdığını ve kesinlikle denemesi gerektiğini söylüyor.

HEPATİT B'YE SÜLÜKLÜ TEDAVİ

Figen E. isimli bir anne, 22 aylık aşısız kızının Hepatit B'li dedesinin tıraş bıçağıyla dudağını kestiğini ve kızını hastaneye götürüp götürmemesi gerektiğini soruyor. Hastaneye gitmemesi, kesik olan bölgeye sülük konulmasını öneriyor.

Saliha İ. de aşılarını yaptırmadığı 3 aylık bebeğinin ateşlendiğini söylüyor ve tavsiye istiyor. Bir üye kendi kendine ateşin düşeceğini ve bu sırada çörek otu yağıyla masaj yapmasını tavsiye ediyor.

YORUM YAPAN DOKTORU GRUPTAN ATTILAR

Feyza S. isimli bir anne, 2 aylık bebeğinin 5-10 saniye boyunca gözünün dolduğunu ve bunun günde 10 kez tekrarladığını söylüyor. Absans epilepsi hastalığından şüphelenen anneye 'Çocuktur, uykusu gelince gözleri dalar' yorumunda bulunuyor. O sırada Gökhan Evren isimli bir doktor bu yoruma tepki gösterip epilepsi ihtimali olduğunu söyleyince gruptan atılıyor.

 

GRUBA KATILMAK İÇİN CEVAPLAMANIZ GEREKEN SORULAR:

aşı karşıtlığı
facebook grup
Yorum (10)
TokTurbey
İnsanları dışlamayın. Milletimizi bu sonuçlara iten ciddi sebepler var. Bunlarla ilgilenmek Tatmin edici bilimsel çözümler sunmak gerek. Hangi tıbbi ürün ülkemde üretiliyor, güvenilirliği ne durumda, ülkemiz sağlık ürünlerini temin etmede otorite olarak dsö yü görüyor; neden? Bizim hiç mi fikrimiz araştırmamız deneyimiz icat ve patentimiz olmayacak mı? Başkalarının doğrularıyla mı bu ülkenin geleceği olan evlatlarımız şifa bulacak. Kimseyi itham etmiyorum etmeyin. Çok çalışıp çok üretmemiz lazım.
27
Cevapla
m. murat
Bu da "tıbbi irticai faaliyet" olsa gerek... Bebekler böylesi cehaletin pençesindeki ailelerin inisiyatifine bırakılmamalı. Suçları ne? Böyle ebeveynlerin çocuğu olmak mı suçları? Dolayısıyla devlet bu konuda müdahil olmalı, yaptırım uygulamalı? Hem salgınla mücadelenin bir gereği... Nasıl ki, ailesinden şiddet, istismar gören çocuk koruma altına alınabiliyorsa da, bağışıklamada da güvence altında tutulmalı.
39
Cevapla
dr.mikro
Bu kişilerin tespit edilip sistemde ayrılsın hekimde bu kişiler karşısına geldiğinde ona göre davransın.Mesela sülükçüden konsültasyon istesin veya hacamat tedavisi önersin.
70
Cevapla
Hasan Akdemir
Korkulan oldu. İyi niyetle başlanan GETAT girişimi, cahil veya kötü niyetli insanların elinde toplum için felakete dönüşüyor.
37
Cevapla
Ömer Sümer
Habere sitenizde yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Umarım Bakanlığımız gerekeni yapacaktır
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir