Medimagazin logo

Kardiyologtan 4 akıllı telefon uygulaması: EKG Okuyucu, Anjina Kaydedici...

Ankara Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Muhammet Bilgi çocukluğundan beri ilgi duyduğu teknoloji ile tıp bilgisini bir araya getirerek uygulamalar üretti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kardiyologtan 4 akıllı telefon uygulaması: EKG Okuyucu, Anjina Kaydedici...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Kardiyoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bilgi Medimagazin’e yaptığı açıklamada çocukluğundan beri teknolojiye olan ilgisi ile programlama üzerine çalışmalar yaptığını belirtiyor. Dr. Bilgi hazırladığı programlarda hem tıbbi bilgisini hem teknoloji merakını bir araya getirerek bir dizi uygulamayı kullanıcıların ilgisine sunuyor. 
Dr. Muhammet Bilgi uygulamalardan en çok ilgi görenin “ECG Reader” olduğunu belirtiyor. ECG Reader uygulaması önceden yorumlayıp etiketlenen 1500’ün üzerinde özellikli EKG veritabanını, makine öğrenmesini ve yapay zekayı kullanarak kamerasına gösterilen EKG’leri anlık olarak yorumluyor ve Dr. Bilgi’nin söylediğine göre geleceğin tıp uygulamalarının bir prototipi konumunda. 


Dr. Öğr Üyesi Muhammet Bilgi uygulamaları ile ilgili şu bilgileri paylaştı: 
ECG Reader (EKG Okuyucu)
Bu uygulama önceden yorumlayıp etiketlediğim 1500’ün üzerinde özellikli EKG veritabanını, makine öğrenmesini ve yapay zekayı kullanarak kamerasına gösterilen EKG’leri anlık olarak yorumlamaktadır. Geleceğin tıp uygulamalarının bir prototipidir. 
Link: https://itunes.apple.com/tr/app/ecg-reader/id1389860262?mt=8
 

COUMAD-INR
Bu uygulama Coumadin kullanan hastaların ilaçlarını düzenli alabilmelerini, INR düzeylerini izlemelerini ve Coumadin reçete eden doktorların da hastalarına şekilli ayrıntılı haftalık Coumadin tablosu verebilmelerini sağlar. 
Link: https://itunes.apple.com/tr/app/coumad-inr/id1412916348
 

WhichPatient (Hangi hasta arıyor)
Bu uygulama doktora, hastası aradığında, telefon ekranında hasta ile ilgili klinik bilgilerin özetini sunmaktadır. Böylece telefona cevap verilmeden önce hasta hakkında kısa bir hatırlatma yapmaktadır. 
Link: https://itunes.apple.com/tr/app/whichpatient/id1372327664
 

Angina Recorder (Anjina Kaydedici)
Bu uygulama ise koroner arter hastalarının göğüs ağrılarını sistematik bir şekilde kayıt altına almalarını ve doktorlarına sunmalarını sağlamaktadır. 
Link: https://itunes.apple.com/tr/app/angina-recorder/id1398580474

ekg
muhammet bilgi
ecg reader
Yorum (6)
İsmail
Uygamalar Google Play'de olsa iyiymiş
22
Cevapla
m
COUMAD-INR Linkinde reader çıkıyor
3
Cevapla
mustafa gülşen
Bu kardeşimizi candan kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Umarım bu gibi insanların ne kadar önemli olduğunu herkes takdir eder ve kıymetini bilir. Prof. Dr. Mustafa Gülşen
9
Cevapla
Hakan
EKG okuyucu süper EKG konusunda kendini yetersiz hisseden her doktorun işine yarar Telefonun kamerasına EKG yi gösteriyorsun anında yorumlar
7
Cevapla
kenan öztürk
bu da android uygulaması https://play.google.com/store/apps/details?id=b4a.ecgrr&hl=tr
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir