Medimagazin logo

Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Tıp Fakültesi öğrencisi: Bu paraya 50 bine yakın kitap alabilirim

Murat Yıldırım’ın ayrılmasından sonra Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla dün yeni sezon ilk bölümü ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster’de ilk kez bir milyon liralık büyük ödülü kazanan yarışmacı Arda Ayten, parayla ne yapacağını açıkladı
Kaynak: Hürriyet
Kim Milyoner Olmak İster'de büyük ödülü kazanan Tıp Fakültesi öğrencisi: Bu paraya 50 bine yakın kitap alabilirim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kim Milyoner Olmak İster’de geçen sezon 1 milyonluk soruya kadar gelen Arda Ayten, yeni sezonun ilk bölümüne damga vurdu. İstiklal Marşı'yla ilgili sorunun cevabını bilen Arda Ayten, yarışmada ilk kez 1 milyon TL’lik büyük ödülü kazanan kişi oldu. Peki, Arda Ayten 1 milyon TL'lik büyük ödülle ne yapacak?

Henüz 19 yaşında olan Arda Ayten, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi. Senede 150 kitap okuduğunu ifade eden Arda Ayten, yarışmadan kazandığı parayla çok daha fazla kitap alıp okuyacağını dile getirmişti.

Hürriyet’in haberine göre, yarışmanın ardından ismini büyük bir kitleye duyuran Arda Ayten, ödülü kazandıktan sonra şu açıklamayı yaptı: Gelecek yaz, öğrenebildiğim kadar dil öğreneceğim, kitaplarımın hepsini kendim basacağım ve bir öğrenci olarak öleceğim. Yarışmadan önceki gelirlerimle belli başlı sayıda kitap okumuştum, şimdi 1 milyon lirayı düşününce 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu ömrüm boyunca okuyamacağım bir sayı. İlk günlüğümü yazacağım."

Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında geçen sezon 29 Haziran'da yarışmacı Arda Ayten'e yöneltilen 1 milyon TL değerindeki 12. Soru, yarışmanın dün yayınlanan yeni bölümünde ekrana geldi.

Sunucu Murat Yıldırım'ın yarışmadan ayrılmasıyla yerine gelen Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla yayınlanan programda Arda Ayten'e “On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında bu kelimelerden hangisi diğerinden daha az geçer?” sorusu soruldu.

Sorunun şıkları şöyleydi: A- Vatan, B- Kan, C- Toprak, D- Yurt.

Toprak” doğru yanıtını veren Arda Ayten büyük ödül olan 1 milyon TL'nin sahibi oldu.

Ancak Ayten, ödülden Veraset ve İntikal Vergisi (VİV) kesintisi yapılacağı için tam olarak 1 milyon lira alamayacak. Sözcü yazarı Nedim Türkmen’in dikkat çektiği 28 seri nolu Veraset ve İntikal Vergisi Tebliğinde yer alan hükümlere göre Ayten’in yarışmada kazandığı 1 milyonluk ödülün VİV kapsamında yaklaşık yüzde 20’lik bir dilimi vergi olarak kesilecek. Hesaplaması yapıldığında ise Ayten’in yaklaşık 800 bin TL’lik bir ödül alması bekleniyor.

kim milyoner olmak i̇ster
arda ayten
sütçü i̇mam üniversitesi
Yorum (1)
Dost Acılısöyler
Temiz ve aydınlık bir kardeşimizsin , bir abi olarak tavsiyem bu parayı yurt dışı eğitimin için akıllıca kullanman , tebrik ederim mesleğimizin saygınlığının ayaklar altında olduğu bir dönemde bir nebze de olsa bir sevinç oldun.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir