Medimagazin logo

Koronavirüsten hayatını kaybeden aile hekiminin meslektaşı eşi de yaşama tutunamadı

Aksaray'da koronavirüse yenik düşen aile hekimi Mehmet Tankut Sevim'in (51), 42 gündür yoğun bakım ünitesinde koronavirüs tedavisi gören kendisi gibi aile hekimi olan eşi Nuray Sevim de (50) yaşamını yitirdi.
Kaynak: DHA - Erkan ALTUNTAŞ
Koronavirüsten hayatını kaybeden aile hekiminin meslektaşı eşi de yaşama tutunamadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 12 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 2 çocuk babası aile hekimi Mehmet Tankut Sevim, 27 Kasım günü nefes darlığı şikayetiyle Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine başvurdu. Sevim'in yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Kendisi gibi aile hekimi olan, Elife Ali Dede Bilgiç Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli eşi Nuray Sevim'in de aynı gün yapılan testte koronavirüse yakalandığı belirlendi. Sevim çifti Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.


Koronavirüsten yaşamını yitiren aile hekiminin meslektaşı eşi de yoğun bakımda


Mehmet Tankut Sevim, 8 Aralık'ta yaşamını yitirdi. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi gören Nuray Sevim ise 9 Aralık’ta ambulans helikopterle Ankara´ya Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Aynı fakültede öğrenci olan oğlu Tanur Sevim de sevk sırasında özel kıyafet giyerek yardımcı oldu. 42 gündür tedavi gören Nuray Sevim, meslektaşlarının müdahalesine rağmen bugün hayatını kaybetti. 


Koronavirüsten hayatını kaybeden aile hekiminin eşi 38 gündür yaşam mücadelesi veriyor


 

aksaray
mehmet tankut sevim
aile hekimi
koronavirüs
nuray sevim
Yorum (6)
Emre Okçu
Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Hekimler bu pandemiden en çok etkilenen, hasta olup ölen meslek grubudur. Ne yazık ki büyüklerimiz bu duruma kayıtsız, ilgisiz, hatta umurlarında bile olmayan bir görünüm vermekte.
2
Cevapla
Ayşe
Mekanları cennet olsun. Tarifi yapılamayacak derecede büyük bir acı . Rabbim yavrularına sabır versin .
3
Cevapla
H.N.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
3
Cevapla
Muzaffer Hekim
Allah rahmet eylesin. Kalanlara üzülmemek elde değil, ne yapacak o yavrucaklar. Bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. Aşısız kişi vefat ettiğinde büyük puntolarla yazılıyor "aşısızdı" diye. Yazılmıyorsa o görev şehitlerini aşılı mı kabul edeceğiz?! Burada ki doktor bey ve eşi aşılı mıydı? Kendi adıma merak ediyorum.
2
Cevapla
Muzaffer Hekim
Gerçi aşılı görünüp aşısız olanlar da var. Marmara bölgesinde bir iç hastalıkları uzmanı arkadaşımız Aşı girişi yaptırıp aşısını eline alıp çıkmış ben yaparım diye, herkes yaptirmadigindan emin. Hala ankarada yoğun bakımda yatıyor.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir