Medimagazin logo

Küçük Hüseyini annenin değil babanın doktora götürmesi sonu oldu! Bir penisilin anafilaksisi daha!

Penisiline alerjisinin olduğu bilinmeyen Küçük Hüseyin hayatını kaybetti. Ailenin bir yakını Baba Medet Talan'ın, çocuğunun alerjisi olduğunu bilmediğini söyledi
Kaynak: HABERTÜRK
Küçük Hüseyini annenin değil babanın doktora götürmesi sonu oldu! Bir penisilin anafilaksisi daha!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı Halkalı’da yaşayan Medet Talan, dün sabah rahatsızlanan 6 yaşındaki oğlu Hüseyin’i, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Buradaki muayenenin ardından görevli doktor reçeteye iğne yazdı.

 

 

 

Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre; Anne-babası ayrı yaşayan ve doğuştan intermonita (akciğerlerin tembel ve pasif çalışması) hastası olan küçük çocuğun babası eczaneden ilacı temin etti. Ardından evlerinin yakınındaki Halkalı Sağlık Kabini’ne giderek iğneyi yaptırdı. Babasıyla eve dönen küçük çocuk tekrar rahatsızlandı. Baba Talan, hemen özel bir hastaneye götürdü. Doktorlar 6 yaşındaki Hüseyin’in hastaneye getirildiğinde ölü olduğunu tespit etti. Durum emniyete bildirildi.


Test yapmadan penisilin yapıldı iddiasıyla savcılığa suç duyurusu


‘ALERJİSİ VARMIŞ’

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri sağlık kabininde incelemelerde bulundu. Küçük Hüseyin’in penisiline alerjisi olduğu ve yazılan iğnenin de vurulmasının sakıncalı olduğu iddia edildi. İsmini vermek istemeyen Talan Ailesi’nin bir yakını, “Küçük çocuğun anne ve babası ayrılmıştı. Hüseyin’in penisiline alerjisi varmış. Ancak bunu sadece anne biliyormuş. Onun da iğneden haberi olmamış” dedi. Şikâyet üzerine ifadesi  alınan doktor G.B. ve iğneyi vuran K.T., emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

penisilin
anafilaksi
penisilin allerjisi
Yorum (24)
troyka
İlaç alerjisine, anafilaksiye karşı sağlık görevlilerinin ve hasta - hasta yakınlarının dikkatli uyanık olması lazım. Böyle çarpıcı bir başlıksa, bu mesajı vermekten uzak ve İĞRENÇ! Yavrumuz, anafilaksi sonucu hayatını kaybetmiş, sebebi sağlık kurumuna gitmesi ve babanın götürmesi değil. X gazetesi, Y gazetesinin neye hizmet ettiği belli olmayan saldırgan manşetlerini de olduğu gibi kopyalamak zorunda değilsiniz!
28
Cevapla
ismail yetenek
Annenin değil babanınmış...Alem bunlar ya..Anaflaksi anneyi babayı dinler mi...
12
Cevapla
Mmmm
Öncelikle o hasta penisilin alerjisi değil, seftriakson alerjisi. 2. Cisi de haberin veriliş şekli çok çirkin. Medimagazin bir hekimin onurunu ne derecede ezecegini göstermiş oluyor. Bir kere bir hekimin görevi başında iken ifadeye çağrılması, nasıl gözaltı olarak verilebilmektedir. Hekim arkadaşımız cinayet işlememiş, ailenin alerji konusunda hekimi uyarma aşı nedeniyle uygun olan tedaviye karşı anaflaksi gelişmesi olayıdır. Müneccim değiliz ki kimin neye alerjisi olduğunu bilelim, bizler sorarız aile alerji yok derse bizim için olay biter. Burda hastayı dede getiriyor. Ailenin de ihmali sozkonusu. Hekimi hedef göstermenin bi anlamı yok. Zaten hergün yüzlerce hakarete maruz kalıyoruz hedef gösterip daha kötü sonuçlara sebep olmayalım. Medimagazin biraz daha araştırmacı olursa daha sağlıklı olur.
82
Cevapla
aydin sinal
arkadaslar sayin meslektaslarim bir sorum sorum olacak,40 senedir almanyadaki calisma hayatimda cocuklara (asilar s.c. haric )daha i.m. bir ilac yazildigini ,tatbik edildigini görmedim,bilmiyorum,yetiskinlerede cok nadir olarak i.m. injeksiyon yapilir.kliniklerde yatan cocuklara eskiden ameliyat öncesi premedikasyon im yapilan ilaclar bu gün oral veriliyor,agir hastaliklarda tabiki iv infision seklinde ilac tatbik edilir. Türkiyede cocuklara im ilaclar hele antibiyotiklerin verilmesinin sebebi nedir?surup seklinde verilen ilaclar,antibiyotiklerde ayni etkiyi gösterirler.ciddi olarak tekrar soruyorum:nicin im ilac verirsiniz? selamlar.
26
Cevapla
Ayşe kunal
Mmmm doktor arkadaş ne demek aileye sorduk alerjisi yok dedi.bizim için
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir