Medimagazin logo

'Mecburi hizmeti yerine getiren hekimler askerlik yapmış sayılacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni askerlik sistemine göre Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları tarafından belirlenecek yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirecek hekimlerin askerliğini yapmış sayılacağını bildirdi
Kaynak: AA
'Mecburi hizmeti yerine getiren hekimler askerlik yapmış sayılacak'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Koca, yeni askerlik sisteminde hekimlerin askerlik görevini nasıl ve hangi koşullarda yerine getireceğine ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu. 

TBMM Milli Savunma Komisyonundan geçen kanun teklifiyle hekimlerin, devlet hizmeti yükümlülüğünü iki bakanlığın ortak belirlediği yerlerde yapmaları halinde askerlik görevini yerine getirmiş sayılacaklarını ifade eden Koca, "Kanun teklifinin yasalaşması ile hekimler için yeni bir dönem başlamış olacak." dedi.  

Koca, hekimlerin yeni askerlik sisteminden nasıl yararlanacaklarına ilişkin, şu bilgileri verdi:

"Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının müştereken belirlediği yerlerde devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmak isteyen hekimler öncelikle yedek subay aday adayı olarak temel eğitim alacak. Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak. Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları, kanuna tabi olarak çalışmaya uygun yerleri her celp ve atama döneminde ortak olarak tespit edecek. Uygulamanın usul ve esaslarının belirlenmesi için her iki Bakanlığa ortak mevzuat hazırlama yetkisi de veriliyor."

sağlık bakanı
fahrettin koca
askerlik sistemi
Yorum (6)
Hasan Akdemir
Sistemin sürekli aleyhimize işlediğini düşündüğümüz bir zamanda böyle bir haberi görmek afallattı. Sayın Bakanımızın çalışma stratejisi, zamanı geçirmeye değil, çözüme odaklı gibi duruyor.
13
Cevapla
Ahmet
Askerliğimi 1 yıl diş hekimi olarak yaptım.. Tekrar askere gitmek istiyorum. Devlet hastanesinde aldığım maaş yetmiyor . Uzman çavuş kadrosunda girsem daha çok maaş alırım..
33
Cevapla
acilde
sağlıkta şiddeti çözemeyen,doktorunu dövdüren bir bakanlıktan hiçbir umudum yok.
35
Cevapla
masum turk
Sayın Bakan, asıl şu mecburi hizmet mezalimini bir ele alsa.. Tıp fakültesinden, uzmanlık eğitiminden, yandal uzmanlık eğitiminden bin bir güçlükle mezun olan hekimlerimize SB nın ne gibi bir katkısı/hizmeti oluyor da diplomalarına el koyup zorla mecburi hizmet (DHY) kurasına sokuyor anlamak mümkün değil. Hekimlerin eğitiminde sağlık bakanlığının en küçük bir maliyeti ve hakkı yoktur. Vakıf üniversitesinden veya yurtdışı tıp fakültesinden mezun olan hekimler bile mecburi hizmet yapmadan diplomalarını alamıyorlar. Sn Bakan, isteyene diplomasını verin. Hekimlerin analarının ak sütü gibi helal diplomalarına el koymak devlete yakışmıyor. Kime yakışacağına siz karar verin .SB nın hekim ihtiyacı varsa bunu genç hekimleri zorla istemedikleri yerlere göndererek, eziyet ederek, mesleklerini yapmalarına engel olarak (çağdışı hatta insanlık dışı yöntemle ) yapmak yerine hekimlerin çalışma ve güvenlik koşullarını iyileştirerek ve yerel sorunu yerel imkanlarla çözerek diğer devlet memurları nasıl çalışıyorsa öyle personel çalıştırarak çözebilirsiniz. Hekimlik zaten zor zanaat, mecburi hizmet vb haksız ve yanlış uygulamalarla devlet eliyle daha da eziyet edersiniz, ilerleyen yıllarda iyi hekim bulamayacağız. haberiniz olsun. Genç hekimlerin tamamı mutsuz ve gelecekten umutsuz, ne üniversiteleri ne SB ne meslek örgütleri sahip çıkıyor. bu konuda acilen önlem alınmalı...saygılarımla,
23
Cevapla
m. murat
İnsanların 1-2 yılına ipotek koymaya hakkınız yok! Sıra insan haklarıyla bağdaşmayacak bu mecburi dayatmasını kaldırmaya gelecek. Eninde sonunda...
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir