Medimagazin logo

Mecburi yoksa uzmanlık eğitimi de yok!

Sağlık Bakanlığı, başta 663 sayılı Kanun olmak üzere, pek çok kanunda değişikliğe gidiyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Bakanlar Kuruluna sunduğu Kanun Paketi’nde önemli değişiklikler bulunurken, bu paketin yakın zamanda TBMM’ye sunulması bekleniyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Mecburi yoksa uzmanlık eğitimi de yok!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hazırlanan pakete göre en önemli başlıklar ise şunlar olacak:
1.Sağlık Turizmi Başkanlığı ve Sağlık Turizmi Kurulu oluşturulacak.
2.Toplum sağlığını tehdit eden hastalıklar için yapılan zorunlu aşılar dışındaki aşılar için velinin rızası olmadan aşılama yapılamayacak.
3.Normal doğuma teşvik amacı ile normal doğuma bağlı veya bebekte olabilecek problemler için sigorta yaptırma zorunluluğu gelecek.
4.Eğitim ve araştırma hastanelerinde görev alan eğitim görevlisi, profesör ve doçentlerin mesai sonrası sağlık hizmeti sunabilmelerinin önü açılacak.
5.Pratisyen hekimler, TUS’u kazansalar bile (hakları saklı tutularak), mecburi hizmetlerini tamamlamadan uzmanlık eğitimlerine başlayamayacak. Uzman hekimler mecburi hizmetleri bitmeden yan dal uzmanlık eğitimine başlayabilecek.
6.Hastane bahçesinde sigara içmek yasaklanacak.
7.Yıpranma payı sadece nöbet tutanlara uygulanacak.
8.İllerde patron sağlık müdürü olacak.  Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterinin performansı İl Sağlık Müdürü tarafından takip edilecek. Gerekirse sözleşmenin feshi için görüş bildirecek.
9.Sözleşmeli Başhekim Yardımcılığı ve Hastane Müdür Yardımcılığı bitecek.

10.Genel Sekreter, İdari Hizmetler Başkanı, Hastane Yöneticisi ve Müdür olabilmek için dört yıl veya dengi yüksekokullardan mezun olabilme şartı yeterli olacak. Genel sekreter için sekiz yıl, diğerleri için beş yıl iş tecrübesi olması şartı aranacak.
11.İl Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Genel Sekreteri ve başkanlarının en az beş yıl iş tecrübesi olması şartı aranacak.
12.Emekli hekim ve diş hekimleri ile bunların dul ve yetimlerinin emekli aylıklarının artırılması yönünde çalışmalar olacak.
 

yeni yasa taslağı
uzmanlık eğitimi
mecburi hizmet
pratisyen hekim
Yorum (13)
dr.mikro
ARTIK YETER deme zamanı gelip geçmedi mi sayın meslektaşlarım. Daha ne olması lazım artık yeter dememiz için. Yıllar önce (2012) emekli hekime zam yapılacaktı yıl 2016 son maddeye dikkat emekli aylıklarının arttırılması amaçlanıyor... Başka meslekler söz konusu olunca (örn hakim,savcı,polis) hemen yasalaşır ama konu hekim ve sağlık çalışanı olunca 2012 de bizzat dönemin sayın başbakanı talimat verir ama yıl 2016 da hala amaçlanır. Diğer bir konu yıpranma payının kuşa çevrilmesi yıl 2014 Sağlık Sen Başkanı Metin Memiş ^^bu anlamda önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydetti. Üzerinde durdukları sağlık çalışanlarına yıpranma payı taleplerinin karşılık bularak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi hususunda bürokratlarına talimat verdiğini belirten Memiş, “Bu sendikacılığın nasıl yapılacağına bir örnektir. Yıpranma payı konusunu 2-3 yıldır her platforma taşıdık. Bunu bir örnekle tanımladık. Başbakanımızın makul görmesi ile beraber sağlık çalışanlarının da yıpranma payı verilmesi için kanuni düzenleme yapılması için müjdeyi aldık” şeklinde konuştu. Bu konuda da 2014 yılında talimat verilmiş ama yıl 2016 talimat yerine getirilmediği gibi sadece nöbetlere uygulanacak denmiş yani kuşa çevrilmiş. Bence artık bizimle bu kadar oynanmasına dalga geçilmesine bir dur diyelim ne dersiniz sayın meslektaşlarım... (http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-basbakan-talimat-verdi-emekli-doktora-zam-yolda-2-12-45172.htmlbaşbakan talimat verdi http://www.medimagazin.com.tr/saglik-calisanlari/meslek-org/tr-yipranma-payi-tamam-simdi-sira-ek-odemelerin-emeklilige-yansitilmasinda-6-51-58682.html
31
Cevapla
dr
bu ülkede aydın sınıfı son 200 yıldır çakmadır.yani sahtedir.dr lar ise 50 yıldır çakma aydın bile değil artık.tus ve para ,lüks araba, ego tatmini prof,doç etikleteri ile toplumun nefret ettiği bir sınıf olmuştur.maalsef böyle.bu kavgaların dr dövmelerinin temelinde bu nefret var.ama bu nefret oluştu.bence bu mecburi hizme dr sınıfını burnunun sürtmesi için çok ama çok güzel bir şey. okumayan,düşünmeyen bu sınıf toplumum başına beladır...
25
Cevapla
fatih
Dr (dr) ismiyle yorum yapan vatandaş. Çakma olan asıl sensin dr olmadığın halde adını dr. Diye yazarak çakmalıga başlamışsın .Genelleme yaparak da zaten ne kadar önyargılı ve çekememezlik içinde olduğun açık etmişsin.Ayrıca mecburi hizmet yıllardır var zaten bundan dolayıda kimsenin burnu sürtmez. Dr dan nefretin sebebi dr lar değil sağlık sisteminden ne beklediğini bilmeden hastaneleri dolduran bilinçsiz güruhtur.Herkes dr dan nefretin etmiyor ayrıca .Herkes çocugum dr olsun istiyor ama kimse dr ları sevmiyor bu da turkiyenin paradoksu.
48
Cevapla
dr
fatih (uzm. dr.) doğuda 6 bölgede mecburi hizmet yapmış bir uzman dr um.bu nefret maalasef gerçek.üzgünüm ama fakülte yıllarında arkadaşından not saklayan,ona gizli hasetlik eden,şişirme puanlar ile döner alan , ayda değil yılda bir kitap okumayan, denize girmeyi tatil zanneden bu dr sınıfından insanlar nefret ediyor.maalsef bu bir sosyolojik olay.kabul et veya etme. Seni kırdımsada kusura bakma.Amacım bir tespit...
80
Cevapla
dr.mikro
Gerçekten ARTIK YETER... Arkadaş birbirine düşman başka bir meslek grubu var mıdır hemen aşağıda iki arkadaş hemen tartışmaya girmiş. Dr(dr) arkadaşa katılmamak mümkün değil birbirimizin kuyusunu kazmak ve gelirini tartışmakla meşgulüz ama gün aramızdaki suni ayrımları(pratisyen uzman aile hekimi vs.),birbirimizin gelirini tartışma konusu yapmayı bırakıp birlikte mücadele etme zamanı yoksa daha çok dalga geçerler bizle ve her gecen gün dünü aratır. Sizden ricam aşağıdaki yorumumu okumanızdır. Lütfen mesleki dayanışma ile artık yeter diyelim lütfen...
52
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir