Medimagazin logo

Mobbinge dayanamayan 4 asistan hekim ‘bizden bu kadar’ diyerek istifa etti

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde görev yapan 4 asistan hekim ağır çalışma koşuları ve mobbinge maruz kaldığını öne sürerek istifa etti.
Kaynak: Sözcü
Mobbinge dayanamayan 4 asistan hekim ‘bizden bu kadar’ diyerek istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şehir Hastanesi’nde 36 saat nöbet tuttuktan sonra evine dönerken kaza yapan ve hayatını kaybeden 25 yaşındaki Asistan Hekim Rümeysa Berin Şen’in ölümün ardından yapılan açıklamalar, gösterilen tepkiler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 148 başhekime  gönderdiği mektuba rağmen asistan hekimlerin çalışma koşullarında hiçbir değişiklik yaşanmadığı ortaya çıktı.


Sağlık Bakanı Koca’dan Başhekimlere Nöbet Mektubu


Geçtiğimiz yılın nisan ayında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde göreve başlayan 5 eş kıdem asistan hekim görevlerinden ayrıldı. Bir hekim yatay geçiş yaparken, 4'ü ise istifa etti.

“Normalleşen gerçeklere dur diyecek biri olur umarım”

Asistan hekimlerden Burcu Simay Özden, istifalarını “Bizden bu kadar” sözleriyle duyurdu. Hep birlikte Kadın Hastalıkları ve Doğum hekimi olmak için çıktıkları yolculuğu, hep birlikte sonlandırdıklarını belirten Özden şu ifadeleri kullandı:

“Benzer heyecanlarla, hayallerle başladık. Ama emeğinin karşılığını alamamak, kesintisiz 36 saatlik nöbetler, ayda 400 saati bulan çalışma koşulları , pandeminin sadece çömezlerin üzerine binen yükü, hocalarımızın hayal kırıklığı yaratan yaklaşımları, işler ‘bir şekilde' yürüdüğü takdirde eğitim hakkımızın hiçe sayılıyor oluşu, asistan hekimlerin birer birer yurtdışına kaçtığı, intihar ettiği, trafik kazalarında tükenmişlik nedeniyle öldüğü bir ülkede bize sahip çıkmayacak olan nice devlet büyüklerimiz ve hepsinden daha da üzücüsü akranlarımız, meslektaşlarımız tarafından maruz kaldığımız mobbing. Birimiz daha nöbet çıkışı ölmeden, normalleşen bu gerçeklere dur diyecek birileri olur umuyorum. Bizden bu kadar.”

TTB: Sürecin takipçisi olacağız

Türk Tabipler Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu konuyla ilgili olarak “Mobbinge karşı, hukuksuz 36 saat dayatmasına karşı tek bir asistan arkadaşımızı dahi yalnız bırakmayacağız, sürecin takipçisiyiz” mesajını paylaştı.

i̇zmir dokuz eylül üniversitesi
asistan hekim
mobbing
istifa
Yorum (16)
ömer hayyam
işte bu olay ! tebrik ediyorum ve helal olsun diyorum...
106
Cevapla
Port
Kadın cinayetleri gibi hocalar istifa eden asistanları ya bizim olursunuz ya kara toprağın diyerek öldürmeye ve dövmeye baslarsa yakında hiç şaşırmam.
0
Cevapla
Dr
Aynı yerde, yatay geçiş yapmaya çalışan bir asistan gittiğin yere seni kotuleriz orada da barinamazsin diye tehdit edilmiş. Bir hoca doğum eylemi başlamış hastayı eve göndertmeye çalışmış, asistan son dakika bir de kendi muayene etmese üzerine malpraktis kalacakmış, art niyetli bir girişim olduğunu düşünüyorlardı. Kendi aralarindaki çekişmede asistanların canına okuduklari anlatılıyor. İyi hocalar da varmış ama bir kaci baya feciymis. Duyduklarımin yalancısıyım.
0
Cevapla
Hakan Öztürk
Ne var bunda .. sadece asistanlık değil hayat zor … herkeste az çalışım çok kazanim kafası var .. öyle bir dünya yok
1
Cevapla
hakan
BU ÜLKEDE ARTIK DOKTORLUK MOKTORLUK YAPILMAZ. YOL YAKINKEN VAZGEÇİN YA DA AVRUPA ÜLKELERİNE GİDEBİLİYORSANIZ HİÇ DÜŞÜNMEDEN GİDİN BENCE...
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir