Medimagazin logo

Öldürülen doktorun babası gözyaşlarını tutamadı: Böyle bir alime böyle bir zalimlik görülmedi

İstanbul Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesinde meslektaşı tarafından öldürülen doktor Kaan Erol mezun olduğu Ankara Tıp Fakültesinde düzenlenen törenle anıldı. Törende Dr. Erol’un tıp fakültesinden dönem arkadaşlarının yaptığı konuşmalar salonu gözyaşına boğdu. Dr. Erol’un babası yapılan saldırıyı vahşet olarak tanımladı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Öldürülen doktorun babası gözyaşlarını tutamadı: Böyle bir alime böyle bir zalimlik görülmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlıkta yaşanan şiddet olayları sağlık çalışanlarının son yıllardaki en çok üzerinde durduğu ve çözüm beklediği konuların başında geliyor. Geçtiğimiz ay meslektaşı tarafından öldürülen Ortopedi ve Travmatoloji asistanı Dr. Kaan Erol’un ölümü ise Türk Tıp camiasını derinden sarstı.


Doktoru öldüren doktorun hedefinde bir doktor daha varmış! 


Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, Dr. Erol’u anmak için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasından bir tören düzenledi. Törende konuşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Çelik yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“ Elim bir olay yaşadık. Hepimiz çok üzüldük. Acısını derinden hissettik. Biz istedik ki Kaan’ın esas yuvası olan ailesinin ve onun hayatının kesiştiği ve her zaman yuva olmakla övünen Ankara Tıp’ta bu anma törenini düzenlemek istedik. Bu törenin amacı Kaan’ı yaşatmak. Bu binanın içinde bu fakültede  neler yaşadığını, arkadaşlarından, birlikte yaşadığı hocalarından dinlemek istedik. Hep birlikte onu güzel bir şekilde anmak ve yaşatmak. Sevgi öyle bir şey ki bedeni yitirseniz de kaybolmuyor. Bizim de Kaan’ı bırakmaya hiç niyetimiz yok. Kaan burada önlük giydi. Şuradaki merdivenlerde kep fırlattı. Kantinde çay içti. Ders çalışma salonunda çalıştı. Kaan hep oralarda olacak bizim için”


Meslektaşını öldüren doktor tutuklandı 


“Canını acıttığı hastadan özür dilerdi”

Prof. Dr. Çelik’in konuşmasının ardından, müzik sevgisi ile bilinen Dr. Kaan Erol için Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencisi Alperen Özergin gitarı ile Dr. Kaan Erol’un sevdiği şarkılara ses verdi.

“Ailesi bilsin ki bizler de sizin evladınız”

Ani ve erken bir ölümle hayatını kaybeden Dr. Kaan Erol için konuşma yapan arkadaşları Dr. Kaan Erol’un tıbba sevgisi, çalışkanlığı ve yardımseverliğini anlattı. Dr. Kaan Erol’un dönem arkadaşlarından biri “Kaan bize hep ders anlamında da yardımcı olan yol gösteren biriydi. Felsefeye çok meraklıydı. Kaan’ın sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafının altına bir hasta ‘Ayağımdaki kırık ile ilgilenirken canımı acıtmıştı. Defalarca özür diledi benden. Her şey için çok teşekkürler’ yazmış. Kaan hastaya yaklaşımı ile de bize hep yol gösterdi. Hepimizin başı sağ olsun. Ailesi bilsin ki bizler de sizin evladınız.” sözleri salonda gözyaşları ile karşılandı.

“Yaşam hakkı elinden alındı”

Dr. Kaan Erol’un babası Metin Erol yaptığı konuşmada gözyaşlarına hakim olamadı. Metin Erol Medimagazin’e yaptığı açıklamada “Oksijenimizi böyle canavarlarla paylaşıyoruz. Bilemiyoruz kimden böyle bir canavarlık geleceğini. Tabi bu meslektaşından gelmesi çok acı verici bir şey tamamen planlanmış, orada sadece Kaan’a değil hastanedeki diğer personele de yapılmış canavarca bir baskın.  Bir tuzak. Özellikle görevli olmadığı bir yerde gizlice girerek ve sadece öldürmek için gelen bir vahşeti yapan bir caniden bahsediyoruz. Adalete güveniyorum. O yoksa ilahi adalet var. Şiddeti yaşatanlar ve sorumluların da gereken cezayı alacağına inanıyorum.

Yaşam hakkı elinden alındı. İnsan hayatının çok ucuz olduğu bir toplum haline geldik. Böyle bir alime böyle bir zalimlik hiçbir zaman görülmemiştir." dedi.

 

kaan erol
anka üniversitesi
tıp fakültesi
gülfem çelik
Yorum (1)
Anlayan Sezer
Üzücü-sarsıcı-yıkıcı bir haber-olay. Sn bakanlık-cerrahi dernekler-hekim sağlığından sorumlu olan stk lar; çeraahi bölüm asistanlarının yaşadığı stresi, askerlikten daha berbat "KIDEMLİ" çatışmasını durdurun. bu gelenek sona ersin. ortacağda eminim bu kadar zalim bir tıp eğitimi yok idi. bu satırların yazarı ne kavgalar etti günasırı nöbetler sırasında meslektaşlarıyla. genç hekimler; bu eğitim sistemi düzelmeden boykot edin cerrahi branşları!
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir