Medimagazin logo

Paramediğin doktorlarla ilgili sosyal medya paylaşımına soruşturma!

Batman Kozluk Devlet Hastanesi'nde çalışan R.S. adlı sağlık çalışanının geçtiğimiz pazar günü nöbet esnasında yaptığı pratisyen hekimlerle ilgili paylaşım için soruşturma açıldı.
Paramediğin doktorlarla ilgili sosyal medya paylaşımına soruşturma!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Sosyal medya hesabı instagramdan kendi fotoğrafı üzerine “Pazar günü nöbet tutmaktan daha kötü bir şey varsa yeni mezun bişey bilmeyen pratisyenlerle nöbet tutmak” şeklinde yazı yazarak paylaşan paramedik R.S.'ye özellikle doktorlardan büyük tepki geldi. 

Herkesin kendi işini yapması ve haddini bilmesi gerektiğini vurgulayan yorumlarda bu tür paylaşımların sağlık camiasını kendi içinde yıprattığını ve her sağlık mensubunun daha dikkatli olması gerektiği ifade edildi. 

Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesaplarını kapatan R.S. için hastane başhekimliği de devreye girdi ve soruşturma açıldığını belirtti. 

Sağlık İletişimi Derneği Başkanı Dr. İbrahim Ersoy, son dönemlerde sosyal medya paylaşımları yüzünden sağlık çalışanlarına açılan soruşturmaların arttığına dikkat çekerek bu alanda bilinçli kullanımın şart olduğunu, sağlık çalışanlarının hastane içinde her fotoğrafı, her metni sosyal medya üzerinden paylaşmaması gerektiğini, Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya kullanımı ile ilgili çalışanlarına hizmet içi eğitim vermesinin bu tür olayların ve soruşturmaların önüne geçebileceğini vurguladı.

saglik iletisimi
sosyal medya
Yorum (16)
m. murat
"Bir şey bilmemesi" ithamı evet ağır olmuş, ama mesleki yönden yetersiz bir çok doktor var, özellikle son 5 yılda mezun olan pratisyen hekimler... Ona vurgu yapmak istemiş.
48
Cevapla
DR
pratisyenlere birşey bilmeyen ithamında bulunan paramediğin bilmediği birşey varmış: başkalarına haksız ithamda bulunmak suçtur. :) keşke birbirimize karşı biraz daha saygılı olsak.
30
Cevapla
Vk
Kendini konumlandırdığı yeri merak ettim paramedik arkadaşın kendi dünyasında
18
Cevapla
Celal adanali
Paramedik ne?
28
Cevapla
Metin
her yere Tıp Fakültesi açılırsa,sonucta olacağı bu zaten.
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir